Vinkovačka Televizija-Domovnica Dnevnik jednog Unuka

Svi oblici nasilja koji se vrše na Braniteljima i Domoljubima, bi se trebalo sankcionirati, jer nam stvaraju ovisnost dakle uzimamo položaje, i stavove u psihi, koji će se teško moći izmijeniti. Stoga onaj trenutak kada vladajući promijene stavove u politici, ili mišljenja (no jedno ostaje uvijek isto-oblaćeni smo i na popisima), dogodit će se kratki spoj u nama, koji će ishodovati nove bolesti, i suicide Branitelja i Domoljuba. Igra je zaigrala 1992 godine, a vrti se dan danas…jer kako sam rekao:

“U Hrvatskoj je umrlo 70.000 ili 80.000 Branitelja, a suicid je počinilo 3.500 Branitelja i Domoljuba. Prema našoj populaciji je to 1,15% posto na 4.500.000 milijuna stanovnika. U Americi to iznosi 4.960.000 Branitelja (ratnih veterana) na 320.000.000 stanovnika. Za takovu stvar, bi u Americi frcale glave, ili bi se dosuđivale vremenske pa i doživotne robije, za ovoliko velik broj veterana koji su umrli i počinili suicid.”

Nadalje. Sve što se događalo sa Savskom…sad će netko pitati zašto spominjem Savsku. No evo objašnjenja. Taj poziv Braniteljima je bio odaslan sa nadom da se ruši Vlada, no kada je to shvaćeno, a vrlo lako je moguće, da je i namjerno odaslan da bi se odigrala velika farsa i lažna predstava, o tobože izabranim vođama Klemmom i Đurom, a cilj je bio njima jasan od samog početka: Slomiti bilo kakav otpor u Branitelja i Domoljuba. I to na takav perfidan način, da se za vrijeme trajanja Savske ubilo preko 30 Branitelja, a nitko nije prstom mrdnuo. Savska se zaboravlja, a treba istražiti sve od početka do kraja i raskrinkati lažne vođe, kojima je cilj bio izmanipulirati Branitelje i Domoljube. Najskuplju cijenu su platili, Branitelji koji su se ubili, jer su oni služili kao “Antene” (prema jednom starom špijunskom romanu, i na njima se slomio sav teret.

Stoga, budite bar malo blagonakloni prema Braniteljima i Domoljubima, jer su oni u krvi stvarali Hrvatsku. Danas su ranjeni, osakaćeni, poniženi, načete ili uništene psihe. Stoga poručite svima, Braniteljima i Domoljubima:

-radite samo ono što volite, što vas opušta, što vas raduje, što vas čini sposobnim za nastavak života.

-sve što vas nervira, uništava, ili oslabljuje, odbacite, ili ostavite iza sebe.

-pišite, čitajte, slikajte, šetajte, imate sve na raspolaganju u najljepšem zatvoru koji se zove Hrvatska.

Činjenica je da nas komunisti i četnici uništavaju. Bruno Bušić je bio veliki um i pisac. Pitam se što bi kazao danas na smrti branitelja od 10 dnevno…trebamo li imati respekta, prema komunistima, koji nas svakodnevno uništavaju? Ovo moja Hrvatska nije…ako brat na brata napada, svađa se, ako dozvoljavamo uništavanje obitelji alkoholom, drogom, ili je ista obitelj žrtva psihološkog specijalnog rata, koji odnosi sve više žrtava, onda ću se potruditi pronaći svoju Hrvatsku u sebi, jer druge nema. Moja je zasigurno ljepša, bolja, humanija. I veća, znatno veća, jer u njoj svak ima svoj kamen, kuću, i ono od čega živi. Iz mraka smo izašli, da bi upali u još veći ponor. Zar se nitko od poznatih stručnjaka ne pita, što se to događa sa braniteljskom populacijom u Hrvata? Zar smo toliko nevažni danas, a bili smo potrebni 1991-1995 pa i nakon toga? Zar smo postali pokusni kunići, za velike sile? Gdje su psihijatri koji dominiraju dijeljenjem lijekova i dijagnoza Braniteljima i Domoljubima? Zar se nitko osim dr. Grudena nije očitovao o tome?

Njemu svaka pohvala za PTSP, što je naglasio nepravdu koja je učinjena Braniteljima, no mislim i promišljam kao laik, kojemu je ostala još godina dvije, da bi se ipak veći mačak trebao očitovati oko toga. Nije mi sve bistro, i ako želite zagrebati površinu, vratite samo pogled na brojke umrlih i sjetite se onih koji su počinili suicid, i shvatit će te, da je istina puno dublja i kompleksnija. A ja idem ka tome, pa i sam ako treba, sve dublje do dna, dok ne pronađem tko je posijao sjeme iz kojeg su izrasle, ove smrti branitelja i suicida.