Priopćenje: BRANITELJSKO DOMOLJUBNA STRANKA HRVATSKE!

 Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske – (BDSH) odlučila je izaći na saborske izbore samostalno – Zašto.? Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske (BDSH) ima svoje programe i platformu. Platforma se temelji na savezu sa narodom. Na žalost ostale stranke nemaju nikakve programe a tako niti svoje strategije koje su spremne djeliti sa Hrvatskom javnošću, kao da nešto sakrivaju ili jednostavno ne žele informirati narod. Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske je ozbiljna stranka koja ima nešto ponuditi narodu tako da koalicije sa strankama i listama koje nemaju programe i strategiju mi nemamo što od takvih oćekivati a tako i glasači.

Ponavljam, Braniteljsko Domoljuba Stranka Hrvatske je ozbiljna stranka, nismo lobi grupa niti ideološka zadruga koja crpi nešto iz prošlosti što je već propalo ili je zaboravljeno u povijesti, mi smo stranka koja ima svoje korjenje duboko u Hrvatskom narodu i proizlazimo iz naroda sa dokazanim kandidatima koji su nešto učinili i ostvarili za Hrvatsku. HDZ izlazi na izbore samostalno, niste jedini koji samostalno izlazite, gospodin Plenković je predstavio HDZ program na kojeg se i naslonio za vrijeme sučeljavanja sa gospodinom Milanovićem. Znamo, HDZ je obećavao izlazak na izbore samostalno samo što to nije točno.

HDZ izlazi na izbore u koaliciji sa HSLS-om, Hrastom i gospodinom Hrgom za kojeg se naglašava tiha koalicija sa frakcijom HSS-a, a nisu zatvorili vrata niti za koaliciju sa MOST-om. Rijeć o nekakvom programu javnost još nije vidjela nego se HDZ po rijećima gospodina Plenkovića oslanja na program napisan od strane Njemackog instituta sa kojim je sadašnja koalicijska tehnička vlada HDZ-a mahala i nitko taj program nije pročitao. Isto tako i SDP nudi stari program koji nije Hrvatskoj donio baš previše dobroga. Kako objašnjavate toliki interes za XI izbornu listu i zasto je XI izborna lista postala toliko važna.?

Utrka je počela, svaki glas je važan zato i vidimo da je DIP primio nekih 100-tinjak lista za XI izbornu jedinicu (Iseljeništvo). Žalosno je u tome što osobe koje su na tim listama, većina njih nemaju nikakvu vezu sa Iseljeništvom, nikada nisu ni živjele u Iseljeništvu ili su povratnici u Hrvatskoj već godinama time su izgubili gotovo svu stvarnost o Iseljenim Hrvatima, tako vidimo neodgovornost tih osoba a pogotovo stranaka koje nominiraju osobe na te liste samo kako bi dobili nekakav glas. Ima i takvih koji su oko sebe prikupili osobe za manjinsku listu XII, nekakvih dvadesetak kandidata na taj način bi imali priliku prikupiti po jos koji glas.

Mislimo da je to neodgovorno i političko diletanstvo, jer te dvije liste imaju svoju svrhu a danas su postali meta političkog diletanstva koje je očito i vrlo neukusno. Što se tiće izborne liste XI za Iseljeništvo ona je bila uspostavljena sa ciljem kako bi Iseljeni Hrvati imali svoj glas i kako bi mogli pridonjeti Hrvatskoj svoje iskustvo i doprinos, na žalost i tu se manipulira i ponovo se Iseljenu Hrvatsku iskorištava. Ne smijemo zaboraviti da Hrvati u Iseljeništvu ne mogu sudjelovati na glasovanju u Hrvatskoj jer nemaju hrvatsko prebivalište već mogu glasovati samo za XI izbornu jedinicu, Izgubili su devet zastupnika, smanjeni su predstavnici sa dvanaest na tri, time se njima oduzima prilika postaviti svoje kandidate koji žive u Iseljeništvu.

Mislimo da je to vrlo degutantno i politički diletantski. Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske je priložila listu za Iseljeništvo, listu XI, u ćemu ste vi razlićiti onda od drugih.? Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske je stranka koja proizlazi iz naroda, iz oslobodilačkog Domovinskog rata i borbe za samostalnu Hrvatsku državu još prije oslobodilačkog Domovinskog rata, to naše članstvo pokazuje a tako i naše predsjedništvo, BDSH predstavlja dragovoljce, branitelje i domoljube koji su se borili za Hrvatsku i koji nisu prestali se boriti za Hrvatsku i narod. Naša platforma je savez sa narodom jer naša stranka proizlazi iz naroda gdje svatko ima svoju ulogu, odgovornost a tako i mjesto gdje može tražiti svoja osobna prava a isto tako mjesto gdje se svaka osoba poštuje u svom odabiru rada i gdje se svakoj osobi prizna njezin trud.

Greška
This video doesn’t exist

Naša izborna lista XI sastavljena je od osoba koji imaju prebivalište van Hrvatske i na vrh te liste su osobe koje su dokazale ne samo svoje domoljublje već i uspjeh u Iseljenistvu, uspjeh i iskustvo koje je dragocijeno Hrvatskoj. Naša lista Iseljeništva je sastavljena od Hrvatskih Iseljenika domoljuba za koju je ta izborna lista XI i predvidena. Imate li razočarnje u Hrvatski narod.? Ne, Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske proizlazi iz naroda tako i mi kao narod prolazimo uspone i padove očekivanja i razočaranja u neke osobe koje puno obećavaju a malo ili ništa ne daju, i mi smo izloženi istim neučinkovitim Zakonima koji nas vrte u krug kao i svakog čovijeka u Hrvatskoj. Dali smo puno a dobili smo nazad vrlo malo ili gotovo ništa.

Mi u Braniteljskoj Domoljubnoj Stranci Hrvatske živimo pod istim okolnostima, u dobru i zlu kao i ostali narod, mi smo se ustali, imamo programe koje će dovesti Hrvatsku do uspješne Države i uspješnog naroda tada se više nečemo morati iseljavati. U našem članstvu a tako i predsjedništvu imamo ljude koji jesu u Iseljeništvu, ljude čija obitelj je bila prisiljena iseliti se i traži svoj kruh u bijelom svijetu, imamo djecu poginulih branitelja i preživjelih branitelja koji su se primorani već iselili u Australiju, Irsku, Njemačku, Švedsku i gotovo po cijelim svijetu, ljude koji se žele vratiti u svoju Domovinu i sa sobom donijeti iskustvo i ugraditi svoje korjenje u Hrvatsko sveto tlo. No, nismo osobno a tako nije niti naše članstvo razočarano u Hrvatski narod već vidimo izlaz iz Platonske špilje u sretnu i uspješnu Hrvatsku zajedno sa svojim narodom.

Narod će sam odlučiti kada mu je dosta razočaranja u toj Platonskoj špilji i kada žele izaći pod toplo sunce slobode i prosperiteta. Hrvatski narod će odlučiti kada je vrijeme reči DOSTA.! a naš zadatak je biti uz naš narod vjećno. Naša nada i uzdanje uvijek je narod Hrvatske a ne nekakve propale sisteme ili suludo obečanje Brisela ili drugih koji gledaju samo svoj interes i koji će propasti kad tad kao što su propale razno razne imperije od Turskog carstva, Rimskog carstva, Austro-Ugarske i obećane internacionale. Hrvatski narod je uvijek preživio i našao način kako preživjeti zato i danas nudimo programe i iskusne ljude koji su stali uz narod sa ciljem zajedničkog izlaska iz ovog blata kojeg su stvorili razno razni svijetski trabanti i prodavači praznih obećanja i magle. Razočarani smo u političku nezrelost koja je vidljiva u predbacujućim riječima gospodina Plenkovića gospodinu Milanoviču kako SDP-ova platforma “narodna koalicija” je ukradena od HDZ-ovog EPP-a (Europske narodne stranke), razočaran u smislu da HDZ vidi sva svoja rješenja u EPP-u a SDP u nedefiniranim narodima internacionale. Naša platforma sa narodom je već definirana 2015 godine i riječ je o narodu Hrvatske jer naša stranka Braniteljsko Domoljubna Stranka Hrvatske proizlazi i vuče svoje korijenje iz Hrvatskog naroda.

Izvor: Darko Oreč