Medijska reanimacija orjunaša, komunista, četnika i jugofila.

0hrt_logo

Fakultet jugofilne indoktrinacije
Kakav je politički svjetonazor i ideološka pozadina profesora FPZG, koji svakim danom svoje svjetonazorske paradigme pretaču u svjetonazorski sustav budućih novinara? Zanimljivu anketu provela je novinarka Karolina Vidović Krišto, 2010. godine, na 40 studenata pomenutog fakulteta. Nitko od studenata nije znao odgovoriti što se u Hrvatskoj dogodilo 18.11. 1991.!! Reciklirani profesori koji su do jučer predavali obranu i zaštitu komunističkog, totalitarnog, zločinačkog režima, danas recitiraju NATO i euro integracije pred novim studentskim naraštajima politologa, paralelno ih gurajući u latetnu, nekritičku jugofiliju. To znači da smo iz komunističkog sustava, raspadom Jugoslavije izašli samo djelomično, jer su zastupnici jugoslavenske, komunističke ideologije održali kontinuitet ideologije i politike uz zadržavanje starih, komunističkih, indoktriniranih kadrova i njihove djece na pozicijama medijske i ine moći. Danas komunizam prekrivaju terminom antifašizam, odbijajući termin antitotalitarizam.
Uz dvoje koje ću istaknuti kao primjere tu još i Jović,Tatalović, Kasapović,Lalić,Cipek,Perišin…..

Toj bulumenti začudnih orjunaško-komunističkih križanaca, inače ideološki nespojivih,zajedničko je jedno –negiranje i borba protiv suverenosti hrvatske države te reanimacija jugoslavenske utopije.
Glasnogovornik ovog ideološkog bastarda Oliver Frljić to jasno definira: „“Jugoslavija i komunizam će se vratiti, Hrvati su izmišljena nacija, demokracija je zlo…“
Naravno, Oli i slični mu imaju neograničen pristup medijskoj pažnji HRT-a i većine nacionalnih televizija. Pozorno se, bez kritičkih osvrta i pitanja prati svaki njihov korak, promovirajući ih u zvijezde demokracije. Djelomično krivotvorene peticije sa nekoliko stotina potpisa postaju vijest dana. Dok njima suprotnima nije dosta ni više tisuća potpisa za ikakvu medijsku pažnju.
Umjetnost postane čak i pišanje po Trgu sv. Marka kad to čine orjunaško-komunistički križanci.
Profesori orjunaško-komunističkog sna
Primjer prvi: Gordana Vilović, profesorica na FPZ u Zagrebu, poznata je po inicijativi i realizaciji objavljivanja romana svoga rođaka Đure Vilovića, Hrvata, nekadašnjeg aktivnog Orjunaša i štabskog oficira četnika Draže Mihailovića. Utjecaj konfuznih svjetonazorskih lomova njezina rođaka vidljiv je i kod uvažene profesorice, koja unatoč inicijativi i realizaciji objavljivanja romana istaknutog četnika, ne podržava, istim aršinom, naknadno izdavanje romana npr. Mile Budaka.

Primjer drugi: originalan primjer za pojavu koja dominira mainstream medijima je tvrdnja Nenada Zakošeka bivšeg dekana istog fakulteta da djeca iz rane faze postkomunističkog sustava ne mogu biti zadojena komunizmom. Ali taj isti Zakošek, u isto vrijeme magistrandice optužuje za ideologizaciju i indoktriniranost ustaštvom. Poznatu znanstvenicu Judith Reisman podučio je kako je u zadnja dva desetljeća , u Hrvatskoj, moguća jedino indoktrinacija katoličke Crkve. Kod Zakošeka je simptomatično i njegovo nekadašnje članstvo u Udruženju za Jugoslavensku Demokratsku Inicijativu koja se snažno opirala hrvatskoj suverenosti, unatoč srpskog odbijanja konfederalnih prijedloga Hrvatske,unatoč bjelodanoj srpskoj oružanoj agresiji na Hrvatsku. Iz takvog miljea izlaze novinari kojima je usađeno da je njegovanje nacionalnih i tradicionalnih vrijednosti na samom vrhu ljestvice nepoželjnih ponašanja.

Medijska agresija

Primjer treći: posljednjem ispraćaju Žuži Jelinek, Jovankinoj , promiskuitetnoj krojačici, osiguraju pet minuta priloga nacionalne, javne televizije a posljednjem ispraćaju Zvonka Bušića priušte ignoriranje.

Primjer četvrti : lokalne medijske kuće objave tonske zapise sramotnih kolegija u Ministarstvu branitelja na kojima se jasno čuje dijabolična razina „rada“ ministra i pomoćnika, ulični prostački riječnik, uvrede i podsmjeh žrtvama…. Ni riječi o aferi u mainstream medijima. Ni jedno novinarsko pitanje novinara HRT-a sudionicima sramote.
Svakodnevno se u radu HRT-a može bilježiti desetke primjera javne i perfidne jugofilije kojom sustavno, 15 godina, potkopavaju temelje suverenosti Hrvatske, nacionalni identitet i tradicijske vrijednosti.

Problem senzacionalizma i „kratkog pamćenja“.
Mi stariji živo se sjećamo desetljetnog razapinjanja Vice Vukojevića zbog navodnog silovanja jedne muslimanke. Grmjeli su svi, grmio je HRT. Nakon mukotrpnog, dugogodišnjeg istražnog procesa sud ustanovi da je osoba nepostojeća, izmišljena. I nikome ništa. Osim što su jugofili ukinuli komisiju za istraživanje žrtava rata i poraća, njega kao predsjednika diskreditirali, te istrage komunističkih zločina učinkovito zakočili.

Nekadašnji predsjednik RH Mesić, je dobivao predsjedničke mandate na obećanju o spoznaji i načinu kako Hrvatskoj vratiti opljačkane novce. Na krilima mreže medijske moći to je bio ključni detalj njegove kampanje. Naravno, nikada nije učinio ništa da rasvjetli barem mali dio obećanja. Godinama su novinari HRT-a izbjegavali ta pitanja. Čine to i danas. Osobno, vjerujem da Mesić zna gdje su novci. Završili su kod iste klike kojoj i sam pripada. Kameleonski prilagodljivi orjunaško – komunistički križanci.
Radimir Čačić dužnik nekoliko desetaka milijuna kuna poreza, otimač enormnih suma novca za nikad obavljene poslove, medijski je izgrađen u priznatog , uglednog političara i poduzetnika. O njegovim malverzacijama jedan istraživački novinar objavio je knjigu. No ,nedjela su čudom, pala u zastaru. Novinari šute.

Lansiranje podjela
Hrvatskom dominira prihvaćanje paušalne, medijski promovirane podjele društva. Niti se preispituje socijal demokracija i ljevičarstvo SDP-a, niti demokršćanstvo i desnica HDZ-a. Ključna a štetna podjela hrvatskog društva nije na lijeve i desne već na hrvatske suvereniste s jedne i prokomunističke filojugoslavene s druge strane. Da je tomu tako svjedoči nasilno svrstavanje HSS-a u desni politički polaritet što je apsolutna nebuloza. Isto tako, imenovati klasičnu anarholiberalni SDP ljevicom jednostavno nema smisla. U takvom kolopletu događa se još bezbroj varijacija koje cijelu stvarnost čine rašomonskom.
Orjunaško –komunistički, jugofilni kadrovi nikada se neće pomiriti sa hrvatskom suverenošću i učinit će sve da društvo dovedu do paradoksalnih situacija. Njihova infiltriranost u medijske krugove moći i stalna „proizvodnja“ novih kadrova na fakultetima gdje su udomljeni po političkoj podobnosti Centralnom komitetu SKH, osigurava im stalnu promidžbenu platformu. Kad Hrvatsku više ne mogu tek tako izbrisati s karte svijeta, učinit će sve da je učine, odgoje i izgrade po svome mjerilu vrijednosti i tako podjarmljenu pripreme za novu Jugoslaviju.

Rašomonski apsurdi poput profesure kadrova koji se protive suverenosti vlastite domovine na fakultetima, do imenovanja rigidnih,komunističkih kadrova na čelna mjesta medijskih kuća, sustavno i trajno će priječiti normalan, demokratski razvitak društva, jer oni demokraciju, tako indoktrinirani, jednostavno ne mogu poimati.

Lustracija je jedini, humani i demokratski lijek ove razarajuće pojave.

Željko Maršić Zenga

Žig

About Stric Ivan 2531 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.