Može li se udbokomunizam liječiti?

“Sve počinje od pojedinaca, od vlastite odluke koju si donio ti, koju sam donio ja. Možemo samo našim primjerom pokazati put, no svak drugi mora tim putem sam poći i doći do cilja! Kad nas se skupi satnija-dvije, tad će to biti respektabilna snaga! A bit će nas i više! Jer kad dogori do ispod noktiju, ne čekaš vatrogasce kako bi ugasili plamen, već se sam organiziraš i poduzimaš nešto!”

Ova misao me drži već jedno izvjesno vrijeme, i nije došla sama od sebe. Rodila se u mojoj glavi, kada su komunističke vlasti počele privoditi članove Stožera za obranu Vukovara, na informativne razgovore!

“Treba poduzeti nešto!”a što bi to moglo biti dovoljno efektno da bi vlastima i nehrvatskoj miliciji stavilo do znanja da nam polako ali sigurno nestaje urođeni hrvatski smisao za humor, strpljenje. Počinje se stvarati kritična masa, nas, običnih malih ljudi, kojima obrazi nisu za šamaranje, jer nas je mati tu ljubila kada smo se rodili, kojima noge nisu za gaženje, već za hodanje a žuljeve koje imamo, smo dobili od Matića, Glavaševića, Kotromanovića i SDP-a HDZ-a, te drugih nesposobnjakovića ne nabrajajući dalje.

Našoj Domovini je potrebna čvrsta i zdrava desnica, koja bi na vrijeme, svo kancerogeno tkivo registrirala, izolirala i uklonila! Nešto poput kirurškog zahvata, no ipak u prenesenom smislu! Tko je shvatio, taj je dobrodošao za nadolazeće promjene! Svi smo pozvani, Domoljubi, bez obzira, imali učešća u Domovinskom ratu ili ne! Zaposlen, nezaposlen, studenti, srednjoškolci-SVI!

Hrvatski narod ovaj puta odlučuje.

Nitko drugi nema moralno niti bilo koje drugo pravo voditi hrvatsko pučanstvo u regije ili slične patvorine, i to u jednom pravcu bez mogućnosi povratka! Pa devedesetih smo se iščupali iz jedne takve monstruozne države! Onaj tko misli da ima pravo na mijenjanje sudbine hrvatskog naroda, rasprodaju hrvatskog nacionalnog bogatstva, veleizdajničke aktivnosti, progon branitelja i njihovo sustavno uništavanje, što trpe ne samo branitelji i invalidi, već svi pošteni građani Hrvatske neka nam svima pokaže gruntovni izvadak, u kojem piše kako mu je Republika Hrvatska skupa sa narodom i manjinama koje priznaju Hrvatsku državu, njegova osobna svojina sa upisanim vlasništvom 1/1!!

Takav ne postoji niti će se roditi! Hrvatski narod je već više od prapovijesti na prostoru Hrvatske i Herceg-Bosne, i omaklo se svakom agresoru zamisao da iskolje Hrvatski narod, da ga uništi, spali, pobaca u jame! Varaju se oni koji misle da će Hrvat još dugo šutjeti! Strpljenje je pri kraju i na izdisaju! Mislim da je došlo vrijeme kada će se dezerteri i izdajnici Milanović, Josipović, Mesić, Pusić, Čačić, Matić i svi drugi političari koji imaju komunističko-udbaške korijene, bez obzira na stranačku pripadnost, dakle neovisno je li bio u HDZ-u ili SDP-u ili nekakvoj drugoj stranci, morati skloniti iz svakodnevnog političkog života-ZAUVIJEK, i to bez mogućnosti, reaktiviranja političkog statusa ili novog/starog trenda mijenjanja dresova tj. stranke!

Stric Ivan!

3 misli o “Može li se udbokomunizam liječiti?

 1. “Mislim da je došlo vrijeme kada će se dezerteri i izdajnici Milanović, Josipović, Mesić, Pusić, Čačić, Matić i svi drugi političari koji imaju komunističko-udbaške korijene, bez obzira na stranačku pripadnost, dakle neovisno je li bio u HDZ-u ili SDP-u ili nekakvoj drugoj stranci, morati skloniti iz svakodnevnog političkog života-ZAUVIJEK”
  Rado bih se složila sa ovim riječima, ako zbog ničeg, a, ono zbog entuzijazma, gorljivosti i
  iskrenih pobuda sa kojima je i napisan članak;ali, bojim se da na terenu to izgleda sasvim drugačije.
  Političari ‘koji imaju komunističko-udbaške korijene’ su današnja realnost i okosnica našeg HDZ-a.Da nije tako, ne bi im Plenković bio ‘pretedent za šefa HDZ-a.
  A hrvatska desnica..Znamo, ne postoji, osim ako se pod njom ne podrazumieva nekolicina
  koja afirmativno piše o Braniteljima, Domovinskom ratu, hrvatskim stradalnicima općenito.
  i zasad su jedina snaga na ‘poltičkom nebu’ koja brani nacionalne interese.
  Drugu ja ne vidjeh. Niti pak nekakvog lidera koji bi stvari pomaknuo sa mrtve točke.

  Sviđa mi se

 2. ..”a masa, nas, običnih malih ljudi, kojima obrazi nisu za šamaranje, jer nas je mati tu ljubila kada smo se rodili..”
  Evo, zbog ovog sam se vratila da još jednom pročitam.Predivna slika-bravo!!

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.