Otvoreno pismo-pročitajte!

Screenshot 2016-04-16 15.39.39

Prateći događaje i trenutnu situaciju u državi za koju smo se borili ginili, krvarili ne možemo da se ne oglasimo, te pišemo:

Otvoreno pismo

Braniteljska populacija je ugrožena, svakodnevno smo svjedoci umiranju, suicidima (skoro 3000 u zadnjih 20 godina), teškom životu, ne samo branitelja nego i njihovih članova obitelji. Stvarna slika nije onakva kakvom se prezentira situacija, jer nisu branitelji otežavajuća okolnost za državni proračun, nego politika da ne pišem sustavno pljačkanje jedine nam države. Zar su nam stvarni problemi današnjice partizani i ustaše???

Ljudi nemaju za kruh, velik broj branitelja je na zavodu za zapošljavanje, bez ikakve nade za ostvarivanjem bilo kakvih prava i statusa iako imaju zdravstvenih problema, pa čak ne mogu dobiti ni potvrdu o radnoj sposobnosti od strane medicine rada. Jedu u pučkim kuhinjama.

Zar je jednokratna pomoć od 1000 kuna koja se čeka više od pola godine jedina pomoć? Da se osvrnem i na oslobađajuće presude četnicima i koljačima dok naša braća bolesna trunu po HRVATSKIM zatvorima i nemaju mogućnost liječenja. Pored ovoga svega nabrojenog, pitam Vas, tko je stvarno ugrožen u Republici Hrvatskoj? Tko???

Kao dragovoljac domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid i prije svega prijatelj svojih branitelja, ne mogu to više gledati. Dovedeni smo u situaciju da se moramo sami brinuti za sebe, a to mislim da nije pravo riješenje jer bojim se da će dovesti do radikalnijih poteza.

Izvor: Predsjednik UHBLPTSP Solin,

Momir Stojanac- Moke

Stric Ivan!