Eksplozija u Vinkovcima 01.03.1992

 

Dom Omladine

Prvog ožujka 1992. godine ubačeni zločinci u redove HOS-a organizirali su u Vinkovcima smrtonosni atentat na predsjednika Hrvatske stranke prava Dobroslava Paragu i njegovu pratnju koje je samo čudo Božje spasilo od sigurne smrti u Domu omladine – sjedištu zapovjedništva HOS-a u Vinkovcima. Nažalost, poginuli su hrvatski branitelji dragovoljci HOS-a koji su najzaslužniji za obranu Vinkovaca. HOS u to vrijeme djeluje u Vinkovcima i okolini. U okolici Vinkovaca (Komletinci, Jarmina, Nušar, Mala Bosna, Nijemci, Vrbanja, Tordinci i Đeletovci) položaje je držala 6. bojna HOS-a koja je krajem veljače 1992. brojala 800 ljudi. Dobroslav Paraga te nedjelje trebao je prisustvovati svečanom polaganju prisege dragovoljaca HOS-a, međutim zapovjednik Vojne policije Operativne zone Osijek, ravnatelj SZUP-a Josip Manolić i njegov zamjenik Zdravko Mustač organizirali su smrtonosni atentat uz pomoć svojih izdajnika i doušnika ubačenih u redove HOS-a koji će položiti račune sa zateznim kamatama još na ovom svijetu, samo ako se hrvatski narod osvijesti i zbaci udbomafiju njegove marionete sa svoje grbače. U zataškavanju istrage i suđenja počiniteljima toga ratnog zločina  posebno se ističe kaznena odgovornost dosadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji je svim silama onemogućio istragu nad ovim strašnim ratnim zločinom nad hrvatskim braniteljima na prvoj crti bojišnice a sve u namjeri da se ne bi otkrio naredbodavni lanac zločina koji seže do tadašnjeg predsjednika RH Franje Tuđmana.

 

Sukob Paragine Stranke prava i Tuđmanovog HDZ-a bio je na najbitnijim pitanjima stvaranja i opstanka hrvatske države:

  • Paraga je zagovarao nezavisnu i ujedinjenu hrvatsku državu.
  • Tuđman je nudio avnojsku republiku u konfederalnoj Jugoslaviji.
  • Paraga je tražio referendum o izlasku iz jugoslavenske federacije
  • Tuđman bio za avnojsku Jugoslaviju.
  • Paraga je bio za raspuštanje hrvatske Udbe i uhićenje komunističkih zločinaca.
  • Tuđman bio njihov suradnik i zaštitnik sa kojima je preimenovao Udbu u Službu za zaštitu ustavnog poretka i SIS Ministarstva obrane.

Izvor: Dobroslav Paraga

Opaska urednika stranice:

“SOA kao i druge obavještajne službe se uopće ne bave zaštitom naroda, nego ustavnog “poredka” i “zakona” koji su donijeli političari za svoje interese, a nesumnjivo je da rade i za druge zemlje te za njihove interese, a na prvom mjestu su tu – Srbija i njihova patetična glad za hrvatskim teritorijem.” kako je nastala UDBA, KOS, SDS, SIS na tim temeljima je građena i SOA… puno baba kilavo dijete.

4 misli o “Eksplozija u Vinkovcima 01.03.1992

  1. Postovani.pripadnici 68 b.v.p. Vinkovci su prvi stigli na mjesto eksplozije,Te pomogli pri izvlacenju prezivjelih,iz rusevina doma.Ja sam pripadnik bojne koji je sa ostalima izvukao Bicanica i ostale van.Samo da se zna tko je tko.

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.