Poštovani gospodine Ravnatelju SOA-e!

Pišem vam ovo pismo kako bih skrenuo pozornost na teror SOA-e. U Službi sam od 1992. godine, a došao sam iz policije. Bio sam na ratištu u Hrvatskoj Kostajnici, gdje sam zarobljen i bio u zatočeništvu ulogoru zatvora u Glini. Imam status HRVi-50%-trajno. U Službi sam umirovljen 31.12.2008. godine. Nakon moga umirovljenja, mojim kolegama je rečeno da ne smiju komunicirati sa mojom malenkošću, a nekome je to rečeno uz prijetnju otkaza. Od tada je moj broj mobitela te fiksna linija pod mjerama Službe.

Osobno ne predstavljam opasnost po nacionalnu sigurnost, bolestan sam i siromašan, više gladan nego sit, a Služba se bavi sa mnom umjesto sa kriminalom i inim obavještajnim problemima. Teror je usmjeren i na druge osobe, pa tako je D. J. koji je čak bio i pomoćnik Ravnatelja Službe, na silu umirovljen 2004.godine, nakon mukotrpnog ispitivanja u prostorijama SOA-e u Gruškoj ulici , gdje je da se spasi, morao potpisati da je sudjelovao u skrivanju generala Gotovine.

O tome je dao intervju u tjedniku “Globus”. Služba je poslije zaprijetila svim njegovim rođacima, da ako sa njim komuniciraju, odmah će ostati bez posla, što traje i danas. Također je moj prijatelj D. V. na silu umirovljen jer nije htio raditi protuzakonite radnje u Službi, što su nadređeni od njega tražili, pa je tužio SOA-u Upravnom sudu u Zagrebu. Evidentirano je da su dvojica agenata Službe vršila pritisak na sutkinju koja je vodila predmet, kako bi donijela presudu u korist SOA-e.
Moram Vam naglasiti, da Vam je poznato da sam napisao dvije knjige, “Svi umiru jednako” po zapisima moga oca, dr.ing. Josipa Kotnika, koji je zapisivao događaje iz II svj. rata na području bivše Jugoslavije kao ob. oficir u generalštabu III Armije generala Koste Nađa i “Vrana oko istine” koja govori o događajima iz nedavne povijesti hrvatske države. Obje knjige su povučene iz izloga knjižara, potonja je po pritisku Službe. Niti jedna izdavačka kuća u Hrvatskoj nije htjela tiskati knjigu, toliko o slobodi pisanja i govora u RH.

Godine 2011 sam dao intervju u “Glasu Koncila” o osobi koja je trovala blagopokojnog kardinala Stepinca, a isti intervju je djelomično prenio ove godine na dan kardinalove smrti, 10.veljače, “Večernji list”. Sve navedeno je izazvalo bijes u Službi, kao i u inim političkim krugovima u RH i stranim ob. Službama, što je rezultiralo daljnjim produžetkom mjerama i radnji Službe prema meni , pa tako i prema članovima moje obitelji, te prema gore navedenim osobama.

Može se iscenirati da me zatuku sa batinama ili željeznim šipkama, pa da plaćeni novinari pišu kako sam gangster i da je to bio obračun kriminalaca, zbog određenih nesuglasica. Mogu očekivati i druge načine kako bi me se “trajno riješilo”, da mnogi u RH mogu mirno spavati.
Najblaže rečeno, žalosno je da se Služba bavi takvim predmetima i trajno stigmatizira sve koji nisu po volji Službi ili određenim političkim krugovima u RH.

S poštovanjem,
Zoran Kotnik

Stric Ivan!

2 misli o “Poštovani gospodine Ravnatelju SOA-e!

  1. Knjigu vrana oko istine sam si nabavio i ako je 1 % istine od toga što ste pisali više nego strašno je….. Ovo što ste sada napisali samo govori da se ništa ne može učiniti, ispraviti bez intervencije naroda. ( Smatram da je sve u knjizi navedeno istina) … Ne mogu vam ništa drugo reći osim da vas razumijem i suosjećam s vama ali isto sam siromašan kao i vi ali imam za svaki dan nešto pojesti pa sam u boljoj poziciji. Narod gura glavu u pijesak ne želi znati, glumi jer se boji ne za sebe već za svoju djecu za svoju užu obitelj….- Ali doći će dan kad će krinke spasti, sotone se otkriti i pojest će ih mrak!!! Kad tad!!!! Ja ću knjigu posuđivati drugima i tako širiti saznanja i istinu…. to je jako malo ali bolje išta nego ništa!!!

    Sviđa mi se

  2. Moj ratnice citajuci tvoj link sav sam se najezio. Ja sam takodjer na zalost ratni invalid al vjeruj mi sutra bi da zivot za istinu i Hrvatsku.
    Bojim se samo dragig Boga. Umrijet i ovako moram kad mi dodje vrijeme. Batina se ne bojim. Svima kazem sto mislim i svaki dan cekam zvono da dodju po mene. Mogu me prebit, mogu sta hoce ali ko ih jebe. Ti si iza sebe bar ostavio pisani trag i hvala ti. Samo se drzi i puno uspjeha . Nedaj da te banda slome. Pisi i samo pisi, ima nas koji imamoisto misljenj, ima nas koji ti pruzamo moralnu podrzku.HVALA ZI

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.