sddefault-2

Stariji Punk Rockeri su u to vrijeme pušili, duhan, ponekad maricu, pili pivo, sa komadima se zezali. A ja sam stajao sa strane i učio, što se događa pored njih. Hrvatstvo je bilo prisutno. Pričalo se o Ustašama, o njihovoj borbi. Išlo se na utakmice Dinama i Hajduka, protiv beogradskih klubova. Nitko od nas nije bio pokvaren. „Peko“ je bila trgovina sa obućom pored prolaza za „Lokose“, pred kojom smo se okupljali. Sa desne strane su stajali Punkeri, a sa lijeve strane su stajali Rokeri. A komadi sa nama i sa njima. Bilo je tu ljubavi, zaljubljivanja, odljubljivanja, no nikada nije bilo nasilja. Ekipa je tu bila svaki dan. 82 sa krenio u srednju školu, točnije upisao sam Gimnaziju M.A. Reljković u Vinkovcima. Lijepa je bila. Lijepa građevina je ta Vinkovačka gimnazija. Stara. Dostojanstvena. Gotovo da se niti ne sjećam razreda, jer sam većinu vremena provodio u „Sedmici“ za fliperima i video igrama…“Scramblle“, „Phoenix“, „PacMan“ su bile omiljene igrice od video igara. A „Harlem“ omiljeni fliper…bilo ih je još no sad me sjećanje izdaje. Sad mi je jasno zašto Broj 1 ima svoju crnu knjižicu.

 

Dezertiraš iz JNA, među prvima, u svojoj generaciji, pa te oni koji su došli nakon tebe, stariji mlađi, nebitno, po izaslanicima i pijunčićima opsjedaju i pitaju: za koga radiš?

Jesi u Policiji?

Tajnoj službi? CIA? MI6?

UDBA? KOS?

Ma fuj… Valjda im treba praonica ili veš mašina. No ne mogu se oprati. Smrde nadaleko. Nisu svjesni, da im ne želim biti na usluzi, jer su dvolični gadovi, i bespoštedni u gaženju malih Hrvata, da bi sebi priskrbili, čvarak više, ili mogući uspon, u svijetu njima sličnima. Zato ih SOA i treba. Jer su njima slični. Puni znanja, EGA, sebe, i egomanijaci. Podložni alkoholu u svom svijetu imaginarnom, bez kontakta normalnog sa okolinom. A Heroje niti da spomenu…tek kada im treba dati, lampion, ili se ogrebati o par rečenica ili zaključak, jer ga sami ne znaju skrojiti. I na kraju nakon 27 godina, shvatiš da su sve srušili u vodu, u provaliju, nekakvi kriminalci, kao i gore navedeni koji su pokrali Hrvatsku, ismijali se nad žrtvama Vukovara, Škabrnje, Hrvatske…ponosa ima, no respekta prema njima, političarima nema niti malo. Povodljivi likovi, koji nemaju obzira niti prema, sirotinji, niti prema ljudskom biću…nije niti čudno što je kadar takav danas, kakav je u MORH-u i drugim institucijama. Ročnici šajkače nose, četnici po Hrvatskoj…nije bila uzaludna niti jedna žrtva, jer vaga za stoku jasno pokazuje:

-sada se točno vidi tko laže, i sladi se mukama a tko na kontejneru traži i nađe koricu kruha. Ukusi su različiti. Zato političarima smrdi iz usta, jer neprestano jedu biološki odpad. Ne pomaže niti jedna pasta za zube. Učiti ih higijeni nije vrijedno. Jer pljačka metež i laži su njihovo carstvo. A smrdljiv okus u njihovim ustima, je stanje njihove svijesti, obraza, duha, i navika. Birajte si društvo. Jer danas vlada, onaj tko im je te navike usadio.

Stric Ivan!

 

Kad život udari, moraš ustati i uzvratiti, svom snagom…riječju, mišlju, djelom.