Nezaboravljeni Heroji grada Vukovara

11836792_882806035146295_328383941453245911_n

…i na žalost olako zaboravljeni zločinci istoga grada.

Moj prijatelji i urednik stranice HOŠ Stric Ivan napisao je post o gradu Vukovaru i da ga treba proglasiti gradom VJEČITOG PIJETETA s čim se u potpunosti slažem. Grad Vukovar dao je mnoge znane i neznane heroje Domovinskog rata među kojima je prvi stradao heroj BLAGO ZADRO. S njegovom pogibijom mnoge stvari su krenule naopako i tek tada je nastao pakao koji je potrajao da samog pada grada Vukovara. Naj žalosnije u toj tragediji je što HEROJ ZADRO nije poginuo u akcijama koje je uspiješno vodio i nikad poražen u nijednoj koju je predvodio nego je po mom mišljenju smetao kao i mnogi istinski branitelji odani domovini te je podmuklo smaknut ali ne od strane četnika i njihovih pristalica.(Znam da će mnogima smetati moje pisanje o toj pogibiji ali istina se mora znati.) Grad Vukovar je prvi bio na udaru velikosrbske agresije i mnogi domoljubi iz cijele Hrvatske su se odazvali obrani grada Vukovara i nažalost mnogi se nikada nisu vratili svojim domovima mnogi su završili u masovnim grobnicama na Ovčari i okolici. U sjećanje na te HEROJE grad VUKOVAR mora biti mjesto vječitog i posebnog PIJETETA. Ako ne bude mjesto posebnog PIJETETA bojim se da će se ubrzo zaboraviti svi HEROJI VUKOVARA a to se ne smije dozvoliti i zaboraviti tragedija koja je najveća u zadnjoj povijesti Hrvata.

OLAKO ZABORAVLJENI ZLOČINCI I ČETNICI KOJI SU POČINILI ZLOČIN!

Poznati su svi zločinci i četnici imenom i prezimenom koji su izvršili agresiju na grad Vukovar i počinili masovni zločin nad stanovnicima Vukovara i okolnih mijesta. Istima je sve oprošteno s abolicijom koju treba zakonom ukinuti te iste procesuirati za nedjela koja su počinili. Veliki broj pripadnika srbske paravojske i danas živi u gradu Vukovaru i slobodno se šeće gradom kao da ništa nije ni bilo. Veliki broj srbskih milicajaca koji su tijekom okupacije vršili teror i sprovodili svoj (ne) zakon danas su pripadnici Hrvatske policije po svim policijskim postajama u gradu Vukovaru i ostalim policijskim postajama.

Tko je od istih procesuiran i kažnjen?

Nitko!? Dobili su samo zadovoljstvo iako su poraženi da i dalje po svome provode neku svoju politiku i zakon koji se nikako ne slaže niti je unesen u USTAV RH.
Dokaz da su olako zaboravljeni zločinci je u samom Zagrebu gdje jednog od vođa i zločinaca imamo i u SABOR-u VOJISLAV STANIMIROVIĆ četnik i zločinac koji je odgovoran za nedjela koja su tamo počinjena sada sijedi u SABOR-u i donosi sa svojim glasom pomoć izdajnicima RH koji su u politici. Isti je Stanimirović po struci liječnik i bez obzira kojoj vojsci pripadao njegova je dužnost kao liječnika bila pružiti pomoć svakom stradalom i unesrećenom ali isti to nije činio nego je mnoge slao u nepovratnu kolonu. Isti je imao i ambulantu i jednu prostoriju u kojoj su masovno silovane Hrvatice koje su zarobljene, da li to ZABORAVITI i da li nam takav čovjek zaslužuje sjediti u samom vrhu Hrvatske politike. Po meni ne a vi razmislite.

VUKOVAR JE HRVATSKI GRAD I GRAD HEROJ I ZATO MORA BITI MJESTO POSEBNOG PIJETETA U KOJEMU ĆE HRVATI MOĆI MIRNO ŽIVJETI RADITI I PODIZATI SVOJU DJECU. NE ZABORAVITE HRVATSKE ZNANE I NE ZNANE HEROJE KOJI SU BRANILI VUKOVAR ZA KOJEG SU MNOGI DALI SVOJE ŽIVOTE, MNOGI OSTALI INVALIDI I SREĆOM ODREĐEN BROJ I PREŽIVIO UŽASNU TRAGEDIJU ALI OSTAO BEZ VELIKOG BROJA SVOJIH NAJMILIJIH. NE ZABORAVIMO NI ZLOČINCE KOJI ŽIVE I KOJI SE NASLAĐUJU POČINJENIM ZLOČINOM TREBA IH SVE PROZVATI NA ODGOVORNOST DA ODGOVARAJU ZA SVOJA NE DJELA JER RATNI ZLOČIN NIKAD NE ZASTARJEVA. POZIVAM VAS SVE DA PODRŽIMO HRVATSKE BRANITELJE IZ VUKOVARA I DA IM SE PRIDRUŽIMO U JOŠ JEDNOJ OBRANI GRADA VUKOVARA.

Počela je organizacija referenduma o „Vukovaru – mjestu (potpunog i trajnog) pijeteta“. Pozivamo sve koji mogu pomoći u organizaciji referenduma – bilo svojim radom, logističkom potporom ili financijski – uključite se – obranimo Vukovar –obranimo Hrvatsku.

 

S.P.O./S.I