HRVATSKA BRANITELJICA- sve je rečeno!

page

Poštovani branitelji 91-95.

Veterani i Dragovoljci domovinskog rata. Ove slike koje gledate slike su iste osobe. Zvjezdane Orešković Živković.
Osoba koja je uzela oružje u ruke kada mnogi nisu znali šta je to oružje. Bila je u 107 Valpovackoj brigadi. Do početka osnivanja 5grb. Deseti mjesec 92 g.

Od prvog dana je bila pod mojim zapovjedništvom. I sada govorim javno što će mnogima smetati. Svi vi iz dijaspore svi vi pobjegulje svi vi veliki plavi Hrvati. Možete se ovoj ženi nakloniti. Zašto? Zato što je prošla sva ratišta u Hrvatskoj.

Zadarsko zaleđe puno puta.

Mostarsko ratište puno puta.

Uskoplje gdje se i danas vode borbe.

Izvlačila je skupa sa drugim djevojkama ranjene i mrtve. Livno. Gdje nismo zatekli ni domaćina ni hranu ni smještaj. Bacili ste nas u školu u Priluci gdje smo spavali na betonskom podu. Bez vode i wc a. Bacili ste nas u Ravničare da odrađujemo najprljavije poslove.

Jer kako mi je jedan od Zeka rekao tu Hrvatska noga nikad nije bila.

Golija. Visina 2000 M.

Tri i pol mjeseca spavali smo u barakama koje smo morali sami praviti. O hrani i kupanju da ne govorim. Snađi se. Vodio sam ih sto trideset. Sve sam ih vratio žive nazad.

A svi vi guzičari pogledajte šta je ostalo od žene koja nije mogla ostvariti RVI jer je imala tri moždana i multiplu sklerozu. Pola moje satnije poboljevalo je od tih bolesti i karcinoma jetre.


Ministre neki dan ste rekli sve ova žena ima svjetla u očima čist obraz. I svaki dan moli da umre jer ne može bol izdržati.
Vi smradovi iz HDZ a SDP a i ostali guzičari. Dođite poklonite se ovoj ženi i dajte joj prava koja zaslužuje.


Izvor: nat. Veljko Deba Mihaljević, 
Ratni zapovjednik Meh satnije OKBa 5 gbr.

2 misli o “HRVATSKA BRANITELJICA- sve je rečeno!

  1. Svaka Vam čast na ovome članku , samo mislim da onima kojima je namijenjen se jebe za nas Dragovoljce i Veterane . Zašto se mi već jednom ne ujedinimo kao 91. Osnujmo stranku i krenimo ponovo u borbu ( bez oružja ) za boljitak Lijepe naše , naše djece i nas samih . Zašto imamo toliko Udruga na papiru , a tako se malo ostvaruju prava Branitelja . Gdje je nestalo poštenje i čast Hrvata ? Veliki pozdrav !

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.