Priskočimo u pomoć Tomislavu Josiću i ostalim osuđenicima!

TJ

Poštovani prijatelji.
Od danas smo ponovno prisiljeni zamoliti vas za pomoć,nakon današnje sramotne presude Tomislavu Josiću i izrečene novčane kazne od 1000 kuna + još ne utvrđeni ostali troškovi obraćamo vam se svima koji ste u mogućnosti da nam pomognete. Još uvijek je otvoren donatorski račun Vukovarskog Stožera s jedinom namjenom prikupljanja novčanih sredstava za plaćanje troškova osuđenim hrvatskim Braniteljima zbog razbijanja ili oštećivanja dvojezičnih ploča u Vukovaru.

Ova akcija bi trebala otvoriti oči svima onima koji imaju zadršku prema Braniteljima koji su osuđeni zbog pripisanih “kaznenih ili prekršajnih djela”! Imamo u Slavoniji i Dejana Milića, točnije iz Vrbanje, koji je bio 9 (devet) godina bez slobode, zbog sumnjičenja u ratne zločine, koje nije počinio. Veljko Marić je pušten na slobodu kako bi se liječio, no to ga NE OSLOBAĐA kaznene odgovornosti, i izvrđenja presude koja je skovana u neprijateljskoj zemlji koja je 1991 izvršila nemilosrdnu krvavu agresiju na Hrvatsku i hrvatski narod. Koliko je naših Branitelja po zatvorima, jeste pravo pitanje, a na njega još nitko nije odgovorio. Postavio bih pitanje svima onima koji su krivi za neprocesuiranje ratnih zločinaca iz Borovo sela, Vukovara, Škabrnje, i drugih mjesta i gradova diljem naše Hrvatske:

-kada ste već tako strogi i pravdoljubivi u procesuiranju zločina “protiv ćirilične ploče” i “ćirilice”, kada će te onda, procesuirati i Sašu Sabadoša koji je mučkim napadom uništio život darka Pajičića?

-kada ste već toliko strogi i pravdoljubivi kada će te procesuirati ratne zločince iz Borovo sela, Vukovara i drugih mjesta u Hrvatskoj!?

NE PRAVITE OD NAS VUKOVE!

S/I

Jedna misao o “Priskočimo u pomoć Tomislavu Josiću i ostalim osuđenicima!

 1. Od davnina je Hrvatski vitez, pa bilo da je riječ o slavnome Knezu Domagoju, Kralju Petru Svačiću,Hajduku Andrijici Šimiću, Ustaškom bojovniku ili Hrvatskom Branitelju iz ’91.,- sinonim za čast i dostojanstvo.

  On je vitez bez mane i straha, pa i onda kada je doveden do ruba.( Primjer koji mi sada pada na um, je Hrvatski Branitelj Tomislav Josić iz Vukovara.)

  Svi nabrojani su dio Hrvatske slavne povijesti, personifikacija odvažnosti,simb oli Hrvatskog stradanja pa samim time i dio one naše, kolektivne svijesti.
  Kroz Hrvatskog Branitelja iz ’91.godine, iščitavamo i političku sudbinu Hrvatskog naroda, osim njegovih snova, nadanja i patnji.

  Hrvatski Branitelj, Bleiburg, Vukovar, Hrvati u BiH- su Hrvatski zalog za budućnost.
  U međuvremenu, sva nastojanja politikanata da ono što je u nacionalnoj svijesti, i svedu na prizemnu, politikantsku mjeru, su i nadalje, sitni, partikularni interesi.
  Il nazovi to kako hoćeš..

  Zdenka Bilobrk

  Sviđa mi se

Komentari su isključeni.