34 godine od udbaškog ubojstva (prvi dio)

 

images

Lista ubojstava za vrijeme vladavine potencijalnog ubojice i zločinca pukovnika UDBA-e iz vremena njegove neprežaljene “Juge” postaje iz dana u dan sve duža, gotovo nema mjeseca da ne otkrijem neku novu žrtvu. Osim 20 ubijenih nedužnih hrvatskih žrtava diljem Njemačke ovaj postaje i potencijalni ubojica 3 Kosovara u njegovom neposrednom domicilnom okruženju, braće Gervalla i njihovog prijatelja i TV – reportera gospodina Zeka Kadri-ja, 17. siječnja 1982. godine po samom izlasku njihovog BMW-a iz garaže oko 22:25h.

Nije pukovniku UDBA-e bilo dovoljno nemilosrdno ubijanje Hrvata diljem Njemačke, zločinac Joca YUratović sa njegovim UDBA likvidatorima ubija u Heilbronnu u četvrti Untergruppenpach 3 Kosovara, onomad građani Jugoslavije od naroda prozvane Kugoslavija bez da je njemačka policija i državno odvjetništvo pronašlo stvarne počinitelje pa istim sumnja glede toga gnjusnog ubojstva od strane UDBA-inih kilera postaje u toliko veća, budući je tada  Joca YUratović na veliko izjavljivao u ondašnjem njemačkom tisku kako je to bio unutrašnji mafijaški obračun a u sebi se zadovoljan smijurio gdje nije računao da će se jednog dana pojaviti neumorni inspektor kriminalistike, carlo, koji će ga dovesti u šah-mat situaciju i pred ogledalo pravde! To je bila upravo tipična metoda i alat UDBA-e, obmanjivati naivnu javnost takovim djetinjarijama, budući su sva trojica bili intelektualci i nikakovi šverceri i kriminalci kao što su to uobičajeno bili kileri i suradnici jugoslavenske UDBA-e počevši od jednog Sindičića sve do Željka Ražnjatovića Arkana pa i u krajnosti sam Joca Yuratović, blentavi i nepismeni primitivac, koji nije bogzna kako vladao ni hrvatskim, a još manje njemačkim jezikom, ali zacijelo uvijek spreman na svaki zločin da zadovolji svoje nisko nagonske strasti primitivnog koprivničkog đilkuša!

 

No ovo ubojstvo je bilo planirano preciznošću švicarske ure, čak su se pobrinuli par tjedana prije toga namjestiti liječnika srbendu u bolnicu, ako netko slučajno preživi da ga ovaj bez obzira na Hipokratov zavjet likvidira! Tako se dogodilo upravo te sudbonosne noći i sa Jusufom, on bi najvjerojatnije preživio da ga nije “operirao” prije dva tjedna od Joce namješteni Srbin, koji je malo zatim netragom “nestao”, a Jusuf u noći zauvijek napustio ovozemaljski svijet gdje je ova tragedija i zločin potvrdila više nego odlično poznate misli mog velikog očinskog prijatelja i učitelja, sada već pokojnoga prof. dr. Bogdana Bogdanovića: “Ne poznaš ti moje srbende!”    

 

Čovjek za sada direktno suodgovoran za smrt 20 Hrvata i 3 Kosovara rodoljuba, no o istom nam šuti kao zaliven, slično ponašanje njemačkoj policiji, koja do današnjeg dana nije “uspjela pronaći” počinitelja, čak ni toga liječnika srbendu! Kako i bi, kada je vjerojatno sve izvedeno u dosluhu jer sve tadašnje političke naivne nakaze “demokratskog” svijeta bile su oduševljene top-ten zločincem Brozom, onim istim koji je onomad u jeku antifašističke koalicije i borbe glede rajhsfirera istome na veliko ponudio vjerno savezništvo, a što je i sam Churchill 1950. s ogorčenjem priznao i požalio što ga nije dao likvidirati kada je imao prilike za isto, ali je zato naredio predaju hrvatske razoružane vojske Brozovim krvnicima! Sve isto kao i u slučaju pokojnog Zvonka Bušića, samo su dimenzije različite glede njegovog “zločina” u USA, za koji je odsjedio 32 godine u zatvoru potpuno nevin, dok mu je taj “njegov zločin” podmetnula FBI u dosluhu s UDBA-om!?

Ovim postaje potpuno jasno, Zvonko Bušić je likvidiran u svome stanu, njegova smrtna presuda od strane UDBA-e je već davno prije toga donešena pod vodstvom drugova generala zločina oko Ante YUsipovića, Ive YUsipovića. Josipa Perkovića, Zdravka Mustača i Joce YUratovića, čekala se samo pogodna prilika kada bude sam, a to se upravo zbilo one kobne noći 30. rujna 2013.!  

 

A Joca koji i dalje škljoca šuti i ne govori kako je onomad meni 1991., kada je Hrvatska gorjela i glavna sestra Anđela iz Koprivničke bolnice mene u 21:00 zvala i molila za pomoć, dok je meni malo prije toga telefonom povedal Koprivičanec Jožek YUratović: Ne bi se štel mešati v politiku! – a malo potom odjurio u pašaluk i to dva puta da posreduje, analfabeta u svakom pogledu će posredovati, moš mislit?!

 

Otišao po instrukcije svojih UDBA-čelnika i sada opet naivnima priča ta kurva o poštenju, zaštićena od Martina Schulz-a i u Bundestagu od podlog i licemjernog Sigmar-a Gabriel-a i postavlja se otvoreno pitanje za koga je EU donijela uz toliku pompu onomad 2006 onu “čuvenu ” EU povelju 1481, kao neprikosnoveni alat u borbi glede komunističko-fašističkih zločinaca, a to je de facto bila i ostala samo atrapa za naivne, jer kako razumjeti da potencijalni ubojica 23 nedužna mirna građanina SRNJ danas sjedi u njemačkom parlamentu u diljem Njemačke i po zemljama propale države slobodno u zvijezde kuje i hvali jednog od deset najvećih zločinaca 20. stoljeća dok njemačko pravosuđe, istražni organi i državno tužilaštvo uporno šute kao zaliveni, a taj se zločin teško mogao sprovesti bez njihovog znanja, u najmanju ruku teško je u isto povjerovati, osim ako je netko naivan i malouman kao onaj patagonski Rimski biskup glede pašaluka, Tome Grobara i zločinca Irineja i njegove SPC?

 

Pitanje je samo koliko je hrvatskih i srpskih kurtizana učestvovalo u zadovoljavanju istih, jer drugačije se ta uporna i duboko zaleđena šutnja ne može objasniti, u navodnoj želji građanske slobode i demokracije, za koga samo, bar za sada, samo za ubojice koji sjede u Bundestagu u Berlinu?! Dobro poučeni djelovanjem one udbaške jebuše imena Slavice Radić danas Ecclestone u slučaju Stjepana i Damira Đurekovića mora da je i ovdje primjenjena ista tehnologija djelovanja samo na drugim subjektima kurtoaznog ophođenja sa ljudima oko onoga švapskog “Cleverle” imena Lothar Späht umjesto da zaprijeti udbašima i svojim istražiteljima, prijeti ovaj svojim degutantnim izjavama potencijalnim žrtvama i uplakanoj i prestrašenoj rodbini nedužno ubijenih!

Zaista veliki primjer demokratskog poimanja i prakticiranja demokracije imena neke samozvano uljudbene Europe, gdje se ništo nije do današnjeg dana promijenilo, dapače postalo je čak i gore, slučaj Caligule Junckera i kakti nekog komesara Nevena Mimice, velebno poznatog kao koautora lex Perkan ili Schulza udruženog s Gabriel-om u slučaju Joce Yuratovića to i te kako plastično oslikavaju kako u EU vlada DEMOKRATURA a ne nikakva demokracija i to se mora hitno mijenjati, ako se istu želi spasiti od totalnog rasula, koje joj strašno ovih dana prijeti, jer upravo to vodi u sigurnu propast Europske Unije, poglavito, ako će ova vođena likovima poput Junckera, Schulza, Kurza i njima sličnima biti i dalje toliko slijepo spremna pregovarati sa ratnim ne procesiranim zločincima like Toma Grobar, Aleksandar Vučić ili Mali Sloba, kojima još krvave ruke do lakta ali pod velikim zaštitnim plaštem sv. Sinoda SPC i zločinca Irineja – kojima usta svima prepuna laži, izmišljotina i kojekakvih obmana glede Hrvata i njihovog mučenika Stepinca!

Tako ova nedavna izjava njihovog ratohuškača Nebojše Stefanovića glede velike aspiracije nekog velikosrpskog “liderstva” u “regionu” nije čak ni smješna već žalosna, jer liderom se postaje rezultatima, a Srbija je tu ostavila samo i ostavlja dalje uplakane obitelji stradalnika, razdor i krvave tragove, najbolje o tome svjedoči činjenica kako čak ni braća po “veri” Crnogorci nisu bili voljni uživati to njihovo bolesno liderstvo, već odabrali civilizaciju umjesto velikosrpskog zuluma nakon gotovo punog stoljeća zajedništva – sapienti sat!   

Napisao:

Karl Kutniak, Heinrichs Platz 10

D-38350 Helmstedt

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

tekst-i-fotografija

 

 

About Stric Ivan 2530 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.