Kako je funkcioniralo, Ministarstvo branitelja?

Najveća glupost je neinformiranost naroda (branitelja). Postojanje Ministarstva Branitelja je najobičnija podvala. Kada bi se osnovali odjeli za branitelje u MORH-u i MUP-u, mnoge stvari bi se rasčistile. Svako Ministarstvo ima svoju bazu podataka i masa bi ih otpala koji su imali dva svjedoka da su bili u Domovinskom ratu. Upravo Ministarstvo Branitelja je najbolje za prikrivanje pravih podataka, nikada neće biti kontrole i može se “muljati” kako se hoće. Kako to da se i ove godine javljaju “Branitelji” kojima nije riješen status jer ga nisu niti tražili, jer se nisu borili, ali im je netko prišapnuo neka se samo jave. Ministarstvo Branitelja će to pozitivno riješiti.

Tko je Klemm? Gangster, koji ubire slavu tobožnjom brigom za Branitelje, a on je stvorio šator i gle čuda, on ga je i ukinuo. Prije uhićenja Perkovića, iste godine je bio tajni sastanak u blizini Zagreba, na kojem su bili čelnici Braniteljskih udruga kao i Klemm, Perković, Manolić i Ministar Branitelja Matić i Glogoški!

Ne zna se što je bila tema sastanka, niti o čemu se razgovaralo. Također se ne zna točna lokacija sastanka i što je dogovoreno. Sve su to zakulisne igre. Kako to da svaka udruga ili HVIDRA ima samo jednu, godišnju skupštinu, koja traje cca 40 minuta, bez rasprave, bez dostave mjesec dana prije skupštine, dnevnog reda i glede navedenog mogućnost rasprave. Obično čeka u kutu dvorane za sastanke gomila jela i pila, pa su članovi ne strpljivi i požuruju da se skupština što prije završi kako bi se jelo i pilo. Sve je to dobro izrežirano, sve je prošlo na skupštini, rukovodstvo je ostalo isto, nema pitanja, nema rasprave, vidimo se za godinu dana!

Predsjednike udruga i HVIDRI biraju delegati, cca 1 delegat na 100 članova, pa nikada članstvo ne bira svoje čelnike! Tako su uvijek isti čelnici. Na delegate se lako utiče različitim uslugama. Treba vidjeti, koliko uposlenih u Ministarstvu Branitelja dolazi točno na posao, što rade i koliko rade za dobre plaće. Tako ima 200.000 lažnih Branitelja, što se može lako dokazati, a ja samo kažem da je pokojni Predsjednik Tuđman 1996. godine u govoru u Hrvatskom Državnim Saboru rekao o stanju nacije, da je zajedno sa HVO-om bilo 350.000 bojovnika koji su branili Hrvatsku.

Svi se pozivaju na Tuđmana, a zaboravljaju spomenuti podatak. Sve te lažnjake bi trebalo procesuirati po kratkom postupku, predhodno donijeti takav zakon, da se ne može smicalicama odvjetnika onemogućavanje rada suda. Isti bi trebali sve vratiti što su dobili, a to bi dobili oni Branitelji koji ništa nemaju. Gledao sam prije dosta godina mali nogomet u Zagrebu, gdje su 40-to godišnjaci igrali, okretni, jaki, zdravi, a kaže meni njihov vratar na golu, da su svi oni 100% HRVI. Grozno, a nemaš kome reći, jer te”proguta mrak”.

Izvor: Dobri duh Hrvatske