Crvenom bojom netko je obojio spomenik Miri Barešiću!

Na središnjem Trgu u Dragama, mjestu na pola puta između Zadra i Šibenika, nedavno je svečano otkriven spomenik Miri Barešiću, djelo akademskog kipara Ivana Kujundžića. Barešić se u Hrvatsku iz emigracije vratio 1991. godine i organizirao borbenu jedinicu te poginuo u akciji pod nerazjašnjenim okolnostima. Pod pseudonimom je pokopan prvo na Miroševcu, da bi javni pokop bio održan 1992. na Mirogoju u Aleji branitelja. Pokopan je sa svim državnim počastima i promaknut postumno u bojnika Hrvatske vojske. Na otkrivanju spomenika u Dragama bile su mnoge osobe iz javnog života, a među njima i generalAnte Gotovina, Pero Ćorić iz HSP-a AS, tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović i voditelj Velimir Bujanec.

Greška
This video doesn’t exist

Antifa Šibenik dobila je fotografiju spomenika koji je zasprejan crvenom bojom po rukama, točnije dlanovima i jednoj nozi. Sve se navodno dogodilo u noći sa subote na nedjelju. Fotografija je objavljena na Facebook stranici Antifa Šibenik uz koju je napisan status: “Dobili smo fotografiju dovršenog spomenika ustaškom ubojici Miri Barešiću”.

Nadalje, Antifa Šibenik u statusu još piše: “Barešić je bio član opskurne paraustaške organizacije ‘Hrvatski narodni otpor’, koja je osnovana 1960. godine u Madridu pod vodstvom zločinca Maksa Luburića, koji je ubio narodnog heroja Vladimira Rolovića, borca Lovćenskog partizanskog odreda, 1. proleterske, 1. dalmatinske i 15. majevičke brigade, 17. i 38. istočnobosanske divizije NOVJ”.

Izvor: Večernji list

Jedna misao o “Crvenom bojom netko je obojio spomenik Miri Barešiću!

  1. Ovaj priloženi link je s portala Kamenjar “Iz Otporaševe Torbe”. Molim sve one koji imadnu priliku ovo pročitati da dobro shvate i još bilge zapamte hrvatskodržavotvornu borbu hrvatskog Viteza Mire Barešića. Njegova kćer Jelena je prije dva/tri dana dala jako lijep i istinit intervju kod Bujanca o svojem ocu Miri barešiću gdje je spomenula i YU Antu Nobila. Otporaš.

    ‘Kada je Nobilo vidio hrvatski stijeg, pljunuo je prema Barešiću i opsovao mu mater…
    Iz Otporaševe torbe Kresimir – 16/11/2013
    Opće je poznata činjenica da gospodin Anto Nobilo potječe iz Korčulanske partizanske obitelji – te da je bio javni tužitelj u Jugoslaviji zahvaljujući svome…

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.