Kod Ilije u Pačetinu

zovi samo zovi

Ivica me nazvao, iza pola noći prije par dana,i rekao da budem spreman, jer će se ići u Pačetin kod Ilije, čuvati stražu kod stijega koji će se viti na njegovoj kući.

Počeo sam se oblačiti odmah, jer sam mislio da se treba odmah krenuti.

No ipak nije bilo tako hitno, pa smo dogovor prebacili za Blagdan Velike Gospe.

U 8 sati ujutro je bilo okupljanje na starom mjestu. Okupilo se na desetak, sa nekoliko vozila. Kratak dogovor, dvije tri cigarete, i krenuli smo za Pačetin.

Ivica je vozio, Vlado na mjestu suvozača, Hovanjec i ja otraga.

Vlado je kroz prozor razvio hrvatski stijeg.

Kada smo stigli pred kuću Ilijinu, vidjeli smo uništenu fasadu, crvenim autolakom sa poznatim srbskim natpisom: Ovo je Srbija…a na vratima četiri “C”.

U dvorištu poznata lica, naši prijatelji koji su noć proveli budni, stražarili i pazili da netko ne ukrade ili ne zapali stijeg koji se vijo na kući.

Posjedali smo oko stola, i razgovarali…prepričavali priče, zgode i nezgode, koje su nam se događale. Izmijenjivali smo se na straži pred kućom, i pazili na stijeg, i da nam netko ne “pokvari” slavlje.

Na Ilijinom licu se vidjela sreća i zadovoljstvo jer smo ga posjetili, i samim tim mu stavili do znanja, da nije sam u svemu tome, da smo spremni na bilo kakvu provokaciju sjesti u automobile i krenuti za Pačetin- nebitno koje je doba dana ili noći.

Oko 11 sati pred kuću sa druge strane ulice, staje automobil, prilično neurednog izgleda. Izašao je vozač sa bradurinom, prljav kao svinja, a vjerujem i da isto tako i smrdi kako i izgleda. Srbenda lokalna. Otvorio je haubu i počeo sipati vodu u hladnjak. Prokuhao mu je motor, i to baš pred Ilijinom kućom. Izašli smo van i gledali što će uslijediti…Ništa! Moguće je da su temperature drugčije pred kućama Hrvata i da Golfovi jedinice i dvojke, te 20 godina stari Audiji, ne mogu izdržati toliku vrućinu, te se zapale motori, izhlapi voda iz hladnjaka, kada automobil naleti na Hrvatski stijeg, koji vijori na kući. Ovo je jedino logično objašnjenje!

Krajnje je sramotno ovo što se događa u Hrvatskoj. Onaj tko nosi Hrvatski stijeg ili bilo kakvu Domoljubnu oznaku, je istog trenutka stigmatiziran kao Ustaša, fašist, nacionalist, a svi ostali koji pljuju po Hrvatskoj, te zato primaju hrvatske kune su napredni, i “svetski ljudi”!

Pupovac ide na savjetovanje kod Vučića u Srbiju, te se sa srbskim programom vraća u Hrvatsku, i sprovodi ga javno putem svih medija.

U Markušici je zapaljen Hrvatski stijeg te je zbog toga uhićen mladić iz Srbije.

U Vinkovcima su dva mladića zapalila Hrvatski stijeg, te su uhićeni. Obojica Hrvati. Zapravo, to nisu Hrvati-već Slavoserbi! U pravom svjetlu odgoja koji im dominira kod kuće, u obitelji!

Ne trebaju nam analitičari, kako bi nam objasnili što se počelo događati u Hrvatskoj. Dovoljno godina imamo, iskustva i možemo prepoznati vjetrove i odakle dolaze.

Nemojte u nama buditi vukove. Ne tjerajte nas da mir, mijenjamo zakrvavljenim očima, i ledenim pogledom!

I naše strpljenje ima kraja…Ilija, zovi samo zovi!

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

tekst-i-fotografija

16 misli o “Kod Ilije u Pačetinu

  1. Bravo svima, kad neće državne službe rade ono zbog čega postoje, onda ima srca junačkih koja će to odraditi još bolje, a motori bradatih spodoba neka ključaju od pregrijavanja – gledajući mrski im Hrvatski sveti stijeg… tako će im biti i u paklu, peči će se, a neće im biti pomoći… BOG I HRVATI… MAJKA BOŽJA NAM JE ZAŠTITA I MATI !!!

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.