Ucjene i ubojstva pod velom tajni!

Premijer Orešković nije rekao sve što je htio u Saboru. Naime, prema glasinama, zaprijetili su mu sa obitelji, pa nije smio sve reći što bi pokopalo HDZ. Mog prijatelja i kolegu Vladimira Kulaša iz Gospića su ubili u insceniranoj prometnoj nesreći jer je previše znao o Gospiću. To je znala i njegova sestra, koja je radila u MORH-e. Ona je živa, brat joj je bio opomena. Tako je to u Hrvatskoj.

Predsjednica je, po tvrdnjama našeg izvora, hitno nazvala premijera Oreškovića koji je aktivirao pripadnike ATJ Lučko koji su u civilu i naoružani uspješno riješili krizu u SOA-i. Tako je, po ovim navodima, Orešković uspio spriječiti mini državni udar a o čemu je, zbog nacionalne sigurnosti, spriječen govoriti u javnosti. Branimir Glavaš danas je na saborskoj raspravi bio odlučan raspetljati najveću tajnu koja je ovih dana intrigirala Hrvate: Što je premijera Tihomira Oreškovića natjeralo da otkaže sjednicu Vlade i odjuri u SOA-u?

Ono što se doznalo na kapaljku, bilo je kako je premijer bio prisiljen hitno riješiti krizu pri čemu je bila ugrožena nacionalna sigurnost Hrvata. Tome u prilog ide i činjenica da je Orešković odmah nakon raspetljavanja te krize zatražio hitnu ostavku Tomislava Karamarka, a usput i Bože Petrova i to zbog – ugroze nacionalnih interesa. Bilo je to prvi put u mladoj hrvatskoj povijesti da bilo tko zatraži ostavku političkog vrha zbog ugrožavanja nacionalnih interesa, što bi zapadni svijet okarakterizirao prilično sramotnim. Umjesto dostojanstvenog povlačenja, uslijedila je prljava bitka za vlast, no do koje mjere je ona nečista, doznali smo od izvora vrlo bliskog ovim političkim akterima.

Tomislav Karamarko je, naime, 02.06. poslao šestoricu “svojih momaka” u SOA-u kako bi, (pod ne zna se kojim prijetnjama) prvog čovjeka SOA-e, Daniela Markića prisilili na ostavku. Preplašeni djelatnici SOA-e u panici su kontaktirali Lozančića, koji je pak odmah tražio da ga spoje s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Predsjednica je, po tvrdnjama našeg izvora, hitno nazvala premijera Oreškovića koji je aktivirao pripadnike ATJ Lučko koji su u civilu i naoružani uspješno riješili krizu u SOA-i.

Tako je, po ovim navodima, Orešković uspio spriječiti mini državni udar a o čemu je, zbog nacionalne sigurnosti, spriječen govoriti u javnosti. Upravo je na tom priznanju danas u Saboru inzistirao dobro upućeni Branimir Glavaši koji je imao za cilj o ovom teškom incidentu informirati javnost.

Izvor: Dobri duh Hrvatske
Žig