Sačićev stav o Klemmovoj inicijativi!

Nakon što je Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, u jednog tv emisiji izjavio kako je Udruga odobrila njegovu inicijativu za sastankom sa bivšim pripadnicima agresorske vojske, oglasio se i general Željko Sačić, počasni predsjednik Udruge.

Njegovo pismo upućeno članovima Glavnog odbora Udruge Specijalne policije prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Svaka informacija o okolnostima zločinačkog pogubljenja, o mjestima masovnih stratišta i individualnih ubojstava, o nestalim i zvjerski mučenim i ubijenim hrvatskim žrtvama, o silovateljima  žena i muškaraca, kao  i počiniteljima tih strašnih i masovnih ratnih zločina, o minskim poljima koje je iza sebe ostavio velikosrpski agresor u našoj Domovini, je nesumnjivo doprinos istini o Domovinskom ratu. Hoćemo li te informacije dobiti od predstavnika velikosrpskog agresora?

Ako doista ima realne šanse i garancije  da naši predstavnici hrvatskih  žrtava dobiju te informacije onda bi trebalo iskoristiti i tu inače vrlo dvojbenu mogućnost sjedanja za isti stol sa nepokajanim agresorom. Ali ni tada ne ulaziti u taj jako osjetljiv vojnoveteranski diplomatski angažman bez apsolutne potpore svih naših nadležnih državnih tijela. Jer nedvojbeno iza predstavnika srpskih agresora stoje njihove obavještajne i sigurnosne službe, sa vrlo jasnim i strateški definiranim ciljevima aktualne srpske unutarnje i vanjske politike.

Dakle, naš krvlju i velikim žrtvama  stečeni pobjednički status u Domovinskom ratu ne smije nitko iskoristiti na našu štetu, za relativiziranje te milenijske hrvatske pobjede, za izjednačavanje statusa žrtve i agresora, za unutarnjopolitičke prilike u Srbiji, za “pranje obraza” pred ulazak Srbije u EU ili za neke druge nehrvatske interese.

Također,u tom kontekstu ne smije se zaboraviti nedavna (ovo ljetna) nezapamćena protuhrvatska, četnička hajka, neviđena od početka 90-tih, od strane najviših dužnosnika Srbije, o tome da smo svi Hrvati ustaše, o Jasenovcu, da je “Oluja” genocid nad Srbima, o blaćenju blaženika Stepinca,  “uhićenju” hrvatskog špijuna u srpskim redovima (koji je, zamisli zločina, navodno prikupljao podatke o nestalima i počiniteljima srpskih ratnih zločinaca na štetu Hrvata).

Ima li u takvoj političkoj klimi u Srbiji jedan Mile Milošević, predstavnik velikosrpskog agresora na našu Domovinu  dati nešto korisno za Hrvatsku i njene žrtve u Domovinskom ratu, Josipu Klemu, predsjedniku Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata ?

Ja doista ne mogu na temelju raspoloživih saznanja naći odgovor na to pitanje, ali bi mi bilo apsolutno neprihvatljivo da u miru predstavnici u ratu poraženog velikosrpskog agresora rade od nas sebi ravne.

S poštovanjem,

Počasni predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata mr. sc. Željko Sačić, umirovljen u činu general bojnika.

Izvor: Braniteljski Portal

Stric Ivan!

2 misli o “Sačićev stav o Klemmovoj inicijativi!

 1. Gosp. Klem,
  savjetujem Vam se malo posvetite čitanju knjige ” Katolička crkva, Stepinac i Pavelić ” autor Ivan Mužić, izdanje Marjan tisak, Split.
  Možda Vam se tada prosvijetli pamet oko ” inicijative ” za nekakvim sastankom s četnicima.
  Ako niste u mogućnosti nabaviti istu, prodaje se za 39,90 kn na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, pa ju kupite.

  Zbog čega ova knjiga, mnogi će upitati. Odgovor je jednostavan. Sadržaj knjige je bistra izvorska voda o Srbima i SPC (Srpska Pravoslavna Crkva). I “slijepac” bi nakon čitanja te knjige progledao istinu o Srbima.
  Poradi toga je i 1971. odbijena kao doktorska disertacija (prvi dio) jer su se profesori poplašili reakcije nakon Hrvatskog proljeća.
  A svi dobro znamo što je tada bilo.

  Zločine ne zaboraviti, ne oprostiti i nikakvi razgovori s četnicima ne dolaze uoće niti u razmatranje dok se ne pospu pepelom i skrušeno puzeći dođu. Tek tada je moguć neki razgovor s njima. I to ne na ravnopravnoj osnovi, već diktirajući uvjete. Jer Hrvati nisu napali Srbiju kao što su Srbi napali Hrvatsku.
  Braćo i sestre Hrvati, ne zaboravite, čuvajte se Danajaca i kada darove nose.

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.