Samovolja (hajdučija) u Srbu!

Povijesne istine (u kontekstu) jedne imperijalne hegemonije u Srbu su se davne 1941. reflektirale pokoljem nedužnih. Republika Hrvatska je dostatno zrela odrediti okvire tih događaja i uspostaviti zasluženi odnos prema tim događajima. 75 godina nakon pokolja, organizirati “proslavu” ustanka hrvatskih naroda, tumačeći povijest s pozicija uspostavljenih u jednoumlju (pretakanja jednog zločina u pravedan čin borbe za opstanak) poigravanje je s temeljnim vrijednostima demokratskog društva.

Proslava je organizirana bez izvođenja himne RH, s govornicima koji su prikladniji komunističkom jednoumlju i velikosrspkom projektu nego veličanju pravedne borbe za opstanak.

Smatrao sam moralnom obavezom povijesne istine i karakter davnih događaja vlastitim prisustvom približiti široj javnosti i pokrenuti ozbiljnu društvenu raspravu o današnjim zagovarateljima obljetnica u Srbu

Bog i Hrvati
vaš Željko Glasnović

Stric Ivan!

Jedna misao o “Samovolja (hajdučija) u Srbu!

  1. Gospodine Generale: Svi mi kako to vole reći političari,obični građani Lijepe Naše vidimo kuda nas vode naše Velike Vođe.Bojim se da smo samo deset godina imali državnika F.Tuđmana a nakon njega samo predsjednike i vanjske sluge.Naj bolje i naj jeftinije bi bilo da Predjednika tražimo putem javnog natječaja a Premijer nam i ne treba jer to stvara samo ogroman trošak.

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.