U spomen na ministra Ivana Vekića…

 13754605_1656436631344929_5987245488100187642_n

Rođen 18. listopada 1938. godine u Poljicama Kozičkim (između Vrgorca i Imotskog), zaselak Vekići.

Godine 1941. dolazi s obitelji u Podravinu, seoce Zrinj.

Preživljava Križni put na kojemu od tegoba puta umire najmlađa sestra, dvogodišnja Smiljana. Po dolasku nove vlasti biva s obitelji koloniziran u selo Kravice, u kuću protjeranoga Nijemca, gdje sa starijim bratom Nedjeljkom završava osnovnu školu, a potom i Gimnaziju “Ivo Lola Ribar” s izvrsnim uspjehom. Budući da su oba brata bili podareni stipendijama, nastavljaju školovanje naSveučilištu u Zagrebu. Brat Nedjeljko Vekić završava agronomiju te s radom nastavlja na Poljoprivrednom institutu u Osijeku gdje dostiže zvanje doktora znanosti. Ivan Vekić završava Pravni fakultet, te se odlučuje za odvjetništvo

Ovaj tekst, je tekst mog i njegovog suborca, Franje Čopčića iz Vinkovaca:

Možemo li se složiti – da se u ničemu ne slažemo? Normalno odnosi se na desnicu u Hrvata! Trećina Hrvata su čisti desničari, trećina voli Hrvatsku i podržat će desničare, pa bi se trećina komunjara i regionalista mogla “slikati” na svakim izborima! Ali, kod nas uvijek postoji nekakvo ALI! Šefovi stranaka desnice jednostavno nisu raspoloženi,  jer svaki od njih želi biti broj jedan ili što je još gore rade po „direktivi“ (npr. Ruža Tomašić)! Za života min. Ivan Vekić uspio je okupiti sve stranke i velike udruge desnice na sastanak u Zagrebu. No bez uspjeha! Zajedništvo nagrizaju osobni interesi i mozak jednostavno ne radi! Već na prvim izborima desnica bi dobila toliko da bi svi “šefovi” ušli u Hrvatski sabor, zar je to tako teško za shvatiti i prihvatiti?  Zašto je lakše prikrpiti se HDZ-u i dobiti jedno mjesto za predsjednika te strančice i još im biti “zahvalan” da ne kažem sluganski sluga (poltron)!? Zar stvarno nema nikakve mogućnosti za ujedinjenje prave desnice!? Jer HDZ je ipak “desni centar”, ma što to značilo? Politika HDZ je poput politike prostitutke, koji nudi raznorazne usluge, no ipak na kraju: HDZ inkasira najveću moguću svotu od svih nas, od cjelokupnog naroda, i to ravnomjerno dijeli među svojim stranačkim pripadnicima. Bivamo redovno izmanipulirani. Danas to vidimo od SDP a sutra ćemo to vidjeti od HDZ. Apsolutno nema razlike u partijama u Hrvatskoj. Partija su HDZ i SDP. One manje stranke neću niti spominjati jer su jednako maligne kao i ove dvije.  Samo im dajte priliku, pa će te vidjeti! A mi stoka sitnog zuba dobijamo poziv za glasanje uredno, i kao ovce izlazimo na birališta a da nismo svjesni koliku im moć dajemo sa glasanjem.

Neka mi netko kaže da to nije tako? Četnici su u drž.institucijama, Policiji, rasuti po cijeloj Hrvatskoj kao novo sjeme budućeg sukoba.

Hrvati probudite se! Za Hrvatski Dom i rod!

F.Č./S.I.

Stric Ivan!