Ugrožena nacionalna sigurnost Hrvatske!?

UNS-struktura

Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović je ponukana utjecajnim i tajnovitim mentorima, nelegalno i nelegitimno, priredila igrokaz kojim je Srbiji ukinula iznimno osnovane prepreke u pregovaračkom procesu s EU  a Hrvatskoj nanijela veliku političku štetu.

Učinila je to na  dan 88. godišnjice mučkog, velikosrpskog  atentata atentata na hrvatske zastupnike. Učinila je to u društvu bliskog suradnika četničkog vojvode Vojislava Šešelja,Aleksandra Vučića, sadašnjeg tehničkog premijera Srbije.

Ovako joj se obratila hrvatska europarlamentarka Marijana Petir: Na današnji dan u beogradskoj skupštini prije 88.godina izvršen je atentat na prvake Hss-a Stjepana Radića, Pavla Radića, Đuru Basaričeka, Ivana Pernara i Ivana Granđu. To je bio pucanj u Hrvatsku i hrvatski narod. Nadam se da će političari koji u ime Hrvatske razgovaraju sa Srbijom tražiti od Srbije promjenu dosadašnje politike. Bilo kakvo popuštanje bio bi novi pucanj u Hrvatsku i hrvatski narod!

 

Ilegalna, isforsirana deklaracija je potpisana nakon što ju je usvojila vlada Srbije. Predsjednica našoj vladi nije ostavila vremena za usvajanje, tekst je dostavila  tek 3 dana ranije.  Ogromno,čudno i zabrinjavajuće srljanje predsjednice RH, zajedno s dijabolično odabranim danom potpisivanja deklaracije jasno sugeriraju kako njenim djelovanjem u ovome slučaju netko snažno zapovijeda, na štetu ugleda RH.  Ustav RH predviđa zajedničko djelovanje predsjednice i vlade te usuglašavanje u vanjskoj politici.  Ovakvim srljanjem narušene su te ustavne odredbe.

 

Odmah nakon zajedničkog igrokaza s Vučićem uslijedio je šamar i Kolindi Grabar Kitarović i Hrvatskoj. Srbija je smijenila svog šefa stalne misije pri EU zbog nedovoljnog angažmana na onemogućavanju izložbe o bl. Alojziju Stepincu, koju je organizirala hrvatska europarlamentarka i poznata aktivistica hrvatskih nacionalnih interesa, gđa. Marijana Petir.

Srbija nije stala na tom činu – svim relevantnim institucijama Europe poslali su niz falsifikata, objeda i laži, kojim napadaju lik i djelo blaženika te sliku suvremene demokratske Hrvatske,proglašavajući nas sljedbenicima fašizma. U širenju protuhrvatske mitomanije uvelike im pomaže djelovanje orjunaško-komunističkih križanaca, jugonacionalista, na čije se laži konstantno pozivaju.

 

Dvostruki kriteriji predsjednice- što su unutarpolitička pitanja a što miješanje u tuđe dvorište?

Srbija je rehabilitirala četničkog, fašističkog koljača Dražu Mihailovića i četnički pokret, kriv za desetke tisuća žrtava u Hrvatskoj. Na takvu fašističku blasfemiju Hrvatska ostaje bez reakcije a nije reagirala ni predsjednica na sastanku s Vučićem.

Tomislav Nikolić, četnički vojvoda i predsjednih Srbije jasno je izrazio teritorijalne pretenzije na hrvatski teritorij a posebno je udario tamo gdje najviše boli-na Vukovar,proglasivši ga srpskim gradom. Cijela afera je proglašena beznačajnom, za unutarpolitičku uporabu u Srbiji – i opet nikome ništa.

Predsjednica je nekim čudom „zaboravila“ na dijaboličnu srbijansku ograničenu univerzalnu jurisdikciju kojom Srbija proganja i proganjat če žrtve vlastite agresije na Hrvatsku. Opet predsjedničin muk!

Srpska akademija je producirala Memorandum2 kojim izravno udara i po Hrvatskoj.

Autori Memoranduma su akademici Pavle Savić, Antonije Isaković, Dušan Kanazir, Mihajlo Marković, Dejan Medaković, Vasilije Krestić, Ljuba Tadić, Kosta Mihajlović…Dobrica Ćosić i bratija u devet točaka osuvremenili i prilagodili novom vremenu ono što su zamislili i započeli u drugoj polovici dvadesetoga stoljeća. Evo tih točaka.

1.Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.

2.Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srpske kojem se sudi u Haaškom tribunalu

3.Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima.

 1. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.

5.Inzistirati na zatvaranju Haaškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem.

 1. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

7.Pomagati odcjepljenje Republike srpske.

8.Inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regije u unitarnu, svesrpsku zajednicu.

9.Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku

Od predsjednice po Hrvatsku zlokobna šutnja.

 

Na drugoj strani Srbija bjesomučno udara po blaženiku i suvremenoj Hrvatskoj.

Od predsjednice opet šutnja.

Nakon ovakvog rašomona legitimno je postaviti pitanje. Čijim to interesima služi Kolinda Grabar Kitarović?

Izvor: Željko Maršić -Zenga

Stric Ivan!

2 misli o “Ugrožena nacionalna sigurnost Hrvatske!?

 1. Upravo čitam da je glavni urednik i koautor ‘Kako sam tražio crvenu nit’ knjige Jakova Blaževića, bio dr Zdravko Tomac, onog istog J.Blaževića koji je bio Glavni tužitelj na Suđenju
  Kardinalu Stepincu.
  Poznavajući mi mu konvertitsku narav i prilagodljivost ( koju je on nazvao obraćenjem )
  lako je moguće da će ubrzo nakon ove Deklaracije između Vučića i KGK, Zdravko Tomac
  izać sa svojim tumačenjem o važnosti iste te Deklaracije za samu KGK.
  Predlažem mu, knjigu.Još jednu o Kolindinom vrtoglavom usponu ,a naslov, neka ostane onaj isti koji mu je upravo moja malenkost predložila još kad je lani napisao prvu.
  Naslov je ‘Američki san bez partizanskog pedigrea’.

  Sviđa mi se

 2. Ostavimo na tren Tomca po strani ( već će on već bacit koju besjedu o važnosti Deklaracije ),
  nego, ovo što je KGK potpisala, ima svoju političku težinu?
  Kako će se to odrazit na sve što je KGK ispustila iz te Deklaracije , znači , srbsku juri. nad hrvatskim braniteljima,( Dunavske ade će ostati Srbima? ), ratnu odštetu, Aboliciju srbskim koljačima, te Četničke mirovine?! Ako je suditi prema slikama sa susreta Vučića i hrv.predsjednice, obadvoje izgledaju sretno i veselo, te se nameće zaključak da KGK zaslužuje sve pohvale ?!

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.