Slučaj Stanković- priča dobija završnicu!

Raspašoj u Vinkovačkoj Policiji!

Priči se nazire konačan epilog. Ksenija Stanković, supruga Jure Stankovića Policajca, je se susrela sa Predsjednicom K. G. Kitarović  u Vukovaru te se je dogovorila kako će sudski predmet uputiti na višu instancu, te je moguće riješavanje spora u korist Policajca Jure Stankovioća i oštećenika, dakle, njegovih sinova.

17.10.2010

-Normalna subotnja večer u Vinkovcima!

Andrija Stanković i Mihovil,dva brata su izašli van! Slavili su rođendan, sa 25-30 ljudi,i u kasnim satima su manje više otišli u grad. Andrija je među zadnjima došao u grad zato što je bio pod utjecajem alkohola! U međuvremenu dok on nije došao, Mihovil Stanković(17 god)i jedan maloljetnik M.M(17 god), su se na parkiralištu Keruma potukli zbog djevojke uz glasno navijanje 50-60 osoba! U jednom trenutku su došla dva vozila interventne Policije, i tek nakon par minuta vozilo ophodnje. Okupljena masa se razbježala. Policajci su uhvatili dvojicu trojicu od toga jednoga koji nikakve veze nije imao sa tučom, i Mihovila Stankovića! Naslonili su ih na kombi Interventne Policije i u jednom trenutku jedan od policajaca, je udario maloljetnog M.Š palicom po glavi, na što je Mihovil Stanković pitao zašto ga sada udarate. Od istog policajca je dobio udarac u glavu točnije u lice. Na to je Andrija Stanković, sa udaljenosti od dva metra pitao: Zašto mi tučete brata? Na to je isti policajac se zaletio i udario u glavu Andriju Stankovića (20god.) koji je odmah pao na trenutak u nesvijest! Iz neobjašnjivih razloga se na njega obrušilo 4-5 Interventnih Policajaca, i udarali su ga prema izjavama svjedoka,šakama nogama palicama, a ostali policajci su rastjerivali dečke koji su htjeli pomoći, koji su vikali da ih ostave na miru da će ga ubiti. Stavili su mu lisice na leđa i nastavili tući! Andriju su odveli u vozilu Interventne Policije zajedno sa Mihovilom, i tamo su ga nastavili tući, i ispred Mihovila Stankovića su ostavili neosigurano oružje! Drugog sudionika tuče M.M. i još jednog koji je događaj snimao mobitelom A.M.(17 god.) su priveli u drugom vozilu ophodnje! A.M. je zbog snimanja mobitelom, na parkiralištu dobio batine, i oduzet mu je mobitel sa snimkom kompletnog događaja, koji je kasnije vraćen ali bez sporne snimke! M.M. i Mihovil Stanković su na prekršajnom sudu, dobili sudske ukore za isti događaj! Andrija Stanković, je dobio prekršajnu prijavu, za omalovažavanje i vrijeđanje policajaca i zadržan je 12 sati u pritvoru. Istovremeno je dobio kaznenu prijavu,za ozlijeđivanje policajca i momentalno zadržan 30 dana u Istražnom zatvoru u Osijeku! Nakon 24 sata, sa saznanjem da Andrija nije nikog napao,točnije 19.10. se podnosi sa strane majke kaznena prijava protiv IJP Nuštar! 21.10. majka daje izjavu u PU Vukovarsko Srijemskoj sa više svjedoka i sa jedne i druge strane! Prvo ročište je bilo 30.11.2010 u maloljetničkom sudu u Vukovaru, i tu imamo priliku upoznati „ozlijeđenog“policajca, koji je na sudu izjavio da je na predjelu desne šake, imao ozljedu i dvije komplicirane operacije, što je kasnije pobio sudski vještak:

(Jesu li naši policajci i specijalci postali-PENDREKAŠI?:-op. urednika)

„Ozljede“policajca: Fractura ossis metacarpalis N.V unggsine disloc (prijelom 5.kosti pešća bez pomaka!Ista se ozljeda može smatrati običnom teškom tjelesnom ozljedom. Riječ je o prijelomu ili prekidu kontinuiteta kosti, koji je nastao na mjestu djelovanja sile, te ga možemo smatrati direktnim prijelomom. S obzirom na lokalizaciju prijeloma,izgled frakturne pukotine, možemo zaključiti da je isti nastao kretanjem to jest udarcem uralne polovice desne šake,od drugo tvrdo sredstvo ili podlogu. Dakle policajac je slomio kost kada je udarao šakom u Andriju Stankovića, a ne obrnuto kao što je on navodio! Sveukupno je bilo 8 interventnih policajaca,od njih 9 i dva policajca iz ophodnje koji su manje-više tvrdili da ih je Andrija Stanković „napao,ozljedio“ i da je to strašno bilo za gledati kako ih je tukao!

Prvostupanjska oslobađajuća presuda glasi:

Neki od tih iskaza ukazuju na to,da je Interventna Policija kritične zgode,postupala na način koji ne odgovara svrsi čuvanja javnog reda i mira i da je primjenjivala mjere koje su bile, pretjerane, neadekvatne, surove ili čak i nečovječne!

Drugostupanjska oslobađajuća presuda glasi:

Iscrpnim obrazloženjem i iskazima svih svjedoka,pravilno je prvostupanjski sud utvrdio da optuženik Andrija Stanković NIJE napao E.H. (Interventnog Policajca) već je optuženik od naprijed navedenih djelatnika policije bio napadnut, i zadobio niz povreda po tijelu i glavi, kako je to iscrpno izložio Prvostupanjski sud!

Kaznena prijava od 19.10.2010, protiv djelatnika interventne policije, se odbacuje sa obrazloženjem da nema kaznenih elemenata za progon interventnih policajaca!

Zašto i zbog čega!?

Sud je naveo da su glavni krivci Interventni Policajci,na osnovu dokaza i činjenica,no do danas se ništa nije pokrenulo protiv njih! Vjerovatno je razlog da se čeka zastara predmeta,a kada je trebalo nekoga optužiti i strpati u Istražni zatvor zbog napada na policiju,bila su dovoljna manje od 24 sata,odnosno da se to i napravi! Vidljivo je da se štite Interventni Policajci,i da se pokrivaju i sklanjaju dalje od očiju Pravde i zakona,pa i javnosti,a to povlači paralelu sa tim da Hrvatska Država nije uopće sklona raskrinkavanju zlodjela koje čine Policajci uz svesrdnu podršku načelnika PU Vinkovci!

Interventni Policajci koji su bili sudionici događaja su poznati uredniku stranice i sve navedeno je dokumentirano i nalazi se u sudskim spisima,u Drž. Odvjetništvu, P.U.Vukovarsko Srijemskoj i Unutarnjoj Kontroli u Zagrebu!

Uključite vaše sive stanice!

9 Interventnih Policajaca je privodilo jednog pijanog dvadesetogodišnjaka, bili ozlijeđeni, istraumatizirani, i bila im je ukazana P/Pomoć nakon spornog događaja! Još jedna zanimljivost jeste ovo:

Na čiju dojavu su se pokrenuli Interventni Policajci,i uputili na mjesto događaja,ako njihovu intevrenciju treba odobriti načelnik IJP Nuštar!? Interventni Policajci ne mogu biti angažirani na spriječevanju remećenja javnog reda i mira,i nemaju što tražiti u gradu. Ovo je čist dokaz samovolje djelatnika IJP Nuštar,i to do sada,do dana današnjeg,nije sankcionirano,a traume na mladićima koji su bili brutalno isprebijani ostaju na njima do kraja života! Nakon deset dana,provedenih u Istražnom zatvoru Osijek,dobio je poziv Andrija Stanković od Centra za Socijalnu skrb! Pošto je bio spriječen i u Istražnom zatvoru,njegova majka dolazi na razgovor gdje doznaje od djelatnice CZS,da je Andrija za isti događaj od 17.10.2010 dobio poziv od CZS,iz kojeg je vidljivo bilo da je CZS obaviješten od P.U.Vinkovci da je Andrija bio zadržan tek 12 sati i nakon toga pušten što ne odgovara istini jer je Andruija Stanković u Istražnom zatvoru Osijek bio punih 30 dana!

Iz navedenog je vidljivo da CZS ima krive informacije i da netko sustavno laže i iznosi neistine a samo u svrhu prikrivanja počinitelja,što je postalo modni trend u našoj Domovini!
Poveznica na sve ovo mogu biti i uhićenja branitelja, otkazi koji su uručeni PHR,njihovo maltretiranje, napadi i namještaljke koje im se čine!

NASTAVLJA SE!

About Stric Ivan 2529 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.