Istina koja se krije, i prešućuje!

Dakle, odustala je od svoje velike ambicije kojim je maltretirala hrvatski narod pokušavajući se nametnuti kao kandidat Hrvatske. Ustvari svojom ambicijom bez ikakvog pokrića na kraju je osramotila i sebe i Hrvatsku, koja ju je na mutan i nelegitiman način predložila. Njen poraz je i poraz značajnih političkih snaga koje su podržavali njenu politiku da Domovinski rat ne postoji nego se radi samo o navodnom sukobu srpskog i hrvatskog nacionalizma radi komadanja Bosne i Hercegovine.
 …
Njen poraz je i poraz onih snaga koje ni do današnjeg dana nisu odustale od lažnih optužbi da je Hrvatska bila agresor na Bosnu i Hercegovinu odnosno da je Hrvatska stvorena na zločinu odnosno da je Oluja bila zločinački pothvat ne samo radi oslobađanja Hrvatske nego radi istjerivanja Srba. Njen poraz je i poraz onih političkih snaga koje su sotonizirale Franju Tuđmana i Alojzija Stepinca kao ustaše koje su cijelo vrijeme izmišljale i proizvodile lažne dokaze da je i današnja Hrvatska nastavak NDH i ustaške države. Njen poraz je i poraz Zorana Milanovića i Stjepana Mesića, koji će se kojim čudom naći na listi u I. Izbornoj jedinici u centru Zagreba zajedno s Vesnom Pusić. To je i poraz velikosrpske agresivne politike i njenih aktera ne samo iz Srbije nego i iz Hrvatske.
 …
Međutim, to je na neki način i poraz Vlade Tihomira Oreškovića a onda na određeni način i HDZ-a i predsjednice Republike, koji su propustili zaustaviti tu sramotnu i nelegalnu kandidaturu Vesne Pusić ne samo na njenu sramotu nego i na sramotu hrvatskog naroda. Posebna je krivnja Zorana Milanovića, koji je kao predsjednik bivše Kukuriku vlade koja je otkukurikala nelegitimno ali i nelegalno, dok je bio tehnički premijer, predložio Vesnu Pusić za kandidata Hrvatske bez ikakve rasprave i utvrđivanja činjenica. Napominjem da već niz godina u Hrvatskoj ni jedan veleposlanik ne može biti imenovan bez da je prošao raspravu na Odboru za vanjsku politiku. Dakle, u Hrvatskoj postoji demokratski standard u kojem se osigurava utjecaj Hrvatskog sabora i javnosti na izbor veleposlanika. Zato je nenormalno da kandidat za mjesto Glavnog tajnika UN nije prošao nikakvu raspravu ni na Odboru za vanjsku politiku ni u Saboru ni u hrvatskoj javnosti.
 …
Dakle, ako svaki veleposlanik mora dobiti suglasnost predsjednika ili predsjednice države i Hrvatskog sabora preko Odbora za vanjsku politiku onda je nedopustivo da se kandidatkinja za najveće i najvažnije mjesto za koje je Hrvatska ikad kandidirala predloži samovoljom jednog čovjeka Zorana Milanovića bez suglasnosti predsjednice države, bez suglasnosti Odbora za vanjsku politiku i bez bilo kakve ozbiljne javne rasprave. Dakle, Zoran Milanović je kao tehnički premijer, van svojih ovlasti, nelegalno i nelegitimno predložio Vesnu Pusić. Mnogi su se tome argumentirano suprotstavili navodeći brojne razloge s kojim su dokazivali da je taj prijedlog sramotan i da Vesna Pusić nije ni na koji način to zaslužila. Međutim, kako je njen prijedlog trebala potvrditi nova Vlada Ujedinjeni narodi su zatražili od predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića da Vlada donese odluku o službenoj kandidaturi odnosno da Hrvatska vlada kaže da li podržava ili ne podržava kandidaturu Vesne Pusić. Tihomir Orešković imao je mogućnost da na demokratski način utvrdi treba li podržati kandidaturu Vesne Pusić ili je ne podržati. Dakle, on je trebao inicirati rasprave i na temelju tih rasprava i argumenata donijeti odluku Vlade. On to nije učinio nego je brzopleto dao javnu podršku kandidaturi Vesni Pusić.
 …
Zbog toga sam mu napisao Otvoreno pismo, koje sam poslao i svim drugim državnim dužnosnicima, a na koje nisam dobio odgovor ni od koga. U tom pismu obrazložio sam zašto ne smije ponoviti pogrešku Zorana Milanovića i bez demokratske rasprave sam odlučiti o kandidaturi Vesne Pusić. Međutim, nažalost, Tihomir Orešković propustio je ispraviti propuste bivše Vlade Zorana Milanovića te je bez demokratske procedure i demokratskih rasprava sam odlučio da podrži kandidaturu čime je nanio štete ne samo demokraciji u Hrvatskoj nego i nacionalnim interesima. Mislim da je došlo vrijeme da se zatraži da se Vesna Pusić povuče i iz hrvatske politike, da se zatraži da iz moralnih razloga odustane od kandidature u sklopu Narodne koalicije na novim parlamentarnim izborima, ne samo zbog sramote koje je nanijela u Ujedinjenim narodima nego i zbog činjenice da je zajedno sa Zoranom Milanovićem privatizirala hrvatsku vanjsku politiku. Dok je bila ministrica vanjskih poslova privatizirala je cijelo ministarstvo i stavila ga u službu svoje bolesne ambicije. Svi su morali lobirati za njenu kandidaturu. Ona je putovala po Južnoj Americi i drugdje. Trgovala je s nacionalnim interesima, ulagivala se srbijanskoj politici. Dakle, svoju kandidaturu stavila je iznad nacionalnih interesa te je osramotila ne samo sebe nego i Hrvatsku. Međutim, Vesna Pusić bi se trebala povući iz politike zbog štete koju je učinila u protekla dva desetljeća.
 …
Bila je na čelu borbe protiv hrvatskih nacionalnih interesa i širenja krivotvorina o Domovinskom ratu i lažnom optuživanju i predsjednika Tuđmana i hrvatskih generala. Davala je najjaču podršku Carli del Ponte u izjednačavanju krivnje agresora i žrtve agresije. Bila je prva političarka koja je još 1993. godine negirala Domovinski rat, koja je tvrdila da ustvari nema agresora ni žrtve, da nema Domovinskog rata, nego da se radi o dogovornom ratu hrvatskoga i srpskog nacionalizma radi komadanja BiH. Bila je POTPISNIK pisma uoči Oluje u kojem se tražila smjena predsjednika Tuđmana. Također je bila dio vodstva koje je uoči Oluje pokušalo izvesti državni udar i bez izbora preuzeti vlast u Saboru i smijeniti Tuđmana. U Hrvatskom saboru izrekla je tešku optužbu protiv Tuđmana i Hrvatske, težu od one iz optužnice Carle del Ponte. Rekla je da je Hrvatska na čelu s Franjom Tuđmanom agresor na Bosnu i Hercegovinu.
 …
Rekla je više puta da je Deklaracija o Domovinskom ratu sramota. Više puta je vrijeđala hrvatske državljane u BiH i širom svijeta, rekavši da za njih ne može biti primijenjeno dopisno glasovanje jer su na niskoj civilizacijskoj razini. Osim toga Vesna Pusić je lagala, obmanjivala i varala hrvatsku javnost. Ona je ustvari samu sebe kandidirala uz podršku Zorana Milanovića, a pričala je bajke o tome kako je inicijativa za njenu kandidaturu došla iz inozemstva. Kada su je novinari doveli pred zid i tražili da kaže od koga, nije mogla navesti nikoga osim Carla Bildta, koji je veliki neprijatelj Hrvatske i koji je vrlo sustavno pokušavao krivotvorinama pretvoriti Oluju u zločinački pothvat a Franju Tuđmana u zločinca. Međutim, i taj i takav Carl Bildt, kojeg je spojila s Vesnom Pusić zajednička mržnja prema Franji Tuđmanu, na kraju je demantirao Vesnu Pusić. Bildt je decidiran: “Ne bih rekao da sam je ja baš savjetovao da istakne kandidaturu, ali da, spomenula mi je to u jednom trenutku.” Dakle, nije istina da je inicijativa za kandidaturu Vesne Pusić došla iz svjetske politike.
 …
Čak kandidaturu Vesne Pusić nije inicirala i takva opskurna osoba kakav je Carl Bildt a kamoli netko drugi. Međutim, istina je da se ona nadala da će dobiti podršku kod dijela svjetske politike koja je do sada bila protiv Hrvatske odnosno nudila se ako ju izaberu da će dosljedno provoditi njihovu politiku suprotno hrvatskim nacionalnim interesima. Politici Vesne Pusić ali i politici državnih dužnosnika, bivših i sadašnjih, koji su propustili govoriti istinu o Vesni Pusić koji su prešutno podržali njenu politiku i njenu kandidaturu uz veliku pomoć dijela medija suprotstavilo se Hrvatsko nacionalno etičko sudište. HNES etički je osudilo Vesnu Pusić za veleizdaju. Hrvatsko nacionalno etičko sudište u obrazloženju svoje etičke osude za veleizdaju između ostalog je navelo i slijedeće: 1. što je u dvama proteklim desetljećima bila među najradikalnijim osobama koje su se sustavno borile protiv hrvatskih nacionalnih interesa, u širenju krivotvorina o Domovinskom ratu i lažnom optuživanju i predsjednika Tuđmana i hrvatskih generala, a s otvorenom podrškom Carli del Ponte, glavnoj tužiteljici Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju, 2. što je sustavno pokušavala pretvoriti agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u navodni građanski rat, s podijeljenom odgovornošću i krivnjom. Štoviše, u Hrvatskom je saboru, zlonamjerno i neistinito proglasila Hrvatsku agresorom na Bosnu i Hercegovinu.
 …
Zbog svih tih razloga Hrvatsko nacionalno etičko sudište prevelo je na engleski moralnu osudu Vesne Pusić za veleizdaju i poslalo pismo Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda kako bi ih upoznalo da gospođa Vesna Pusić ne zaslužuje biti kandidat za Glavnog tajnika te da ona nije kandidat Hrvatske, da je na nelegitiman i na nelegalni, a pomalo i na sramotni način, došla do te kandidature. Činjenica da je u Vijeću sigurnosti zauzela zadnje mjesto, te da je dobila svega dva glasa podrške, dokazuje koliko je Vesna Pusić bila bahata i bezobrazna kada je javno optužila one koji se ne slažu s njenom kandidaturom da sramote Hrvatsku. I na kraju treba reći da je vrlo čudno da u hrvatskim medijima nije bilo nikakvih ozbiljnijih analiza, kraha Vesne Pusić i njene politike. Zato sam smatrao svojom obvezom da podsjetim hrvatsku javnost na to koliku je štetu Vesna Pusić dosad nanijela hrvatskim nacionalnim interesima te da imamo pravo zatražiti da se konačno povuče iz hrvatske politike.
Na slici su posljednji trenuci života trojice heroja branitelja Hrvatske Kostajnice 1991. godine. Nakon ove snimke su kasnije mučeni i ubijeni. Toliko da se zna da se treba svake godine obilježiti pad Hrvatske Kostajnice, da se zna koliko smo mi koji smo branili grad pretrpjeli, da smo odbačeni od društva, MUP-a i vlasti.
Hrvatski branitelji zarobljeni na Djedu I a na slici se nalaze u zarobljeništvu u Kukuruzarima.
Ovo je originalni snimak koji sve govori, a navedena postrojba Hermani je javnosti nepoznata, premda je bila i više nego krvolčna prema Hrvatima u H. Kostajnici i njenoj okolici, počinili su strašne zločine. Sa njima je u “Belim orlovima ” bio Vlado Glumac, vođa Vrageka iz popularne serije “Smogovci” na početku snimanja serije, proćelav, rošavog lica. I nama se kao takav predstavio dok smo bili u Kukuruzarima.
About Stric Ivan 2527 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.