Rana koja se ne može previti

martinakis

Što je PTSP?

Da li je on nužno nastajao u ratu usljed razornih bojevih djelovanja ili je još uže povezan,sa drugim vrlo bitnim stvarima?

Gubitak voljene osobe?!

Naravno,PTSP je povezan i sa obitelji,i sa djecom,našim prijateljima,rođacima,i svima drugima!

PTSP je bolest društva koje se pokazuje na najslabijim i najugroženijima!A to su branitelji i HRVI,muškarci i žene,mladi!

Zbog čega svi mi i zašto? E pa evo odgovora! Nitko od nas se nije borio,da se rastavljamo od supruga,ili obrnuto i da nas proglašavaju duševno neuračunljivima! Upravo to se dogodilo svima nama! Morali smo podpisati papire,od postotku invalidnosti,a samim tim smo dali dozvolu svima onima koji su nam pokušali preuzeti supruge,uništiti obitelj,djecu smjestiti u Domove i sve druge opačine! Danas sam toga svjestan! I vrlo jasno gledam na sve to! Moji roditelji su 49 godina u braku,i ono što me oduševljava kod njih jeste njihova privrženost,dan današnja,koja mi daje razlog za borbu! Želim i ja takav brak! Takvu slogu,i ljubav! Činjenica je jedna da se ljubav mijenja za sex na brzinu,varanje,proglašavanje supružnika ludim ukoliko počne shvaćati da je još netko u vašoj vezi i da taj uživa sve ono u čemu počimate biti uskraćeni!

I lijekovi tu imaju veliku i debelo-ružnu pozadinu! Lijekovi koji se daju za PTSP,nisu ništa drugo nego novi način zamagljivanja stvarnosti u kojoj počinjemo svi biti svjedoci i sudionici! Jasno je da se sudionici žele oprati od svake krivice i da žele izvući što veću korist,da što bolje žele prodati ambalažu u povratu,jer u pitanju je ipak velika svota koja se nudi za dostojanstvo,vjernost,iskrenost,i povjerenje!

Jednom tko je to napravio,ponovit će jer se lova koja se dobija za to vrlo brzo potroši na sreću i zadovoljstvo,koje opet biva zamijenjeno materijalnim stvarima kojima u duhovnom svijetu nema nikakvog mjesta! Šamar javnosti Hrvatima i Hrvaticama,jeste stalna ponuda sa tv-a svim mogućih marifetluka,stvari koje nam doslovno nisu potrebne za život i sreću,npr:apartamani na moru,drugo vozilo,biciklovi od 10.000 kuna,motorkotači,i sve ono što nam ne treba i zavarava jasnu sliku o stvarnosti koja je ponekad toliko bolna,da nam jedino za preživljavanje ostaje široko otvorene oči i ono što se očima nudi!

A to ponekad nije ono što ste vi tražili. Stoga pripazite sa kim želite sklopiti brak,tko vam je bračni partner,jer često se događa,da vam smrtni udarac zada upravo ona ili on!Laži koje tada nastaju i izgovaraju jesu samo sol i sirće na ranu koju nitko više zaliječiti ne može. Niti jedan svećenik,prijateljica,prijatelj,djeca,niti jedan psihijatar. Često su i liječnici opće prakse upleteni u ove nečasne radnje,jer zatvaraju već poluotvoreno oko,zbog posljedica koje vidite i sami a oni vam opovrgavaju! O lijekovima za PTSP,mogu reći samo jedno da je najbolji lijek i jedino što vam pomažu u borbi protiv ove opake bolesti-ljubav,odanost,privrženost,i sve one druge moralne vrednote,koje su danas zaboravljene.Nemojte nikada tražiti od partnera te vrednote.

Ponudite ih,neka ih prepozna u vama i vašem srcu. Živim za taj dan kada će mi netko previti rane koje imam a koje niti jedan zavoj sa ovog svijeta ne može previti. To će tada biti sreca,i ispunjenje,svih nas,i muškaraca i žena. Jer će prestati bol,i prestat će agonija sumnjičavosti. Jednom sam spomenio da sam pogriješio i svemir,galaskiju,planetarni sustav,planet,kontinent i zemlju u kojoj sam se rodio.

Žao mi je jako što sam jedan od rijetkih koji se pridržava 10 Božjih zapovjedi. Sam kao vuk samotnjak. Tako bih opisao svoje duhovno stanje. Nikada nisam lizao pod u crkvi niti kanim. Ostavljen u jednom trenutku i od Boga,supruge,obitelji,djece i vlastitih roditelja. Traume koje nosim su drugima nepodnošljive,i zaista nemam mjesta na srcu više za nove rane jer je cijelo izranjavano od svih redom.

To je cijena koju sam platio za moju osobnu naivnost,dobrotu,nepromišljenost i sumnjičavost u vlastiti razum.Izdani smo svi redom.Od vlade,institucija,supružnika.Katastrofa Hrvatskog naroda.Neopisiva žalost!I to je PTSP!

Rana koja se ne može previti niti jednim zavojem na kugli zemaljskoj,a bol ostaje sve do smrti.Jer i Isusa su izdali,pa se Juda objesio.No naše Jude,hodaju i dalje zemljom,smiju se i čak su se popeli ljestvicu više u društvu,i sa visine gledaju na vaše i moje patnje,jer su oni odabrani za završni udarac kopljem!Pa evo…sve je ponuđeno,ali nemojte gaziti!

Nikad prodan Domovini odan!
Stric Ivan!