Samo bojovnička čvrsta ruka, spasit će nas svih muka!

anigif

Napisao sam ovo da se ne zalijepe lažni Domoljubi, koji će u predizbornoj kampanji, kada se zahukta, lagati, blatiti ljevicu, a zapravo kada dođu na vlast, samo će preokrenuti kozu i skočiti svim Braniteljima za vrat. Osobno nisam neki veliki fan Adolfa Hitlera jer je ostavio narod a spas potražio u samoubojstvu ili po novom “bijegom u Argentinu.” Svakog njemačkog generala, hrvatskom narodu na sve načine mijenja Jure Francetić, duhovno, vojnički, ljudski, karizmom ako se to može mjeriti. Ni Mussolini mi nije drag, kao ni japanski car. Za mene je svaki Ustasa, Domobran svaki ubijeni na Bleiburgu, Jazovki, Križnom putu i drugim stratištima, prvenstveno Katolik, Bojovnik, roditelj, brat i sestra.

Zanimljivo bi bilo vidjeti iz njihove perspektive događanja u hrvatskom narodu danas. Više vjerujem knjigama, koje pišu o njima nego čovjeku koji plače i tupi da je tobože pošten i lojalan, odan prijatelj. Bio sam svjedok u zadnjih 20 godina, smrtima pravih prijatelja, samoubojstvima, užasnim sudbinama žena, branitelja, djece. Pitam se što li ću ja svojoj djeci ostaviti….

Od materijalnog-gotovo ništa. Jedva da krov nad glavom imam. Duhovna ostavština začinjena izbjegavanjem konflikata, sa posrnulim prijateljima? E o tome bi se dalo razgovarati sa djecom i sa svakim tko je spreman, pamet i mudrost upotrijebiti u dijalogu. Ponekad je za dijalog dovoljno imati riječi koje treba izreći i jedno uho, da mogu slušati. Nije veći slijepac onaj tko ne vidi od rođenja na oba oka, vec onaj tko vidi, a šuti ko zaliven.

I zato-Samo sa istinom van, ne odustajte od izgovaranja istine. Dosta su nas valjali i lagali.

ZA DOM SPREMNI!!

Stric Ivan!