Talačka situacija u Nuštru!

Jedan od maloljetnih branitelja iz Nuštra, je sinoć u kasnim večernjim satima istjerao obitelj iz kuće, te se zatvorio u kuću, uz prijetnje suicidom. Dragovoljac je dom. rata, te je u odori i na zadacima proveo punih 9 godina: HOS, SJP Krpelj, 5 GBR. Jutros je stigla interventna Policija i Specijalna policija iz Zagreba sa pregovaračima, te su uz dozapovjednika SJP, i saborskog zastupnika Stiva Culeja, te njegovog suborca obavljeni razgovori sa Vegarom te su ga nakon provaljivanja, izvukli kroz prozor, van i odvezli u bolnicu u Vinkovce.
Uz obiteljske probleme, imao je problema sa institucijama hrvatske države, koje su ga ignorirale, što naime nije nikakva novost u današnjoj republici Hrvatskoj.
Ponovo su zakazali ministarstvo branitelja, i MORH, ali mu je pomagala uz velike napore udruga proizašla iz domovinskog rata, te smo uspjeli, riješiti njegov status, priznavanje statusa maloljetnog dragovoljca iz dom. rata. Tim činom, je otvorena mogućnost da može mu se priznati bolest iz dom. rata, nastala djelovanjem ubojitih sredtasva, kojima je bio izložen. Nakon mukotrpnih godina je ostvario pravo na minimalnu mirovinu.

5 misli o “Talačka situacija u Nuštru!

  1. Talačka situacija države nad maloljetnim dragovoljcima tako to opišite, ispadamo teroristi jel ste vi kao institucije Države zakazali , kad smo vam trebali ok , sad nogom u d….

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.