Dražen Popijač Pupi

Pjevač i tekstopisac Dražen Popijač – Pupi glazbom se bavi još od 90-ih godina a dosad je napisao i snimio preko dvadeset pjesama, čije teme variraju od ljubavnih, misaonih, zavičajnih do domoljubnih. Draženov glazbeni izričaj obuhvaća širok stilski spektar koji ukljućuje pop, rock, tamburašku glazbu, na momente čak i heavy metal.

Kao veteran i dragovoljac Domovinskog rata u svojim se pjesmama često dotiče problema koji tište braniteljsku populaciju, a najpoznatija takva mu je “Ne dam se (PTSP)” u kojoj progovara o svojim iskustvima sa posttraumatskim stresnim poremećajem, a za koju je snimljen i videospot. “Odgovor Thompsonu” je pjesma otpjevana na instrumentalnu temu Thompsonove uspješnice “Prijatelji” u čijem se videospotu pojavljuje i sam Thompson, s kojim je Pupi nekoliko puta nastupio uživo.
Greška
This video doesn’t exist
Najnoviji uradci, poput obrade Škorine “Svetinje” koja sadrži i govor vlč. Zlatka Sudca ili kontroverzne “Bande lopovske” u kojoj oštro kritizira korumpirane političare odlično su primljene kod publike, baš kao i njegovi raniji radovi. Pupi danas živi u rodnom Varaždinu te nastavlja sa svojim glazbenim, pjesničkim a odnedavno i političkim radom.