Sastanak sa četnikom Vučićem je izdaja hrvatskih branitelja!

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sve manje je hrvatska predsjednica, a sve više američka gubernatorica na Pantovčaku. Na novinarsko pitanje srbijanskih ratobornih i provokativnih novinara o tzv. porastu ustaštva, prvenstveno kroz izjave ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i odlazak državnih dužnosnika na Bleiburg gdje se obilježavaju „takozvani križni putevi“ ona nije stala u obranu ministra kulture već je poručila da je riječ o izoliranim slučajevima, a ne državnoj politici. I zato nas ne čudi njezin iznenadni sastanak sa četnikom Aleksandrom Vučićem.

Preko noći Srbi(janci) su joj postali dragi, jer joj je tako naređeno iz Washingtona. Sada Grabar Kitarović najavljuje potporu Srbiji za leteći ulazak u Uniju i otklanja mogućnost bilo kakve blokade Srbije na europskom putu. Baš je briga za devet okupacija lijeve obale Dunava. Baš je briga za Hrvate u Srbiji. Baš je briga što si Beograd uzima za pravo da uhiti bilo kojeg Hrvata i optuži po svojim agresorskim zakonima iz ranih devedesetih godina XX. stoljeća kada je trećina Hrvatske bila okupirana. Baš je briga…

Činjenica je da svojom ovakvom politikom, tj. politikom SAD-a i Velike Britanije, Grabar Kitarović gubi desno biračko tijelo. Njezino druženje sa četnikom Vučićem jako je teško palo ratnim stradalnicima. Smatraju se izdanim od vlasti. Ima onih koji su tako teško stradali u agresiji da jednostavno ne razumije otkud ta ljubav prema Srbiji, i to preko noći.

I sada dolazimo do druge grješke hrvatske predsjednice. U velikoj želji za vlašću odtrčala je do Dalja i Subotice i sastala se sa čovjekom koji je samo de facto predsjednik srbijanske vlade. Dakle, niti on, a niti ona nemaju pravo potpisivati i donositi deklaracije. A, zašto to oboje čine? Zato jer im se vlada. Time je Kolinda Grabar Kitarović „zaboravila“ da je Hrvatska od srbijanskoga predsjednika Tomislava Nikolića, također stvarnoga četnika, još prije četiri godine kada je izabran za predsjednika, tražila da se „zauvijek odrekne četničke prošlosti”, kako je to tada poručivao i Ivo Josipović.

A u kolovozu prošle godine, danas posebni savjetnik Kolinde Grabar Kitarović, Mate Granić, istakao je da Nikolić ne može doći u Hrvatsku, „zbog svojih izjava”. A i sramotno je pregovarati s onima koju su je prije nekoliko dana vrijeđali i ismijavali po Beogradu da „obožava slušati Thompsona” i kako je njegovu glazbu slušala u automobilu s djecom, te da ju je pjesma „Lijepa li si” uvijek podsjećala na domovinu dok je boravila izvan Hrvatske. I tu je hrvatska predsjednica pokazala nedosljednost. Pod pritiskom i bezobraznim napadima od strane srbijanskih novinara s tamošnje državne televizije počela se ispričavati i napuštati Marka Perkovića. Još je dodala kako to ne znači da odobrava „bilo kakve pozdrave iz prošlosti kao što je ’Za dom spremni!’Sljedeći korak bi mogao biti traženje Pantovčaka da se u Hrvatskoj i svijetu zabrani izvedba pjesme Lijepa li si. Kao prvi korak zabrane nastupanja i samoga autora i izvođača ove pjesme.

Izvor: Pavao Blažević

Stric Ivan!

5 misli o “Sastanak sa četnikom Vučićem je izdaja hrvatskih branitelja!

 1. Mislim da je KGK iznimno ambiciozna. Dokaz tome je i svekolika prisutnost na raznoraznim priredbama ( ne znam kako samo od silnih putovanja stigne obredit i one obitelske obaveze ), među kojima angažman za ‘Srbsku stvar’ zauzimau poseban status i mjesto.
  Pa nije baš da vitri okolo bezveze, postoji sistem i red. Ona točno zna šta radi.
  Kraj joj se ne nazire i mislim da joj je ‘samo nebo granica’!

  Sviđa mi se

 2. Ova poveznica ‘Nedužnica’?! Ma gle ti čega li se samo dosjetiše..Koji su to mozgovi.
  Da to nie poteklo od predsjednika Hazud.ch , Dragana Hazlera ? Onog kolumniste ‘Dragovoljca’ koji mrtav-ladan nedavno napisa , kako su’ Hrvati genocidirali BiH’ , pa je isto tako po njemu ‘Sveti Nikola Tavelić bio zločinac!? To bi mi i sličilo na njega.Jer, bitno mu je doć
  do medijske pozornosti, pa kako god !! Ma, mrššš tamo stari hohštapleru…

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.