Nešto više o paučini iz 1991!

article-angel-hair1

Mali osvrt na paučinu i ispravak određenih navoda iz teksta. Paučina je proizvedena u Švedskoj i testirana u Švedskoj. S obzirom da su se Švedi pobunili protiv tih testiranja ta ispitivanja su prekinuta. Kako je SFRJ u to vrijeme kupovala rakete brod-brod tvrtke Saab kod nas poznate kao RBS-15 kojim su naoružane naše topovnjače pogođen je posao da JNA testira paučinu na poligonu za KbS pored Mostara.

U međuvremenu je počeo rat i oni su to testirali na području Slavonije. Sama paučina je vezivo za BoT kako bi se osigurala postojanost BoT na tlu odnosno vodi. U to vrijeme SSSR nije raspolagao takvom tehnologijom. U to vrijeme pred rat JNA je radila odnosno proučavala intenzivno NATO ono što je bilo u interesu je tzv. geofizičko ratovanje(upotreba prirodnih sila u vojne svrhe) npr. plime i oseke, kontroliranje požara.

To je Amerika koristila još u Vijetnamu svi znamo da su se upotrebljavala razna ZbS pogotovo napalm kojima su se probijali koridori kroz džunglu. Upotreba defolijanata, herbicida i ostalog. Također se zna da su Američki vojnici oboljevali od raznih bolesti po povratku kući. Dakle po njima je kapala narančasta želatinasta masa i umirali su u mukama. Ta tvar nazvana je Agent Orange u nekim tekstovima Agens Orange.

Pitate se što je s Vijetnamcima pa i oni su umirali ali u manjim mukama. Evo i zašto Amerikanci su bili masnije konstitucije i imali više masnoće za razliku od žilavih Vijetnamaca. Od tada do 90-tih je tehnologija napredovala. Evo malog podatka Pliva je u 10-tak dana mogla proizvesti BoT-a za 6 mjeseci intenzivnog ratovanja. Otrovi su bili dio vojne industrije SFRJ i prodavalo se prijateljskim državama kao npr. Rumunjskoj. Ako je JNA koristila te otrove onda je Pliva sasvim sigurno znala o čemu se radi.

Puno stvari se zna o tome bilo kako bilo Svjetska veteranska federacija ima jako puno informacija. Veteranske bolnice poput Walter Reed i ostalih imaju informacije koje su zabrinjavajuće i dovode uopće u smisao ratovanje. Nije na meni iznošenje tih informacija jer ovo gore pisano je jedan informativni dio međutim stvari su bitno crnije od toga a ja nisam dovoljno stručan da ih objasnim.

Izvor: “Hrvatsko Obrambeno Štivo”

Stric Ivan!