Kronika od dva dana…

11174796_1410858525902742_9016863800053710096_n
Hrvatski jal!

Što je to?

Kada je nastao?

Kada je toliko porastao,i postao toliko moćan da nam uništava brakove,prijateljstva,i vjeru?

Pokušat ću odgovoriti na ta pitanja! Sukobi sa savjesti,sukobi sa okolinom,roditeljima,bračnim partnerima,sve je to klica iz koje izniče Hrvatski jal! Nije to lako gledati a još teže je osjećati na vlastitoj koži! Ljubomora,zavist,laži,koje izgovaramo,i sve što sam naveo isijavamo u onim trenucima,kada smo najslabiji i kada osjećamo zid pred sobom! Te zidove nitko drugi nije podigao nego mi sami. Podižemo ih onda kada se razdvajamo u mišljenju i mislima sa partnerom,roditeljima braćom! Nema komunikacije,i na taj način postajemo paranoični i nepovjerljivi prema svima! Kraj te predstave se ne očekuje tako brzo,jer se ta agonija produljava do besvijesti,i postaje nam najružnija noćna mora! Evo primjer.Čovjek,zakleti Srbin,od majke Srbkinje,kome su 91 godine došla 4 vozila,i to iz Sremske Mitrovice 2,i Novog Sada 2,radi prikupljanja podataka uoči agresije na Hrvatsku,a njegov je bratić u Novom Sadu predsjednik ogranka Šešeljeve četničke stranke je u Vinkovcima zaslužan za izdavanje nekoliko zbirki pjesama i to kod Martina Grgurovca,zakletog Rotaryanca!

Koliko nisko može ići Hrvat protiv svog naroda. To je Hrvatski jal!Čestitke Martinu Grgurovcu,direktoru Privlačice. Eto to spada u onu najnižu granu mogućih udaraca koji se mogu zadati i primiti! Primio sam ih ja i svaki domoljub Hrvatski! Ne osjećam ništa za njegove zbirke pjesama,niti sam imao priliku čitati ta štiva,i radije bih se odmakao u stranu jer me ne zanimaju njegove aktivnosti u Mirkovačkim srbskim klubovima,kao ni njegovo naslikano domoljublje,koje pravda kao i Matić podrumaš,sa 15 dana HOS-a!

Zašto brkamo kruške i jabuke?

Gdje su Hrvatski pisci?

Zašto dozvoljava jedan ugledni Hrvat Rotaryanac,izdavanje pjesama jednog srbina,pored plodnih Hrvatskih pisaca,i nadarenih osoba!

Tko to širi Hrvatski jal?

Kome je u interesu zatiranje Hrvatstva i izdizanje srbstva

Zagrebite malo pod površinu!

Ima tu svega. Ali najprije pod svoju površinu…što će te pronaći? Neku ružnu osobinu? Trag nečasne prošlosti? Izrečene gluposti,neistine,teške riječi? Dogovore tajne,ugovore možda? Nije se prvi puta dogodilo u povijesti našeg naroda,da nas prodaju one ništarije koje nisu kruha zavrijedile,niti žulja osjetili na svojim dlanovima! Sad se pitam tko bi mogao podnijeti,pjesnika,sa stihovima u kojima prepoznajete svoj dar i sebe? Krađa intelektualnog vlasništva? Naravno da je. Srbska posla. Srbsko-slavoserbska posla! Našim vrlim nekadašnjim Hrvatinama na dar! I da ih pitate kako se zovu,neće vam oni reći,jer od izdaje ne mogu svoje ime izgovoriti,jer se postide same pomisli da neko to dozna!

Što je sa obitelji,prijateljima,suprugama,rođacima! Ne dao vam Bog da imate lijepu suprugu,i dvoje djece…dogodiće vam se ono o čemu nikada niste sanjali! Tračevi će biti sasipani na vašu suprugu i vas,laži o vama i vašem životu kao momka i nje kao djevojke…bljuvotine,a lažnih prijatelja koliko hoćeš! Za par godina,ako imate lijep i skladan brak,počinje podkopavanje temelja vašeg braka,uz lijepo skandiranje! Sve izrečeno postaje laž,i sve neizrečeno ostaje istina,do onog trenutka kada šutnja progovori! A tada nikome više neće biti život isti kao prije! Osveta se u našem narodu ne servira hladna,i to je naš najveći problem. Mi Slavonci smo temperamentni,i odlajemo u sekundi,eksplodiramo i onda liječimo masnice na oku hladnim oblozima! Prečesto sam to u mladosti doživljavao da bih sada šutio. Nisam šutio onda pa neću niti sada sa 48 godina.Ljubav…što li je to bilo? Jel se netko sjeća toga osjećaja privrženosti,odanosti,ljepote u oku,iskre pri svakom poljubcu,žara u tijelu? Jesmo li ljubav zamijenili za sex,užitak od desetak minuta? No to me nije briga,jer sam birao trenutak,zašto ovo pišem i kada! Program nehrvatske vlade se nastavlja.Uništavanje Hrvatske obitelji,žena,muškaraca,djece,uvođenje srbstva kao legitiman predmet,zatiranje Hrvatske povijesti,prošlosti,umjetnika,pisaca i slikara i svih ostalih(nespomenuti neka mi ne zamjere)!

U Borovo selu,se sjatila sva sila političara,a među njima i Ranko Ostojić! Držao sam u ruci sliku pok.Zdenka Perice,i u trenutku kada je Ranko Big Militionarman Ostojić stigao do kolege pored mene koji je isto držao sliku jednog od masakriranih 12 redarstvenika,pomislio sam:e neću ti pružiti ruku! Baš neću! No kad sam pomislio da ova komemoracija nije zaslužila ovakav skandal,zbog žrtve njih dvanaestorice,pružio sam ruku tom nečovjeku i pregazio sebe! Zbog njih dvanaest! Zbog dvanaest vitezova! Zahvaljujem Stožerašima što su mu okrenuli leđa dok je držao licemjeran govor! Da nisam imao sliku i ja bih mu okrenuo leđa! Tako neka Ostojić zna da u mom pružanju ruke nema ništa ljudskog ni odobravajućeg!

Kiša je padala od jutra i prestala je tek iza podneva!
A kiša u očima nas Hrvata i Hrvatica pada i ne prestaje pune 24 godine…

Nikad prodan Domovini odan!
Stric Ivan!