Fakulteti za Ministra?

Poslije zadnjih parlamentarnih izbora glavna tema oporbenih političara je tko je završio FAKULTET da bi mogao biti ministar i novoj vladi Republike Hrvatske.

Postavljaju se pitanja diploma kao i stručne spreme za osobu koja bi trebala obnašati neku funkciju u bilo kojem segmentu Vlade i ministarstava.

U današnje vrijeme još barem koliko je meni poznato ne postoji nigdje na svijetu FAKULTET za ministra bilo kojeg ministarstva, i nitko još nije završio MINISTARSKI FAKULTET.

Pitanje diploma postavljaju osobe koje su iz vremena njihovih očeva jedini imali takvu ustanovu: sinovi i kćeri komunista, jedino su oni imali POLITIČKU ŠKOLU U KUMROVCU. U tu školu su se upisivali mnogi komunistički sinovi i kćeri direktno iz osnovne škole jer, bilo je dovoljno samo da su iz komunističke obitelji a znanje nije bilo potrebno jer što su gluplji to su im lakše zločinci komunisti u glupu glavu usađivali svoje zločinačke ideje.

Najtragičnije u svemu tome je što su te njihove DIPLOME više vrijedile i značile, nego one koje su redovno polazili mnogi Hrvatski intelektualci, i sad osobe s tim komunističkim diplomama propituju vjerodostojnost diploma vladajućih političara.

Sada kad su oni prozvali na ispitivanje diploma mogu i ja isto tako upitati gdje su oni stekli svoje diplome i pod kojim uvjetima, a za primjer ću navesti par primjera članica SDP-a Marina Lovrić Merzel te kako je ona došla do svoje diplome navodno ing.cestovnog prometa.

Ista Marina je karijeru započela u sisačkoj bolnici kao pomoćna radnica jer nije imala završenu nikakvu školu ali ubacuje se u politiku jer je podobna i podležna te odjednom dobiva diplomu i uzdiže se u visine u samom SDP-u a provjerom na prometnom falultetu nigdje je nema, da je ista upisala fakultet. Vesna Pusić? Kakvu ona ima diplomu ima? Nikakvu srednju školu nije čak ni pohađala u Hrvatskoj nego negdje vani gdje nije ni maturirala, a kamo li da je redovno završila fakultet osim “kumrovačkog” a takvih je u današnjoj oporbi preko 50% s lažnim diplomama i diplomama “kumrovačkog fakulteta”.

Sada se postavlja pitanje diplome istinskog branitelja i čovjeka velikoga srca Miljana Brkića jer bi on trebao biti novi ministar Branitelja. Milijan Brkić se dokazao kao istinski Domoljub i Branitelj jer je kao i mnogi drugi u Domovinski rat krenuo kao običan vojnik ali svojim sposobnostima i hrabrošću zasluženo napreduje u službi SJP. Isti je sam tijekom jedne akcije izvlačio teško ranjenog suborca po nevremenu i nepogodama preko 5 sati, a to može samo hrabar ratnik i čovjek velikog srca. Respect gos.Brkić. Drugi slučaj njegove nesebičnosti i humanosti je dokazao kada mu je kao branitelju bio dodijeljen stan na koji je imao pravo, ali se gos. Brkić istoga odriče te se isti stan dodjeljuje obitelji branitelja koji je bio u nezavidnoj situaciji.

SPOSOBNOST ILI PODOBNOST?

Tko je istinske branitelje Početkom Domovinskog rata pitao za diplomu, i koju je školu završio ili fakultet? Nitko to pitanje nije postavljao. Velikom broju Hrvata smo bili ponosni i sposobni branitelji koji su u nama vidjeli bolju budućnost i svoju slobodu. Slobodu smo im dali na dlanu a budućnost su do sada upropaštavali “ONI KOJI SU DIPLOMIRALI U POLITIČKOJ ŠKOLI KUMROVEC”!

Sada kada opet trebamo sposobne i odane osobe koje će se boriti za prava svih građana, kumrovački diplomci to pokušavaju opet osporiti. Isti proispituju sve i jednog kandidata za bilo koje ministarstvo. Prvo su se obrušili na gos. Crnoju i tu su uspijeli. Poslije toga su na sav glas povampireni komunisti se pobunili protiv ministra kulture gos. Hasanbegovića ali im to nije uspijelo. Uvidjevši da tu ne mogu ništa postići i da ministar Hasanbegović ima podršku većine građana ponovno su se obrušili na najosjetljivije ministarstvo: MINISTARSTVO BRANITELJA. Isti na sve moguće načine pokušavaju stopirati imenovanje bilo koje osobe na to mjesto, a u ovom slučaju je to gos.Milijan Brkić kojeg bi siguran sam, podržalo preko 80% branitelja.

Pitam se tko može zastupati jednu populaciju u državi ako i sam nije dio te populacije, da li nam za ministra treba netko tko nije bio Branitelj? Mislim da ne. Ministarstvo Branitelja prvenstveno treba voditi osoba koja je istinski branitelj a to gos. Brkić jeste.

Formira se vlada sa stručnim ljudima na stručnim mjestima na mjesta ministarstava prvenstveno osobe iz struke koju to ministarstvo predstavlja a mišljenja sam da je gos. Brkić više nego stručan za ministra Branitelja.

Kako do sada nitko nije još završio MINISTARSKI FAKULTET pustite ljude iz struke da rade svoj posao za koji su više nego sposobni. Nadam se da je prošlo vrijeme PODOBNIH.

Izvor: SPO

Stric Ivan!