BRKIĆ ILI BORKOVIĆ, ZA MIN. BRANITELJA!

20150323_101855

Milijan Brkić Dragovoljac Domovinskog rata u SP Lučko počeo je od običnog specijalca policajca do zapovjednika ATJ Lučko. Milijan Brkić je tijekom Domovinskog rata sam 5 sati izvlačio ranjenog suborca i nije ga želio ostaviti riskirajući i svoj život bez imalo dvojbe što je vrlina istinskih branitelja.

Milijan Brkić se je dokazao kao istinski domoljub i kao zapovjednik ATJ Lučko kad je od tadašnjih komunističkih vlasti odbio zapovijed da sa postrojbom krene na branitelje koji su prosvjedovali uhićenju zapovijednika Mirka Norca, i tada je stao u obranu ne generala Norca nego branitelja koji su stali uz svoga zapovjednika koji je ipak na kraju i uhićen i osuđen ali do uhićenja je došlo mirnim riješenjem koje je zagovarao i Milijan Brkić premda su tadašnje SDP-ove strukture na čelu sa Šimom Lučinom željele isprovocirati sukobe među braniteljima a to je Milijan Brkić odbijanjem direktne zapovijedi spriječio.

BRANKO BORKOVIĆ NIJE ZA MINISTRA: OBRAZLOŽENJE!

Branko Borković dolazi na mjesto zapovjednika grada Vukovara kada su tadašnje političke vlasti iz njima samo znanih razloga smijenile istinskog ZAPOVJEDNIKA OBRANE VUKOVARA MILU DEDAKOVIĆA.
Tu u zapovijedništvo dolazi mladić zvani Branko Borković koji je došao iz tadašnje agresorske vojske JNA jer je u toj vojsci radio kao vodnik te je u svoje vrijeme dok je bio pripadnik te vojske bio potčinjen zločincu Vukovara ŠLJIVANČANINU.
Ne neću ga napadati da nije bio branitelj grada Vukovara jeste to mu ne osporavam i pretpostavljam da se je dragovoljno javio u obranu grada Vukovara i da je onu zločinačku vojsku napustio prije nego su počeli činiti zločine i da sam nije u njima sudjelovao.
Branko Borković završava tadašnju podoficirsku školu u Sarajevu i dobiva čin vodnika i jedno vrijeme radi u tadašnjoj JNA.
Ali da ne bi bilo da ja samo njega napadam najžalosnije što se moglo dogoditi Hrvatskoj pobjedničkoj vojsci je to što se tijekom Domovinskog rata mnogi pripadnici tadašnje zločinačke JNA prebacuje u redove HV i dobivaju visoke činove i preuzimaju zapovjedništva i tu počinju problemi. Miču se sposobni dolaze PODOBNI a mišljenja sam da je samo radi podobnosti a ne sposobnosti i Branko Borković predložen za mjesto ministra Hrvatskih Branitelja.
Pitanje nad svim pitanjima o Branku Borkoviću jeste gdje je boravio tri dana van grada Vukovara u najtežim trenucima obrane grada. Jedan zapovjednik obrane napušta cijelo ratište a da o tome nitko nema pojma: To je nezamislivo i neoprostivo.

USPOREDIMO VRIJEDNOSTI NJIH DVOJICE KAO OSOBA!

Milijan Brkić kao pripadnik specijalne policije sam na Velebitu 5 sati izvlači ranjenog suborca usprkos napadu na branitelje kao zapovjednik ATJ Lučko.

Branko Borković napušta cijelo ratište i zapovjedništvo kao glavni zapovjednik obrane grada Vukovara i to na tri dana. Cijelu postrojbu je napustio kojom je zapovijedao.

Po meni je Milijan Brkić osoba koja je zaslužila da bude MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA a nikako Branko Borković jer osobno želim sposobnog a ne podobnog.

Izvor: SPO

Stric Ivan!

3 misli o “BRKIĆ ILI BORKOVIĆ, ZA MIN. BRANITELJA!

 1. da bi reč rekel o brkiću, sve pet!
  ali ovo što je neki KRETEN ovdje napisao o borkoviću je gomila laži i bedastoća!
  sram ga može biti, to je daleko gore nego što je to radila udba ili kos!
  oni su to makar radili profesionalno, a ne ovako bijedno kao ovaj kriminalni uradak!

  Sviđa mi se

  • Primio sam na znanje. Zahvaljujem! No obratite pažnju na popis obavještajaca KOS-a iz 2006 godine iz Nacionala…nisam ga ja pisao, no uklonjen je sa Weba…evo:

   197. BORIC MILAN • [ STARIJI VODNIK JA, RADIO U SLUŽBI BEZBJEDNOSTI U KARLOVCU. OBILAZIO SVETI ROK, PERUŠIC, RAMLJANE, ]
   198. BORKOVIC BRANKO Zv. «Mladi Jastreb» • [ , NATPORUCNIK, SUKOBI U SLUŽBI, PREMJEŠTEN NA DRUGO MJESTO, ]
   199. BORONGOVIC TOMISLAV • [ ]

   Sviđa mi se

 2. meni se sve cini da u Hrvatskoj sve vise funkcionira po sistemu “Tko je vise POKRAO, Falcificirao, Prevario” itd. taj je najbolji izbor. ja osobno nisam kao i vecina Hrvatskih Dragovoljaca i Branitelja imao pusku u ruci za obranu Hrvatske da bi Mafijasi poput Brkica mogli sto vise Krasti….

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.