Vojne bolnice u Hrvatskoj!

Mi, koji smo prošli bojišnice i logore smo stalno po strani svih zbivanja u državi. Služimo samo za ukras na tribinama i za izbore. Poslali su nas u mirovine nakon rata, da nas se tiho riješe. Neki su se propili, drugi su se drogirali, neki su postali kriminalci, a svemu tome možemo zahvaliti državi koja je jedva dočekala da nas razvojači i da nas pretvore u marginalce koje gura u smetlište.

50.000 je umrlo od kraja rata, od toga 30.000 od karcinoma. Bili su ljuti kada nije pao Vukovar, onako brzo kao što su se nadali. Bili su ljuti kada je oslobođeno Dubrovačko zaleđe, kada smo pokazali svoju snagu. Toga su se bojali i uskratili nam državnu skrb, pa su izmislili Ministarstvo branitelja. U svim državama svijeta se država brine o veteranima, samo u Hrvatskoj toga nema. Treba nas vratiti pod Ministarstvo obrane i bolnicu u Blatu u Zagrebu, čiji kostur stoji sigurno 30 godina pretvoriti u vojnu bolnicu za veterane i aktivnu vojsku.

Nigdje u svijetu nema da se veteran liječi u civilnoj bolnici. Tamo postoje vojni doktori i vojno osoblje koje se zna brinuti o veteranima. Ovdje su lešinari i hijene na mjestima liječnika i medicinskih sestara za veterane, branitelje. Neljubazni i krajnje drski kada doznaju da ste branitelj. Samo u Kninu u bolnici može branitelj doći u dnevnu bolnicu za sve pretrage. Žalosno da morate putovati iz Vukovara, Dubrovnika ili zagreba u Knin. Zato bi trebalo tražiti od stranaka na izborima da se zauzmu za gradnju Vojne bolnice u Zagrebu iz Europskih fondova bi se dobio novac, a također bi se trebale imati vojne bolnice u svakom gradu u Hrvatskoj. To bi trebali tražiti svi branitelji, ako hoće malo duže živjeti.

Izvor: Dobri duh Hrvatske