Apel za pomoć 500 obitelji u Vukovaru!

Apel-za-pomoc-610x395

Prateći medije došli smo do informacija da u gradu Vukovaru ima podosta (preko 500) obitelji i djece koja nemaju ispunjene osnovne uvjete za egzistenciju i normalan život, te smo kao Udruga spremni donekle ublažiti takvo stanje i odlučili da pokrenemo jednu humanitarnu akciju koja bi trajala simboličnih 90 dana, koliko je trajao i herojski otpor našeg grada Vukovara.

Momir Stojanac predsjednik je UHBLPTSP iz Solina. On sam za sebe kaže kao “ne miruje” iako je općepoznato da je vrlo aktivan u mnogim braniteljskim sferama. Stojanac ni u ovim blagdanskim danima nije miran jer zna da su mnoge hrvatske obitelji ostale bez blagdanskog stola. Naročito one vukovarske jer, kaže Momir Stojanac, u gradu -heroju postoji preko 500 socijalno ugroženih obitelji. Stoga je odlučio okrenuti humanitarnu akciju koja je već sad pobudila zanimanje mnogih:

– Mi smo braniteljska Udruga iz Solina, Splitsko-dalmatinska županija, koja okuplja sve branitelje a poglavito one koji su oboljeli i koji se liječe od PTSP-a . Prateći medije došli smo do informacija da u gradu Vukovaru ima podosta (preko 500) obitelji i djece koja nemaju ispunjene osnovne uvjete za egzistenciju i normalan život, te smo kao Udruga spremni donekle ublažiti takvo stanje i odlučili da pokrenemo jednu humanitarnu akciju koja bi trajala simboličnih 90 dana, koliko je trajao i herojski otpor našeg grada Vukovara. U razgovoru sa prijateljem naše Udruge gospodinom Predragom Mišićem- Peđom, saznali smo koje donacije bi bile najpotrebnije.

Imamo namjere prikupljati hranu, odjeću, obuću, higijenske potrepštine i ostale kućne potrepštine te novac (uplaćivan na račun koji će biti otvoren isključivo za ovu akciju, te s njim kupiti potrebite stvari u dogovoru).

Očekujemo pismeno odobrenje ove akcije koja bi imala naziv “Vukovar živi 365 dana“ , a ne samo 18.11. kada ga se sjeti cijela Hrvatska i počela bi 10.01.2017.. Gospodina Mišića predlažemo za koordinatora između naših udruga jer je i sam jedan od inicijatora ove akcije – odlučan je Momir Stojanac u nastojanju da pomogne onim Vukovarcima koji žive u uvjetima nedostojnih čovjeka.

– Već imamo potporu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, grada Omiša, Solina, Sinja, Kaštela, i mnogih drugih… Pratit će nas lokalne radio postaje, škole, ministarstvo graditeljstva, savez izviđača iz Ivanić-grada, Kickboxing Klub Kula Sinj, braniteljske udruge iz Siska, Vodica, Đakova, Zagreba, vatrogasci Vranjic i mnogih drugih. Također, nadamo se odazivu iz dijaspore – kaže Stojanac.

Svi zainteresirani za medijsko praćenje, donacije i razvoj ideje za pomoć socijalno ugroženim Vukovarcima, mogu se javiti na ove brojeve:

Izvor: MOMIR STOJANAC: 092/1602-626, PREDRAG MIŠIĆ: 098/907-6582

Stric Ivan!

Jedna misao o “Apel za pomoć 500 obitelji u Vukovaru!

Komentari su zatvoreni.