Zaboravljeni sinovi Domovinskog rata

11880544_1650720868547732_7890752217050100629_n
Mnogi danas nijekaju istinu koja se desila prije 24 godine i ne poštuju ono što danas imaju.
1991.GODINE OTVORENO SMO NAPADNUTI OD TADAŠNJE EX JUGOSLAVIJE I SRBIJE.

Određen broj Dragovoljaca se priključio u obranu Domovine što u profesionalne postrojbe, što u pričuvni sastav tamo gdje je to bilo najpotrebnije, u tadašnje postrojbe ZNG-e i MUP-a.

Prije 24 godine najkritičnije je bilo na istoku Domovine a prvi na udaru je bio GRAD HEROJ VUKOVAR i to je bila prva linija obrane Domovine.

U herojski grad i njegovu obranu odazvali su se mnogi Domoljubi iz mnogih krajeva lijepe naše i mnogi se nažalost nikad nisu vratili svojim domovima. (Osobno nisam bio u Vukovaru jer kad smo krenuli vratili su nas natrag i rekli, da se ne može proći iz Vinkovaca za Vukovar).

Kao profesionalni vojnik slušao sam zapovijedi i izvršavao ih u određenom trenutku, onoliko-koliko je situacija to dozvoljavala, te smo vraćeni na novljansko ratište. Tamo smo dobro odradili posao. Horde zla iz Okučana su zaustavljene i Novska nikad nije pala u njihove ruke.

I popred svog učešća u Baniji, Slavoniji, Dalmaciji, Hercegovini i mnogim drugim mjestima, za sebe mogu reći samo da sam ponosni Branitelj a onaj moj doprinos u obrani Domovine je samo jedna jedina kap VODE U MORU i ništa više.

Nisam obranio Domovinu ali sam dao svoj mali doprinos tome. Osobno me ne smetaju napadi na mene, ali me uvelike smetaju napadi na cijelu populaciju Branitelja koji su u mnogo čemu zakinuti i mnogi još nisu ostvarili svoja prava kao Branitelji. Mnogima još nije priznat status Branitelja a u to skupinu spadaju naši prijatelji koji su kao djeca koja još nisu bili ni punoljetni uzeli oružje i među prvima se odazvali u postrojbe.

Imamo određen broj priznatih HEROJA Domovinskog rata i mnoga herojska dijela su učinjena, no za mene osobno sve i jedan Dragovoljac koji je pristupio obrani na početku rata je HEROJ a posebno priznanje za herojstvo za mene imaju branitelji grada Vukovara i oni znani i oni ne znani jer ono što su oni učinili se ne može usporediti s ničim drugim.

BRANITELJI VUKOVARA, hvala Vam na svemu, vi ste istinski Heroji Domovinskog rata!

Za sve ono što smo u tim danima ponosa i slave učinilii ono što smo dobili, jeste to da nas – prozivaju koje kakvim pogrdnim imenima, da nas omalovažavaju. Ako kojim slučajem kažemo istinu napadani smo od vladajućih koji su tijekom rata bili vani i uživali. Zatvaraju nas u koje kakve psihijatrijske ustanove kljukaju na s nepotrebnim lijekovima.

AKO JE ZLOČIN ŠTO SAM DRAGOVOLJAC I BRANITELJ , TE AKO MOJE ZATVARANJE MOŽE POMOĆI NAPRETKU DRŽAVE PRIHVATIT ĆU KAZNU. ZATVORITE ME. TO JE NAJMANJE ŠTO BIH JOŠ MOGAO UČINITI.

15.10.2015.godine imao sam parnicu jer sam nokautirao četnika koji je harao Banijom. 
Što bi ste Vi učinili, da Vam deklarirani četnik dođe na vrata, pozvoni i provocira?

Nije mi žao sekunda jednog! Mogu ga odležati…no poslije izlaska, kada budem vani, e tada se nekome ne piše dobro.

UNAPRIJED SE ZAHVALJUJEM DORH-u U SISKU, ŠTO ĆE ME OSUDITI!

NEKA PRODANI LJUDI RADE, SVOJ PRLJAVI, NEPOŠTENI POSAO!

Napisao:S.P.O

Nikad prodan Domovini odan! 

Stric Ivan!

2 misli o “Zaboravljeni sinovi Domovinskog rata

Komentari su zatvoreni.