petarde

Ovih dana smo svi svjedoci u gradu brojnih obilježavanja Adventa u obliku brojnih eksplozija “topovskih udara”, raketa i svih drugih pirotehničkih sredstava koji su zakonom odobreni. Dana 28.12.2016 u Rudešu sam skoro stradao od pirotehničkih zabava građana Rudeša. Na mostiću preko potoka su montirali rakete, koje su lansirali u trenutku kada sam bio na pločniku uz Zagrebačku Aveniju.

Rakete su se rasprskavale u vidu vatrometa desetak metara iznad moje glave. Čučao sam sa preplašenim psom koji je cvilio i htio mi se otrgnuti. U moj blizini je bila prolaznica sa psom i oboje smo čučali dok nije prestala kanonada vatrometa. Prošao sam ratišta i logor. Satima poslije tog dogođaja nisam se mogao smiriti, a kamoli spavati. Jeste li razmišljali koliko štete uzrokujete dozvolom za takvo neljudsko ponašanje zakonskom odredbom o slobodnoj upotrebi pirotehničkih sredstava u psihi branitelja, kojima je dosta rata, eksplozija i sličnih stvari koje ih podsjećaju na užase koji su doživjeli?

Koliko će njih zbog toga Novu godinu čekati u Vrapču ili nekoj drugoj psihijatrijskoj ustanovi? Nikoga u državi to nije briga. Nije dosta što smo gladni i bez novca, nego još moramo podnositi psihičke torture u vidu eksplozija raketa i drugih pirotehničkih sredstava, da se drugi siti i puni novca mogu na taj način veseliti.

Sram Vas bilo!

I mnogim građanima smeta bacanje pirotehničkih sredstava njima pod noge, zaglušne eksplozije ispod prozora njihovih kuća i stanova,  a Vama i inima drugih je važno da se ljudi zabavljaju. Zašto ima ne date onda bojeve bombe i rakete, pa da zabava bude potpuna? Nakon pirotehničkog orgijanja u Rudešu, je nakon pola sata prošla patrola iz PP Trešnjevka, naravno, kada je sve prošlo, da vidi je li ima mrtvih i ranjenih, pa kada ih nije bilo, mirno su otišli dalje u noć. Zamislite što bi se dogodilo, da neka raketa uleti u neku policijsku postaju u Zagrebu? Je li bi to možda probudilo Vaše policijske službenike iz zimskoga sna?

S poštovanjem: Dobri Duh Hrvatske

Stric Ivan!

 

 

 

Poštovani gospodine Ministre!