Film o Ivanu Dok Anđeliću, oduševio gledatelje!

Ivan Anđelić Doktor slovi za jednog od istinskih ratnih heroja koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost. Taj neustrašivi čovjek je majora Šljivančanina u listopadu 1991. poslao u pičku materinu, borio se i teško ranjen, na neprijatelja je uvijek išao prvi i gledao ga u oči. Doktor je bio otrov za četnike, ubojica tenkova, a za svoje vojnike veliki autoritet. Doktora se uvažavalo, poštovalo, bespogovorno slušalo.

Greška
This video doesn’t exist

Ivan Anđelić rodom iz Tovarnika, seljačko dijete, je nanio na Trpinjskoj cesti sa suborcima velike gubitke četnicima, i JNA, na način koji nije bio, po nekakvim analizama uobičajen način ratovanja. Naime ratovalo se protiv velikih snaga, na gerilski način, i na taj način pobijedilo. Ovo objašnjenje je laičko, i nema razloga da nije tako, jer je činjenica da je na Trpinjskoj cesti razbijen novosadski korpus. Pretpostavlja se da je broj na opsadi Vukovara, preko 100.000, uz topništvo, pješaštvo, zrakoplovne snage i oklop, no podaci o stvarni gubitcima u tromjesečnoj bitci, se i dan danas kriju od SSNO Srbije, jer bi time njihova sramota bila još i veća, no što je danas. Stoga napadaju snagama specijalnog rata i ne daju nam mira dok god Hrvat živi.

Mnogo Heroja je otišlo na put bez povratka, iz Vukovara, stoga čuvajmo Ivana Anđelića, jer malo je istinskih Heroja u rangu Jure Francetića, kao što je on.

Žig