Oglasila se djeca hrvatskih branitelja!

stipendiranje

 

Mi djeca Hrvatskih branitelja podržavamo Predraga Mišića Peđu a Vi? Dragi narode Republike Hrvatske, ovo pismo Vam pišu mladi ljudi, djeca hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata. Odrasli smo u obiteljima gdje se njeguju tri svetinje, Bog, obitelj i Domovina. Već dulje vrijeme svjedočimo međunacionalnoj i međuvjerskoj mržnji. Nama je toga dosta i zato smo odlučili napisati ovo pismo, apel Vama kako bi ta mržnja između dva naroda napokon prestala. Mi smo na pragu 20-tih godina i želimo početi živjeti u našoj Hrvatskoj za koju su se naši očevi borili, a ne u Hrvatskoj gdje ima mržnje, gdje se poziva na ubijanja,klanja i silovanja sa obiju strana.

Za ovakvo stanje najviše su krivi političari jer Pupovac, Stanimirović i ostali svakodnevno pozivaju na mržnju, a isto tako neki političari s naše strane pozivaju na iste stvari. Prvi korak ka normalizaciji odnosa je taj da se takve ljude makne s političke scene. Nedavno je Predrag Peđa Mišić, Vukovarski branitelj i zatočenik srpskih logora pozvao instituciju predsjednice na promjenu izbornog zakona, mi se u potpunosti slažemo s njime. Jer dok god deklarirani četnici budu sjedili u saboru Republike Hrvatske neće doći do normalizacije odnosa.

Mnogi Srbi branili su Hrvatsku, a među njima i Predrag Mišić i baš zato ne možemo i ne smijemo dozvoliti da naši vršnjaci pišu po društvenim mrežama poruke neprimjerenog sadržaja što je za nas nepojmljivo. Moramo shvatiti razliku između Srba koji su rame uz rame sa Hrvatima branili Hrvatsku od nadmoćnijeg neprijatelja i razliku između četnika koji su vođeni mrznjom ubijali i iživljavali se nad nemočnim narodom. Mi ovim pismom ne pozivamo da se četnicima oproste i zaborave zločini,to nam nije namjera jer bi tim činom pljunuli na sjećanje na 1589 nestalih osoba za kojima se jos uvijek traga i na sve poginule i žive branitelje. Mi samo pozivamo da prestanemo s međunacionalnom mržnjom.

Znamo da će Srbi iz Srbije teško ikada prestati sa svojim snovima o “velikoj Srbiji” ali to su samo njihovi snovi. Mislim da mi moramo pokazati da smo bolji ljudi i ne odgovarati na njihove provokacije po društvenim mrežama. Ovim pismom pozivamo instituciju predsjednice RH, Vladu RH i Državni Sabor RH da promijene izborni zakon i time naprave prvi korak ka normalizaciji odnosa. Jer definitivno ima puno boljih i časnijih Srba koji će predstavljati srpsku nacionalnu manjinu od Pupovca, Stanimirovića i sličnih.

Neka srpsku manjinu predstavljaju Srbi koji vole Hrvatsku i koji su bili spremni dati ono najvrednije, svoj život kako bi je obranili. A ne sljedbenici politike Dobrice Čosića, Jovana Raškovića, Vuka Draškovića, oni ne mogu i ne smiju biti predstavnici srpske nac manjine u Hrvatskoj. Zato podržimo Predraga Mišića i sve istinske domoljube.

Ovim pismom ne želimo poticati “bratstvo i jedinstvo” nego želimo da mržnja prestane, jer u Hrvatskoj imamo previše problema koje moramo riješiti kako bi svi živjeli ljepše i ugodnije. VOLI SVOJE POŠTUJ TUĐE!

S poštovanjem:

Goran Dolinac,

Sven Hinek,

Teja Moharoš,

Iva Anić,

Marko Vekić.

Stric Ivan!