Braća smo, al nam kese nisu sestre!

Juraj Njavro, Ivica Pančić, Jadranka Kosor, Fred Matić i danas, Tomo Medved? Kada su oni obišli i jednog Branitelja? Jesu li spriječili koji suicid? Nisu…jer nemaju dnevnice od toga, jer nemaju koristi od toga. Sa takvima se ne želim družiti. A na koncu ako im smetam, evo im drugostupanjsko riješenje, pronaći ću posao, i raditi. Klemm i Glogoški…dvije figure, postavljene od tko zna koga, da bi nam piturali oči, no neuspješno. Zbog Branitelja i situacije se podigao Šator u Savskoj 66, da bi poslije kada su se namarisali novca, protuusluga, i ostvarili planove, jednostavno okupili kod Klemma na vikendici i zaroštiljali kao da se smrt Nevenke Topalušić nije dogodila, i kao da se 30+ Branitelja od početka prosvjeda do danas nije ubilo. Je li ITKO pitao zbog čega nitko nije procesuiran, po tim bolnim pitanjima? Je li svi drugi misle da će to mačka polizati, kao mastan papir, i da će zaborav progutati sva događanja koja su se zbivala? Ne zaboravimo nikada prodane duše, koje su se trpale tamo gdje im nikada nije bilo mjesto, i zbog kojih ciljeva su to učinili.

Zato jer su njihove antene kao i mentalni sklop od kojih su satkani genetski kod, naših vjekovnih neprijatelja, te su im sabotaže, vrijeđanja, i ponižavanja svakodnevni obrazac ponašanja. Sve te reakcije: ljutnja, bijes, revolt- uništavaju psihu. Zbog toga smo redovito u očima javnosti prikazani, kao slabe osobe, koje se ne mogu oduprijeti niti istresti misli iz glave. Nikada se nismo sreli u mirnodobskom razdoblju, sa tolikom količinom mržnje, sebičnosti, bahatosti, i podmuklih namjera, koje bi se akumulirale poput eksploziva u tromblonu, a detonirao bi u srcu i umu, i na koncu u našoj okolini. No varaju se svi. Najbolji gosti dolaze na kraju. No ta ista javnost zaboravlja, da je sjedila u podrumu i slušala sa zebnjom vijesti sa bojišta diljem Hrvatske. Slušali su radio, gledali TV, a danas smo mi Dragovoljci i Branitelji te HRVI, na margini postojanja, življenja, i shvaćanja, iako smo svi krenuli svjesni da ne može svatko biti na bojištu već da netko osjeća panični strah. Mi smo imali razumijevanja za takve ljude. Mržnju neprijatelja smo osjećali u ratu na svojoj koži. Ne na tuđoj!… No danas mržnju, osjećati od bližnjeg svog, jeste i ostaje najgora mina iznenađenja koja ostavlja tragove u čovjeku. Ne fizičke, vidljive. Već one tragove, koji ostaju u nama čitav život. U svima. Kao i običnim  ljudima koji nisu imali nikakvog doticaja sa „po život opasnim situacijama“.

Ovo je moj oproštaj od ove teme, i sramotnog kraja Savske 66, i plemenitog nastojanja Branitelja, kojeg su uništili, Klemm, Đuro Glogoški, Matić i druga banda, mafija te sudionici radi osobne koristi, zarade i promicanja, kao i zbog niskih strasti, pobuda kojih bi se zastidio i prosjak na kontejneru.

“Tamo gdje diplomacija prestaje, počinje-RAT!”

Adolf Hitler

Oprostiti?

Ne, prijatelji moji. Nemamo te ovlasti.

Stric Ivan!

Jedna misao o “Braća smo, al nam kese nisu sestre!

 1. Nema se ovdje ništa za dodat..Malo je reć da je bilo ružno za čut, ono o Klemmu i njegovom
  ‘domjenku’ sa F.Matićem. Ja znam samo, kako sam danima poslije tog događanja i Klemove
  ‘pulitičke’ izjave kojom je pojasnio taj svoj ‘iskorak’ u svijet politikanata -otvarala internet, sve u nadi da ću naići na nekakvu izjavu od Đ.Glogoškog ?!
  Nekako i dalje mislim, da je Đ.G. iskorišten pa ispljunut, po već znanom modelu koji ujedno potvrđuje i gorku sintagmu o ‘dva Hrvata i tri stranke’ kao i svo licemjerje, bahatost i nepoštivanje koje je konstanta na hrvatskom političkom nebu.Zoran prikaz je zadnja izjava
  Hadezeovca D.Milinovića o sebi kao ‘instinskom domoljubu’ i ‘instinskom hadezeovcu’!
  Onog istog velikog domoljuba koji je bez imalo krzmanja i sustezanja izrazio spremnost na odricanje od Z.Hasanbegovića ukoliko bi o tome ovisila koalicija HDZ-a sa Velikosrbinom Pupavcem ?!

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.