22.06. 2016 – Tako mi shvaćamo antifašizam!

smrt

Ovdje ne govorimo o potrebi obnove antifašizma koji se sastojao u zamjeni četničkih odora partizanskim i organiziranja masovnih pokolja, otimačine i pljačke nakon kraja 2. svjetskoga rata.

Ovdje govorimo o stvarnom antifašizmu, onome koji se devedesetih godina suprotstavio gotovo goloruk agresiji i genocidu velikosrpskog i jugoslavenskog projekta.

Ovdje govorimo o pravim antifašistima, onima koji su se u srcu Europe na očigled svjetske zajednice organizirali u gotovo nemogućim uvjetima s embargom na oružje i zaustavili četvrtu vojsku u Europi u svom naumu da etnički očisti, ubije, opljačka i razori sve što nije srpsko i priredi novi Bleiburg.
Ovdje govorimo o mnogim muževima hrvatske nacionalnosti, ali i mnogih pripadnika manjina, od češke, slovačke, njemačke, pa sve do srpske, koji se stali u obranu Republike Hrvatske, njezinih demokratskih vrijednosti i poretka.

Ovdje govorimo o hrvatskom narodu i hrvatskim građanima koji su svoje nepodijeljeno mišljenje iskazali na veličanstvenom referendumu za samostalnost, da bi onda postali žrtve navodnih baštinika antifašističke borbe.

Izvor: Međed

Stric Ivan!

Jedna misao o “22.06. 2016 – Tako mi shvaćamo antifašizam!

 1. By: Otporaš
  Eve još jedan citat generala Drinjanina. Pročitajte i komentirajte.

  “…PITANJE: Da li ste Vi, g. generale, i nakon Vašeg razlaza s drom Pavelićem ostali Ustaša po svom uvjerenju i kako sada nakon Poglavnikove smrti gledate na Ustaški Pokret?

  ODGOVOR: Ne bi bio iskren ako ne bi priznao, da sam bio, da jesam i da ću uvijek ostati Ustaša. Ali, istovremeno, svijestan sam da su potrebne promjene u Ustaškom pokretu, kao i u svakoj stranci ili organizaciji nakon izvjesnog vremena. Prilike se mijenjaju. Znam i uvjeren sam da na pr. nikada više ne će biti potrebno stvarati Ustašku Vojsku. Upravo sada pišem svojim prijateljima Hrvatska Vojska mora biti prožeta svim vrlinama iz svih vjekova hrvatske borbe za slobodu, i tu je hrvatska vojnička slava dostigla kulminaciju u ustaško žrtvi i borbi.

  Ali mi Ustaše samo ćemo ustaškim držanjem dokazati narodu i svijetu, da smo bili, da jesmo i da ostajemo uzor budućim generacijama hrvatskih boraca. Buduća Hrvatska Vojska mora imati taj ustaški duh, ali mora biti samo i jedino Hrvatska i ne smije biti kontrolirana niti nositi obilježja bilo koje stare ili stranačke grupacije. Pogledajte samo na svjetsku silu Ameriku. Američki časnici i generali mogu pripadati bilo kojoj stranci i mnogi od njih su čak na čelu različitih stranaka. Samo dobar Ustaša može doprinijeti tu žrtvu za Hrvatsku, koja ne može biti ustaška u bližoj budućnosti. Hrvatski narod mora stvoriti demokratski režim i u njemu naći sreću i slobodu, pa ako narod na parlamentarnim izborima u svom Saboru digne na vlast ustašku organizaciju osobno bi se osjećao beskrajno sretnim.

  Svijestan sam poteškoća, koje čekaju Ustaški Pokret. Znam da će mnogi ustaše slijediti jedan kurs, koji nam ništa dobra ne će donijeti. Oni će biti grobari naše političke akcije a spasioci ustaškog duha i imena. Teške su to riječi, ali sam potpuno svijestan njihovog značenja. Zavisi od mentaliteta, odgoja i doba, da shvatimo, da nas Hrvatska danas treba više kao Hrvate nego sutra kao preživjele Ustaše. Moramo biti više patrioti nego strančari, jer ustaštvo je bilo radi Države a Prema tome treba sve podrediti potrebama Domovine, Bila bi viečna šteta ako naši drugovi, uvjereni u svoju pezvanost i veličinu, ne budu realno gledali na dogadjaje, jer bi to uništilo našu baštinu, a milijun hrvatskih žrtava propalo bi pod biljegom, koji nam neprijatelji žele staviti na čelo. Ustaški Pokret ne može danas ujediniti narod, a narod treba jedinstvo duha, kako bi hrvatska akcija i borba mogla staviti sve Hrvate u službu nezavisnosti i oslobodjenja naše porobljene Hrvatske…”

  Dio intervjua Vjekoslava Luburića u Novoj Hrvatskoj br. 3/4 1960.

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.