MOJE MIŠLJENJE O NAŠOJ POLITICI I POSLIERATNIM POLITIČARIMA!

komunizam

1.NACIONALISTI
2.NACISTI………..SAMO IH TAKO MOGU DEFINITIRATI

Nacionalizam je izdizanje svoje nacije kao više nacije u odnosu na druge! (Definicija!).

Šovinizam je nacionalizam, samo povezan još sa mržnjom prema drugim nacijama! (Definicija!)

Ova dva pojma ne mogu nikako biti ‘pozitivna’, već hrana zbog koje nastaje ‘spirala međusobne mržnje’ bez kraja, iz koje nema izlaska. Već nekoliko prijatelja sam skinuo sa liste jer su se ‘proglasili pozitivnim nacionalistima’. Treći pojam je patriotizam, što je ljubav prema domovini, uski hod i granica – ‘dlaka’ – koja dijeli od gore navedenih pojmova. Često, zbog mržnje i sljepila kojim se ovi pojmovi hrane, ‘nepismeni’ prelaze granice i idu iz jedne krajnosti u drugu.

Poštivanje ‘načela patriotizma’ zahtijevaju od čovjeka, u slučaju kad je napadnut, da brani svoje ognjište i svoje vrijednosti, ali isključuje pojmove zbog kojih mnogi, iz neznanja na žalost, ulaze u spiralu mržnje bez kraja, čime postaju ‘isti’, čime postaju dio te beskonačne spirale i ‘žalosne igre’, naime – nacionalisti..!!

Zbog iskrene ljubavi prema domovini, bez mržnje, sljepoće i šovinizma, razlikujemo se od naših agresora, komšija i susjeda koje je već davno nagrizao ‘crv mržnje, nacionalizma i šovinizma’, s velikim umijećem zagrnut velom patriotizma, tako da su zaboravili šta je Ljubav prema bližnjem, prema Čovjeku – udaljavajući se od osnovnih načela vjere, etike i humanosti.“
Nacisti su zastupali stajalište da se čovječanstvo dijeli na više i niže rase, Nijemce su proglašavali višom, arijskom rasom. Pripisivali su im izvanredne sposobnosti i zato pozvane da vode svijet. Naši se političari dijele isto na višu nepostojeću rasu jugoslovene i srbočetnike i ne mogu biti ništa drugo nego NACISTI.

Izvor: SPO