Obilježavanje 25. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika

Tovarnik – Dana 8. listopada 2016. obilježavamo 25. obljetnicu mučeničke smrti vlč. Ivana Burika, isti dan slavimo i Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika, zajedno s MK Hrvatski sokol iz Osijeka već osmu godinu zaredom organizira utrku koja je posvećena vlč. Ivanu Buriku i svim mučenicima Crkve u Hrvata.

Predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović preuzela je pokroviteljstvo nad organizacijom “8. Memorijalne utrke Vukovar – Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata”, a povodom 25. godišnjice i Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Obilježavanje će započeti u 8. listopada 2016. u 11:00 sati u Vukovaru na ušću rijeke Vuke u Dunav molitvom ispred križa „Žrtvama za slobodnu Hrvatsku“. Start utrke u 11:20 sati na vukovarskom mostu Jean-Michel Nicolier.

Cilj je u Tovarniku na groblju Sv. Križa oko 14:40 sati, a tada će uslijediti polaganje vijenaca i zajednička molitva na mjestu masovne grobnice i kod spomen-poprsja i groba svećenika Ivana Burika.

U tovarničkoj župnoj crkvi Sv. Mateja, apostola i evanđeliste u 19:00 sati uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, predvoditi će zajedno s Đakovačko – osječkim nadbiskupom mons. Đurom Hranićem i brojnim svećenicima misno slavlje za pokojnog župnika vlč. Ivana Burika.

Izvor: Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik, Antun Ivanković, predsjednik

Žig

2 misli o “Obilježavanje 25. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika

 1. Bog! triče Ivane,
  Ovim putem ti se želim zahvaliti na tvojem lijepom intervju i lijepim riječima i zdravim hrvatsko/državotvornim idejama. Naš slavni i nezaboravni Matoš je znao reći: “Dok je srca, bit će i Krozacije”. A ja ću za tebe reći: DOK JE TAKOVIH KAO ŠTO SI TI, VJEČNO ĆE ŽIVIJETI NAŠA HRVATSKA”.

  Za par dana odlazim i vraćam se za dva mjeseca. Neće mi biti moguće biti (po)češće na računalu, ali svakog puta kada mi to bude moguće, javit ću ti se, ali ti se meni javljaj češće.
  Sada ti prilažem dva linka. Molim te otvori ih, pročitaj i znaš gdje ih staviti.

  Još jednom iskrena hvala na lijepom intervju!

  PoZDrav. Čika Mile.

  http://kamenjar.com/fbi-udba-intervju-dr-ante-pavelica…/

  FBI, UDBA i intervju dr. Ante Pavelića sa pročelnikom HNO …

  http://otporas.com/fbi-udba-i-inter…-hno-milom-boban/

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.