Objava UHB RH!

Nemam sada vremena za pisanje službenog priopćenja, ali uskoro će uslijediti, a dužan sam Vas izvjestiti. Stvar je žurna i dramatična za hrvatske branitelje. Nakon prvog sastanka braniteljskih udruga i ministra MB Tome Medveda, zajedno s ministrom VP, Mirom Kovačem, donešeno je da se ne zatvara ulazak Srbije u EU.

Baš me i zaboli za to, ali bitna poglavlja 23 i 24 dobivaju zelena svjetla. Nekolicina udruga koja nije bila na prvotnom sastanku, a među njima i UHB RH-a, koja se oglasila otvorenim pismom, ponovno je sazvan sastanak, ovaj puta s ministrom pravosuđa, Ante Šprlje, na prijedlog ministra branitelja, Tome Medveda, kojom je donešen zaključak i javno priopćenje da se Srbiji ne dozvoli ulazak u EU zbog prijetnji daljnjeg progona hrvatskih branitelja i jurisdikcije srpskog pravosuđa na području Hrvatske.

Tomo Medved dobio je potporu svih predstavnika braniteljskih udruga da s takvim stavom izađe u javnost i zastupa interese branitelja. Danas je sazvan sastanak kod tehničkog premijera (koji pojma nema o ovoj tematici), ali ministar u odlasku, Miro Kovač, odigrao je ključnu ulogu i izdao hrvatske branitelje, svog kolegu Tomu Medveda, te objašnjavao Timu kako je ovo dobro da se Srbiji dade zeleno svjetlo za ulazak u EU i poglavlja 23 i 24 nisu zapreka za pregovore.

Normalno da je došlo do pobune predstavnika hrvatskih branitelja, koji se ne slažu ovakvim stavom, jer se boje daljnjeg i jačeg progona hrvatskih branitelja, te se zahvalili HDZ-u za ponovnu izdaju onih koji su stvarali ovu državu. Uvjereni da će ova priča proći, kao predsjednik UHB RH-a, nagovještujem i pozivam sve ostale braniteljske udruge na zajedništvo, jer mi nećemo mirovati kao niti 2011 godina. Još jednom hvala HDZ-u na prljavoj igri, ali netko će ovo izdaju platiti.
Izvor: PREDSJEDNIK UHB RH Dražen Šemovčan

Žig