Domovnica: Sve o knjizi Dnevnik jednog Unuka, uz VKTV!

 

Snimanje je trajalo oko 45 minuta, u kojem sam iznio sve ono o čemu pišem, dakako, ukratko, jer bi za duže razglabanje trebalo malo više vremena, recimo tjedan dana, jer je sama masa o kojoj pišem na stranici i knjizi preopširna, da bi stalo u tako malo vremena. No prvo snimanje je bilo oko 2 sata gdje sa puno više govorio, no snimka je nestala…odnosno “vrpca se pokidala”. Čudno da u vrijeme digitalne tehnologije, se traka video kazete pokida. Nešto smrdi, na VTV. Ugodno druženje na Bosutu, uz razgovor, je prošlo neobavezno, i potpuno opušteno.

Novinarka Jasenka, krasna mlada dama, koja je vodila razgovor, nije prepuštala ništa slučaju pa tako niti povremene, prekide. Nije ostavljala praznog hoda. Snimatelj, je radio svoj posao onako kako je naučio. Kažem tako jer mi snimanje detalja baš ne ide od ruke, jer ne koristim tehniku, već osobno promišljanje. Kao i on, dakako. Razgovor, se vodio o detaljima i poglavljima u knjizi, od samoubojstava branitelja, do tajnih službi, Domoljublja, koje se gazi na sve strane, pa sve do detalja iz osobnog života. Nije posebno naglašen niti jedan period. Na kraju priče, mi je prolaznik, kazao: Pazi što pišeš, jer bi te netko mogao prozvati! Stoga se i dalje pitam kakva je ovo moja Domovina, je li Hrvatska. Je li uveden verbalni delikt? Jel postoji? Jer Kristalna noć u tijeku, kao što je likvidacija Branitelja i Domoljuba. Posebno sam se osvrnuo na svoj prvi tekst iz knjige “Dnevnik jednog Unuka”, gdje sam kazao da je Zvonko Bušić taj dan bio napadnut. A posljedica, toga napada, koji se odvijao duže vrijeme, je samoubojstvo. Samo slijepima to nije vidljivo. Kako i ne će biti nevidljivo, kada TV gledatelji gledaju u serije i sapunice koje su sve samo ne ono što trebaju biti: Otvarač za oči!

Stoga dragi Branitelji i Domoljubi, otvarajte oči, jer života u nama ima, a prijetnji oko nas dovoljno da se izgradi cesta koja bi se zvala “Magistrala mržnje”, spram Hrvata. Ostajte mi dobro, i gledajte nebo noću, i ako zamijetite zvijezde na njemu, znajte da ste svi na njemu upravo one, jer najjače sjaje. To mnogima smeta, pa stoga, one koje najslabije sjaje, podignite, prigrlite i ne dajte da se ugase. Jer je svjetlo u ovoj našoj Domovini punoj komunističkog mraka, sjaj ka izlazu iz tunela.

Svako dobro Vam želim.