Održano predstavljanje knjige “Dnevnik jednog Unuka” (Vinkovci)

 

stranica

21.05.2016 sa početkom oko 21:00, u Caffe Bar “Jazz” u Vinkovcima, održano je predstavljanje knjige “Dnevnik jednog Unuka”, Ivana Dujmića, uz goste Ivicu Mijatovića, Marka Franciškovića i Dr. Natka Kovačevića. Uz malobrojnu ali odabranu publiku svoje viđenje knjige su iznijeli sva trojica.

Uvodnu riječ je dao književnik Ivica Mijatović, iz Gradišta. Potom je riječ preuzeo Marko Francišković, Natko Kovačević i na kraju sam autor.

Pošto je, kako oduvijek, tako i danas najteže biti Domoljub, iskren i pošten, u prilog tome govori i “usmena” recenzija knjiga koja je oduševila sve prisutne. Kako je sva naklada koja je bila skromna za prvi put, rasprodana, iduće predstavljanje knjige će se dogoditi u gradu Heroju Vukovaru, čim knjiga u malo većoj nakladi izađe iz tiska.

Greška
This video doesn’t exist

Nakon grada Heroja Vukovara, slijedi Slavonski Brod, Zagreb, i naravno gdje god nas budu pozvali. Mada je neuobičajeno, praviti predstavljanje knjige u Caffe Bar-u, za drugi prostor se autor knjige ne bi odlučio, jer se najbolje osjeća među svojim prijateljima, sa kojima je odrastao, i ponikao u neosvojenom navijačkom gradu Vinkovcima (Staljingradu).

Hvala svima što ste došli, na predstavljanje knjige, i ovim putem poručujem, kako se, vidimo uskoro i na predstavljanju druge knjige.
Hvala svima!

S/I

Jedna misao o “Održano predstavljanje knjige “Dnevnik jednog Unuka” (Vinkovci)

 1. Dragi naš autoru knjige “DNEVNIK JEDNOG UNUKA” Ivane Dujmiću veoma mi je žao što osobno nisam mogao biti tu na predstavljanju te vrlo vrijedne knjige. Znaš i sam da bih bio da su mi prilike dozvolile.
  Ja se obično držim one Maksa Luburića kada je on u svojem govoru Hrvatima za Deseti Travnja rekao: RECI ISTINU I RAZBIŠETI GLAVU”. Ti si u toj knjigi rekao istinu a nekima istina smeta. Onima kojima istina smeta, oni za to imaju tisuće neopravdanih razloga. Ali oni koji se istine boje ne čine povijest.
  Maksa Luburić je u svojem prvom pismu 28 kolovoza 1962. godine pisao dru. Miljenki Dabi Peraniću: “…Kako nisam mogao pisati povijest, pridružio sam se Ustašama o kojima će povijest pisati…”. Tako nešto bih ja rekao za tebe dragi naš hrvatski ratniče. Ti mako nidi mogao pisati povijest, pridružio si se onima koji su se borili za Hrvatsku Državu o kojima će povijest nesumnjivo pisati. Ti si jedan od njih.
  Hvala ti dragi naš Ivane za sve žrtve koje si s voljom i ljubavlju za našu Hrvatsku učinio.
  Za Dom Spremni!
  Tvoj Čika Mile.

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.