Umro je Heroj Vukovara Ivan Ćošić!

Jutros je umro Ivan Ćošić u 60 godini. Ivan je rođeni vukovarac među prvim Dragovoljcima se odazvao u AS ZNG na Opatovac u nasu 4. bojnu Vukovarsku 3. Gardijske brigade. U obrani svoga grada Vukovara dva puta ranjen. Drugo ranjavanje na Sajmištu je bilo teško i završio je u bolnici. Ulaskom vojske u bolnicu odvezen je sa teškim ranjenicima i uz puno sreće isporučen u Hrvatsku. Liječeći teške rane u progonstvu na tragičan način izgubio je i rođenu sestru koja mu je bila jedini živi član obitelji i oslonac u životu.

Kada je izgubio nju njegov život je izgubio sve nade i očekivanja. Teško se razbolio i skončao svoj život daleko od svog Vukovara kao prognanik u Benkovcu. Mi njegovi suborci nikad nećemo zaboravit svog Ćosu. Crtu obrane koju je on držao za njega nije bilo povlačenja po cijenu života. Izgubili smo istinskog Heroja koji je cijeli svoj život posvetio pomažući svojim prijateljima a za sebe nikad ništa nije tražio.

Dragi prijatelju neka ti je laka Hrvatska zemlja koju si toliko volio.

U Domovinskom ratu je poginuo veliki broj Dragovoljaca i Branitelja imena Ivan. Umrlo je tajanstvenim smrtima, od zračenja, posljedica djelovanja bojnih otrova te PTSP-a još veći broj kojeg ministarstvo Branitelja uporno krije. Op/Stric Ivan!

Izvor: Ivan Dok Anđelić / Stric Ivan

7 misli o “Umro je Heroj Vukovara Ivan Ćošić!

Komentari su zatvoreni.