Novinarska (auto)cenzura u službi krupnog kapitala sumnjivog podrijetla.

arrested-052412l_5

Selektivnom i pristranom novinarskom pristupu prema temama od ključnog značaja za Hrvatsku lagano se nazire kraj, unatoč paničnim napadačkim aktivnostima kupljenih novinara, kojima magle teme od vitalnog interesa za Hrvatsku. Nezavisni portali polako ali sigurno unose ravnotežu u medijski prostor Hrvatske. Novinarski plaćenici i slabokralježnjaci, posebno na HRT-u,potrošili su i vrijeme i vjerodostojnost gradeći lažnu sliku nevinih, zlatnih, demokratskih sinova i unuka glavešina komunističkog diktatorskog sustava, promoviranih u zvijezde demokracije.

Evo samo nekoliko iznimno aktualnih a novčano iznimno teških tema o kojima se ništa detaljno ne može čuti ni pročitati u glavnim medijima Hrvatske.

1. Ministar Hasanbegović je na tragu pljačkanja proračuna putem izdašnog plaćanja usluga arhiviranja privatnim tvrtkama, koje su u zadnje 4 godine udesetostručile svoje prihode. Jedna tvrtka je naročito zanimljiva jer je njome upravljao brat Zorana Milanovića, poznat po mobingu u “dobivanju” posla. Nije teško pogoditi na koga se pozivao prigodom poslovnog djelovanja.

2. Mladen Pejnović, kućni prijatelj obitelji Milanović upravljao je državnom imovinom u kukuriku mandatu. Državna revizija mu ustanovila manjak od 16 MILIJARDI kuna državnih vrijednosnica, te mu uručila prvo apsolutno negativno mišljenje u povijesti revizije. DORH šuti. Šute i novinari a Pejnović navodno priprema selidbu u Rusiju. Sa dijelom od 16 milijardi!?

3. Miro Bulj, saborski zastupnik MOST-a podnio je četiri puta kaznenu prijavu za ratno profiterstvo protiv obitelji Tedeschi. Osobni prijatelj Zorana Milanovića, Emil, se po svemu sudeći nije obogatio prodavajući žvakaće gume. Bulj podastire dokaze koji svjedoče da je obitelj od grada Sinja dobila pozajmicu za kupovinu oružja tijekom Domovinskog rata. Milijune eura. Nit su Sinjani vidjeli to oružje, nit je pozajmica vraćena, nit je netko odgovarao. A ratno profiterstvo ne zastarijeva.

4. Slavljeni “gospodarski čarobnjak” i kukuriku podpredsjednik Radimir Čačić je obični meštar pretvorbeno-privatizacijskih mućki. Vjerovnici ga terete za 425 milijuna kuna pljačke. Od toga samo na neplaćene poreze otpada 50 milijuna kuna. Na prijevare koje se mogu smatrati ratnim profiterstvom otpada 92 milijuna kuna. Odgovorost izbjegava osnivanjem tvrtki kćeri i pozivanjem na zastaru. Ovakav niz iznimno zanimljivih tema može se danima nabrajati. Vjerujem da će mnoge od njih uskoro i na naslovnice.

Željko Zenga Maršić

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

fb