Puna potpora Damiru Markušu!

U znak potpore Damiru Markušu, svim prošlim i svim budućim optuženicima zbog isticanja ratne simbolike Domovinskog rata, mijenjam profilnu fotografiju u jednu od HOS-ovih udruga.
Javnim isticanjem iste simbolike koju je istaknuo i Damir Markuš pozivam nadležne institucije da procesuiraju sve koji tu simboliku ističu, ukoliko je ona protuzakonita.
U jedno sam siguran, ovo je trenutak kad će se neminovno morati otvoriti široka javna rasprava i kad će konačno morati biti pokrenut postupak donošenja konkretnog zakona kojim će se nedoumice razjasniti.
Javno, pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da znam i svjedok sam postrojavnja postrojbi ZNG RH pod pokličem Za dom spremni.


Dakle uz HOS i postrojbe ZNG RH su koristile taj pozdrav tijekom DR, kao duboko povijesni i obrambeni pozdrav.
Ističem i slijedeće činjenice:


1.Ratna simbolika HOS-a je uredno registrirana i ozakonjena statutima i propisima udruga koje su odavno prošle proces registracije pri uredima državne uprave.


2. Svaka loša konotacija predmetnog pozdrava amnestirana je njegovim korištenjem u obrambenom, antifašističkom i antitotalitarnom DR.


3. Brisanje identiteta DR započelo je ukidanjem imena ZNG RH i nepotrebnim preimenovanjem u HV a nastavlja se jurišanjem na ime HOS-a.


Stoga, ukoliko postoji dosljednost pravnih struktura, radujem se optužnom pozivu i početku konačne ozbiljne javne rasprave.

Izvor: Željko Zenga Maršić


ZA DOM SPREMNI!