Priopćenje: BRANITELJSKO DOMOLJUBNA STRANKA HRVATSKE!

 Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske – (BDSH) odlučila je izaći na saborske izbore samostalno – Zašto.? Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske (BDSH) ima svoje programe i platformu. Platforma se temelji na savezu sa narodom. Na žalost ostale stranke nemaju nikakve programe a tako niti svoje strategije koje su spremne djeliti sa Hrvatskom javnošću, kao da nešto sakrivaju ili jednostavno ne žele informirati narod. Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske je ozbiljna stranka koja ima nešto ponuditi narodu tako da koalicije sa strankama i listama koje nemaju programe i strategiju mi nemamo što od takvih oćekivati a tako i glasači.

Ponavljam, Braniteljsko Domoljuba Stranka Hrvatske je ozbiljna stranka, nismo lobi grupa niti ideološka zadruga koja crpi nešto iz prošlosti što je već propalo ili je zaboravljeno u povijesti, mi smo stranka koja ima svoje korjenje duboko u Hrvatskom narodu i proizlazimo iz naroda sa dokazanim kandidatima koji su nešto učinili i ostvarili za Hrvatsku. HDZ izlazi na izbore samostalno, niste jedini koji samostalno izlazite, gospodin Plenković je predstavio HDZ program na kojeg se i naslonio za vrijeme sučeljavanja sa gospodinom Milanovićem. Znamo, HDZ je obećavao izlazak na izbore samostalno samo što to nije točno.

HDZ izlazi na izbore u koaliciji sa HSLS-om, Hrastom i gospodinom Hrgom za kojeg se naglašava tiha koalicija sa frakcijom HSS-a, a nisu zatvorili vrata niti za koaliciju sa MOST-om. Rijeć o nekakvom programu javnost još nije vidjela nego se HDZ po rijećima gospodina Plenkovića oslanja na program napisan od strane Njemackog instituta sa kojim je sadašnja koalicijska tehnička vlada HDZ-a mahala i nitko taj program nije pročitao. Isto tako i SDP nudi stari program koji nije Hrvatskoj donio baš previše dobroga. Kako objašnjavate toliki interes za XI izbornu listu i zasto je XI izborna lista postala toliko važna.?

Utrka je počela, svaki glas je važan zato i vidimo da je DIP primio nekih 100-tinjak lista za XI izbornu jedinicu (Iseljeništvo). Žalosno je u tome što osobe koje su na tim listama, većina njih nemaju nikakvu vezu sa Iseljeništvom, nikada nisu ni živjele u Iseljeništvu ili su povratnici u Hrvatskoj već godinama time su izgubili gotovo svu stvarnost o Iseljenim Hrvatima, tako vidimo neodgovornost tih osoba a pogotovo stranaka koje nominiraju osobe na te liste samo kako bi dobili nekakav glas. Ima i takvih koji su oko sebe prikupili osobe za manjinsku listu XII, nekakvih dvadesetak kandidata na taj način bi imali priliku prikupiti po jos koji glas.

Mislimo da je to neodgovorno i političko diletanstvo, jer te dvije liste imaju svoju svrhu a danas su postali meta političkog diletanstva koje je očito i vrlo neukusno. Što se tiće izborne liste XI za Iseljeništvo ona je bila uspostavljena sa ciljem kako bi Iseljeni Hrvati imali svoj glas i kako bi mogli pridonjeti Hrvatskoj svoje iskustvo i doprinos, na žalost i tu se manipulira i ponovo se Iseljenu Hrvatsku iskorištava. Ne smijemo zaboraviti da Hrvati u Iseljeništvu ne mogu sudjelovati na glasovanju u Hrvatskoj jer nemaju hrvatsko prebivalište već mogu glasovati samo za XI izbornu jedinicu, Izgubili su devet zastupnika, smanjeni su predstavnici sa dvanaest na tri, time se njima oduzima prilika postaviti svoje kandidate koji žive u Iseljeništvu.

Mislimo da je to vrlo degutantno i politički diletantski. Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske je priložila listu za Iseljeništvo, listu XI, u ćemu ste vi razlićiti onda od drugih.? Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske je stranka koja proizlazi iz naroda, iz oslobodilačkog Domovinskog rata i borbe za samostalnu Hrvatsku državu još prije oslobodilačkog Domovinskog rata, to naše članstvo pokazuje a tako i naše predsjedništvo, BDSH predstavlja dragovoljce, branitelje i domoljube koji su se borili za Hrvatsku i koji nisu prestali se boriti za Hrvatsku i narod. Naša platforma je savez sa narodom jer naša stranka proizlazi iz naroda gdje svatko ima svoju ulogu, odgovornost a tako i mjesto gdje može tražiti svoja osobna prava a isto tako mjesto gdje se svaka osoba poštuje u svom odabiru rada i gdje se svakoj osobi prizna njezin trud.

Naša izborna lista XI sastavljena je od osoba koji imaju prebivalište van Hrvatske i na vrh te liste su osobe koje su dokazale ne samo svoje domoljublje već i uspjeh u Iseljenistvu, uspjeh i iskustvo koje je dragocijeno Hrvatskoj. Naša lista Iseljeništva je sastavljena od Hrvatskih Iseljenika domoljuba za koju je ta izborna lista XI i predvidena. Imate li razočarnje u Hrvatski narod.? Ne, Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske proizlazi iz naroda tako i mi kao narod prolazimo uspone i padove očekivanja i razočaranja u neke osobe koje puno obećavaju a malo ili ništa ne daju, i mi smo izloženi istim neučinkovitim Zakonima koji nas vrte u krug kao i svakog čovijeka u Hrvatskoj. Dali smo puno a dobili smo nazad vrlo malo ili gotovo ništa.

Mi u Braniteljskoj Domoljubnoj Stranci Hrvatske živimo pod istim okolnostima, u dobru i zlu kao i ostali narod, mi smo se ustali, imamo programe koje će dovesti Hrvatsku do uspješne Države i uspješnog naroda tada se više nečemo morati iseljavati. U našem članstvu a tako i predsjedništvu imamo ljude koji jesu u Iseljeništvu, ljude čija obitelj je bila prisiljena iseliti se i traži svoj kruh u bijelom svijetu, imamo djecu poginulih branitelja i preživjelih branitelja koji su se primorani već iselili u Australiju, Irsku, Njemačku, Švedsku i gotovo po cijelim svijetu, ljude koji se žele vratiti u svoju Domovinu i sa sobom donijeti iskustvo i ugraditi svoje korjenje u Hrvatsko sveto tlo. No, nismo osobno a tako nije niti naše članstvo razočarano u Hrvatski narod već vidimo izlaz iz Platonske špilje u sretnu i uspješnu Hrvatsku zajedno sa svojim narodom.

Narod će sam odlučiti kada mu je dosta razočaranja u toj Platonskoj špilji i kada žele izaći pod toplo sunce slobode i prosperiteta. Hrvatski narod će odlučiti kada je vrijeme reči DOSTA.! a naš zadatak je biti uz naš narod vjećno. Naša nada i uzdanje uvijek je narod Hrvatske a ne nekakve propale sisteme ili suludo obečanje Brisela ili drugih koji gledaju samo svoj interes i koji će propasti kad tad kao što su propale razno razne imperije od Turskog carstva, Rimskog carstva, Austro-Ugarske i obećane internacionale. Hrvatski narod je uvijek preživio i našao način kako preživjeti zato i danas nudimo programe i iskusne ljude koji su stali uz narod sa ciljem zajedničkog izlaska iz ovog blata kojeg su stvorili razno razni svijetski trabanti i prodavači praznih obećanja i magle. Razočarani smo u političku nezrelost koja je vidljiva u predbacujućim riječima gospodina Plenkovića gospodinu Milanoviču kako SDP-ova platforma “narodna koalicija” je ukradena od HDZ-ovog EPP-a (Europske narodne stranke), razočaran u smislu da HDZ vidi sva svoja rješenja u EPP-u a SDP u nedefiniranim narodima internacionale. Naša platforma sa narodom je već definirana 2015 godine i riječ je o narodu Hrvatske jer naša stranka Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske proizlazi i vuče svoje korijenje iz Hrvatskog naroda.

Izvor: Darko Oreč

About Stric Ivan 2526 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.