Vinkovci…subliminalni rat na vinkovački način! Ili tko te može prisiliti na izdaju!?

Mobilna telefonija je precijenjena! Bar meni, jer telefone nisam nikada podnosio. Radije sam išao pješice u patikama, 2 km na kavu. Osim toga kako su komunicirali ljudi prije milijun godina?

Prvi lik u priči, je lik kojeg zanima samo novac, i briga ga za Hrvatsku, jeste običan parcov. On je Juda, koji je izdao sve ovo, što je se odigrao. Zbog toga su, od tri ostala samo jedan. Njega se dade iskoristiti, jer mu je novac sve. Naravno za potrebe subliminalnog ratovanja.

Drugi od njih, koji ispunjava “marioneti” zahtjeve, ide niz dlaku, prati, cilja i tipka (zapovjedi ili po srpski: naredbe). Igra oko plijena, i pokazuje zube.

Treći lik kojeg znaju u Vinkovcima, je natprosječno inteligentan. Organizator, svega, u svojim okvirima.

Nakon par “migova”, izlijetanja i promišljanja, pošto se rasprava rasplamsala, danas oko toga te vidim da se kolega intenzivno bavi obavještavanjem četničke braće Z. i S. o situaciji u Vinkovcima. Inače za sebe kaže da je protestant, a to mu valjda daje za pravo, da ispočetka podrži, pa odbaci, Hrvatsku kada glava dođe u pitanje. I naravno podrška kriminalaca iz Srbije Z. i S.  Pošto je odmah u početku bio odbijen, sumnja se uvukla, u akciju, te se saznalo nakon rata, da dan danas radi za Z. i S.  Uglavnom je pijan svaki dan, i imao je par srčanih udara. Ovog lika ne smatram za čovjeka. Nego za metu. Današnja informatika, je možemo kazati dobar odabir. No u to vrijeme, bez računala, bilo je opako igrati ovakvu igru. U Beogradu je živio lik iz Vinkovaca, koji cinkao vinkovčane Hrvate u vrijeme rata. Kriminalac, koji dilao kokain prije rata po Hrvatskoj i Zagrebu. Taj je lik bio onaj koji je Z. implementirao zamisao (subliminalnim putem) o ubojstvu sivokosog. Tako je bio označen. Zalijepio se je za njega. Navodno mu je četnik platio izdaju, i prikupljanje podataka o Hrvatu, metkom u čelo…devedesetih. Tako kažu. Da je mrtav. Lik sa početka priče koji počinio izdaju, je u Vinkovcima, nakane mu se vide, i ismijava Hrvate koji su dali svoje živote. Pod maskom se nalazi đubre, koje je uništavalo Hrvata, gdje god je krenuo. Njegova firma “Prognanik”, je produkt, njegova poltronstva, kao i izdaje. Njegov ratni put je nezanimljiv.

Važno je napomenuti, da je lik, vlasnik “Prognanika”, sa Lapovaca, te uspješno kontaktira, sa istim Z. Prvi je bio utipkan, za izvršenje ubojstvo “sivog”. A S. drugi je ratni zločinac. Možda bi se i uspjelo u nečemu i bolje da vlasnik “Prognanika” nije bio veliki prijatelj, sa njima dvojicom. Da nije bio toliko dobar sa njima, možda bi njih dvojica bili na popisu ubijenih četnika, odnosno eutanizirani. No ovako ih je sačuvao, za sebe. Za po “kući” i odgoj “dece”!