Što se to događa sa Ustaničkim Vinkovcima!? (drugi dio)

vuk

Glazba i pojam glazbe mijenja se u svijetu, a tako i kod nas, ali na lošije, glazba počinje gubiti smisao, riječi postaju beznačajne, a „glazbenice“ i „glazbenici“ se razgolićuju kako bi privukli gledanost populacije, polugoli izlaze na pozornice. Smisao glazbe je postala samo laka zarada.

Nekada se u glazbi moglo uživati, razmišljati i još mnogo toga, u pjesmama se pjevalo o ljubavi, životu, danas čujemo samo lupanje bez smisla i riječi nagomilane bez ikakvog reda i značenja, ako ga i ima to je takvo da mlade (moje vršnjake) navodi da se alkoholiziraju, tuku, prave probleme.

Nerijetko se dogodi da u „Vanilli“ netko dobije bocom ili šakom u glavu jer je, pazite sada ovo, zakačio u prolazu nekoga ramenom jer je gužva. A veliki broj posjetitelja „Vanille“ su djeca od 14 do 16 godina, i onda se zapitamo pa tko odgaja tu djecu, gdje su im roditelji, zašto ih puštaju na takva mjesta… Mladi su Božić počeli slaviti u klubovima, iako je to obiteljski blagdan, počeli su piti sa 13 ili 14 godina, i onda se pitamo zašto nam država propada, ako se ne brinemo o vlastitoj djeci kako spada, kako se možemo brinuti i o Domovini?

U društvu vladaju krive vrijednosti, domoljublje je postalo tabu tema, povezuje se sa fašizmom, nacistima, ovima i onima, domoljube se naziva seljačinama, nepismenim i neobrazovanim budalama, a to što onaj koji ode na cajke završi povraćajući u WC-u, u kanalu ili negdje drugdje, to je obrazovano i kulturno. Danas je normalno i ne podnositi to što netko voli svoju Domovinu i vjeru, poštuje druge i prvo upozna pa sudi, a onaj koji mrzi svoju Domovinu i onoga koji ju voli, taj je liberalan i otvoren prema svima.

Mnogo je i onih koji se nazivaju domoljubima i nacionalistima a svakog vikenda se opijaju na cajke. Iz poštovanja prema žrtvama domovinskog rata, ali i iz poštovanja prema glazbi, javno izvođenje i puštanje cajki trebalo bi zakonom zabraniti!

Kada u gradu prolaziš i nosiš crno, ili ti se iz slušalica čuje rock, metal ili neka druga vrsta glazbe koja više nije „in“, smatraju te ološem, narkomanom, alkoholičarem, a svaki se vikend u „Vanilli“ pošmrču grami i grami kokaina, speeda i raznih drugih droga i popiju litre i litre alkohola, a njih nitko ne naziva narkomanima i alkoholičarima, nego „narod koji se želi malo zabaviti“.(!?)

Zaključak je da oni koji ne slušaju cajke nemaju gdje izaći i zabaviti se. Kada kažeš da slušaš bilo što drugo osim cajki ili tehna, ili si staromodan i zadrt ili se ne znaš zabaviti i opustiti…

Napisao:

Pro Patriot-Mladež Vinkovaca

Nikad prodan Domovini odan

Stric Ivan

tekst-i-fotografija

Jedna misao o “Što se to događa sa Ustaničkim Vinkovcima!? (drugi dio)

Komentari su zatvoreni.