Razmjena u Mošćenici!

hqdefault

Razmjena u Mošćenici je snimana od HTV-a, snimala ju je NADA ŠPEHAR. Snimka je navodno, kasnije nestala sa HTV-a. Ako postoji, bilo bi ju lijepo prikazati. Zarobljene sa manjače se dočekalo kao heroje na Velesajmu u zagrebu. O zarobljenima u Glini do danas niti spomena. Osim razmjene u Mošćenici, bila je razmjena 03.01.1992. i 03.03.1992. godine, valjda zbog UNPROFORA. Tako nismo svi bili odmah razmjenjeni, a bila je razmjena jedan za jedan.

Zgodno je spomenuti da danas razvikani menađžer Damir Vanđelić, koji je sa nama bio u logoru, nije nikada dobio batina. U Hrvatsko Drržavnom saboru nitko nije htio sa nama razgovarati, da se i ostali razmjene, što prije, čak je i velehvaljeni drug Budiša samo nešto zamuckivao i brzo je “pobjegao” kako nam ne bi davao negativne odgovore, a to samo govori u prilog tome da nas NITKO u Zagrebu nije želio. Čak je i pokojni čuvar državnog pečata drug Milas koji je 1991. godine bio zadužen za zarobljene, našim roditeljima u lice rekao “da ima pametnijeg posla, a ne da se bavi sa hrvatskim zarobljenicima”. Da ga nisu čuvali gardisti, loše bi se proveo. To je prava istina o nama logorašima iz Gline. Koliko država voli nas, toliko Mi volimo nju.

Kako bi dokazali da je H. Kostajnica bila izdana, četnici su imali popis svih nas po imenu i prezimenu, adresi stanovanja i po tom popisu su nas prozivali i mučili i tukli. To je ušlo u zapisnik na Županijskom sudu u Zagrebu, pod predsjedavanjem suca Ortynskog, 1998. godine. Nikada za izdaju grada i za smrt civila i Branitelja nitko nije odgovarao. O tome je pisao i najbolji hrvatski general Bobetko, kojeg se nigdje ne spominje, u svojoj knjizi “Sve moje bitke” gdje kaže da je H. Kostajnica bila izdana.

 

Izvor: Dobri Duh Hrvatske

Jedna misao o “Razmjena u Mošćenici!

  1. Nismo mi nikako s Manjače dočekani ko heroji, posebice kod Velesajma kako se navodi. Prije ovakvog iznošenja bilo bi poželjno onda provjeriti točne činjenice. Ovako nije fer iznositi netočne stvari.

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.